Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El PDeCAT i ERC marxen de l’equip de govern i deixen el PSC governant en minoria a l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/05/2017 12:19:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellEl PDeCAT i ERC marxen de l’equip de govern i deixen el PSC governant en minoria a l’Ajuntament de Blanes

ERC ho va anunciar en una roda de premsa i el PDeCAT en el ple posterior, que es va encetar amb una declaració institucional i dels portaveus dels grups municipals respecte els fets de l’1-O

Quan es formalitzin els dos trencaments, l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes passarà a estar composat pels 4 regidors del PSC amb el suport extern del PP. Els dos edils d’ERC anunciaran oficialment la renúncia a les seves atribucions al govern properament, mentre que els quatre regidors i regidores del PDeCAT la formalitzaran durant aquest mes d’octubre, abans del proper ple, i presentaran la memòria de cadascuna de les àrees que han encapçalat.


Ple Municipal 4 d'Octubre
En el cas d’Esquerra Republicana, Àngel Casnosa i Albert Sanz van anunciar-ho als mitjans de comunicació en una roda de premsa que va tenir lloc ahir a la tarda, i posteriorment en el ple. Una de les principals raons que han donat els dos regidors ha estat que l’alcalde, Miquel Lupiáñez, no cedís els locals pel referèndum. D’altra banda, Canosa va denunciar la manca de capacitat de Lupiáñez no com a persona, sinó com alcalde, demanant per aquest motiu la seva dimissió.

Per la seva banda el portaveu del PDeCAT, Quim Torrecillas, va anunciar el trencament del seu partit amb l’equip de govern en el mateix ple. Va explicar que volen treballar en un govern municipal que garanteixi els drets dels ciutadans, les llibertats públiques i el recolzament a les propostes que es prenguin el Parlament de Catalunya i en cap cas en un govern on hi col·labori el PP. Finalment, a títol personal, des del PDeCAT van voler deixar palès que Miquel Lupiáñez exerceix d’alcalde amb honestedat i màxima dedicació, i que tots els companys amb qui havien format govern mereixien el seu màxim respecte.

Declaració institucional i dels grups polítics respecte els fets de l’1-O

Abans de començar la sessió plenària d’ahir dimecres, els portaveus dels diferents grups municipals van manifestar el seu respectiu posicionament respecte els darrers esdeveniments que s’estan vivint a Catalunya i a Blanes. Va ser precisament durant aquestes intervencions quan Quim Torrecillas i Àngel Canosa van anunciar que els seus respectius grups marxaven de l’equip de govern.


L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, llegint la declaració institucional
Abans de les intervencions de tots els grups, l’alcalde Miquel Lupiáñez va llegir una declaració institucional on censurava l’actuació de les forces de seguretat estatal, per la violència innecessària i desproporcionava que van emprar en d’altres localitats catalanes, i que va posar en perill la integritat i la vida de centenars de ciutadans. Alhora, felicitava i agraïa el coratge i compromís de la ciutadania que durant tot el diumenge va garantir que milers de blanencs i blanenques poguessin exercir de manera lliure i pacífica els seus drets d’expressió i opinió.

També feia una crida al respecte i la convivència com a base per garantir la pluralitat i la diversitat des de la política. Per últim, s’adreçava a la ciutadania fent una crida a la calma i a trobar una sortida pacífica a la situació política i social que s’està vivint a Catalunya.Data de realització: 10/05/2017 | Data de la darrera actualització: 10/05/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300