Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes promociona les Jornades Gastronòmiques del ‘Mes del Suquet de Peix’ per TV arreu de Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/06/2017 04:52:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes promociona les Jornades Gastronòmiques del ‘Mes del Suquet de Peix’ per TV arreu de Catalunya

La regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme, Dafne Galvany, acompanyada del xef del Restaurant ‘La Balma’ de Blanes han participat al programa ‘Ben Trobats’ de la XAL

El matí d’aquest divendres l’Ajuntament de Blanes ha promocionat les Jornades Gastronòmiques del ‘Mes del Suquet de Peix’ que s’estan celebrant durant aquest octubre, de l’1 i fins el dia 31. Ho ha fet participant al programa magazine matinal ‘Ben Trobats’, que s’emet arreu de Catalunya a través de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) des dels estudis d’Esplugues TV.


La regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme, Dafne Galvany, acompanyada del xef del Restaurant ‘La Balma de Blanes’, Toni Marín, han cuinat en viu i en directe una de les exquisideses que es poden degustar dins el cicle gastronòmic. Més concretament, Toni Marín ha preparat un ‘Suquet de Corball amb Gamba Cruixent’, que ha omplert de sabors i gustos mariners els estudis de televisió barcelonins.

Per la seva banda, Dafne Galvany ha explicat a l’audiència catalana en què consisteixen les jornades gastronòmiques que s’estan fent a Blanes durant aquest mes d’octubre. Compten amb la participació de 15 restaurant d’arreu de la vila de la Costa Brava, i tancarà el cicle de les tres jornades gastronòmiques que s’hauran fet al llarg d’aquest 2017 per primera vegada.


Suquet de Corball amb gamba cruixent
Els menús que es poden triar entre els 15 restaurants que participen van des dels 28 € el més barat fins els 52 € el més car. Les propostes complauen un ample ventall d’opcions: acompanyant el plat central del Suquet de Peix es pot trobar des d’escamarlans saltejats fins a extracte de sopa de bullabessa passant per morralla de gambes i escamarlans, bunyols de bacallà, o bé un crep de peix i marisc amb beixamel de gambes i un fons marí amb gamba de Blanes, cloïsses, musclos, algues i infusió d’alfàbrega morada.

Taller per aprendre a fer ‘Suquet de Peix’ i altres incentius.

Un altre dels atractius afegits amb què compta el ‘Mes del Suquet de Peix’ és la possibilitat que tothom que vulgui podrà aprendre a cuinar el plat central d’aquestes jornades gastronòmiques: el suquet de peix, que es pot fer amb diferents varietats. El taller tindrà lloc tres dissabtes del mes d’octubre, els dies 7, 21 i 28, i s’allotjaran a l’Aula Gastronòmica Grenyal al llarg de tot un matí.


A la dreta de la imatge, Toni Marín cuinant el plat
L’activitat, que està pensada per un mínim de 10 persones cada sessió, començarà a les 12 del migdia amb l’explicació i elaboració del Suquet de Peix, a càrrec de xefs especialitzats. Tot seguit, des de 2/4 de 2 fins a les 3 del migdia, es menjaran els plats elaborats acompanyats de pa i vi de Blanes. La participació en els tallers costa 30 € per persona i sessió.

Per últim, un altre incentiu que tenen els comensals que participen a les jornades del Suquet de Peix és que es farà el sorteig de 10 lots de productes per a celíacs valorats en 50 € cadascun. La mecànica és senzilla: tothom qui vulgui participar haurà d’escriure les seves dades de contacte al tiquet de caixa i introduir-lo a les urnes que es distribuiran als restaurants pel seu posterior sorteig.

D’altra banda, s’ha organitzat un sorteig de lots de productes gastronòmics blanencs, així com menús del suquet de peix per a dues persones gràcies a la col·laboració dels restaurants participants. Per accedir a aquests premis, s’han organitzat sengles concursos a través de diversos mitjans de comunicació escrits, televisius i radiofònics.


La regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany, en el moment
de llegir el nom de la guanyadora del concurs
I parlant de sortejos, la intervenció d’aquest divendres al programa ‘Ben Trobats’ s’ha tancat quan la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany, s’ha encarregat de proclamar la guanyadora d’un concurs que s’ha fet aquesta setmana amb l’audiència del magazine. El premi consisteix en passar un cap de setmana per a dues persones a Blanes, hostatjats la nit del dissabte a l’Hotel Sa Malica, i gaudir d’un menú del Mes del Suquet de Peix al Restaurant La Balma, que regenten Bibiana Isern i Toni Marín.
Data de realització: 10/06/2017 | Data de la darrera actualització: 10/06/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300