Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració a Blanes per promoure el diàleg entre Catalunya i Espanya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/07/2017 06:13:04 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOConcentració a Blanes per promoure el diàleg entre Catalunya i Espanya

Desenes de ciutadans, entre ells regidors i exregidors de l’Ajuntament de Blanes, s’han concentrat avui al migdia davant l’edifici consistorial convocats pel moviment ciutadà ‘Parlem?’

Prop de 200 persones s’han concentrat aquest migdia al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes, en resposta a la convocatòria del moviment ciutadà ‘Parlem? ¿Hablamos?’, a favor del diàleg entre Catalunya i Espanya. Bona part dels participants anaven vestits de color blanc, tal com s’havia demanat des de la convocatòria, duent també altres elements d’aquest mateix color per remarcar la neutralitat que proclamen.


També s’han deixat de banda les banderes, un altre requeriment, que han seguit tots els assistents. Entre els participants a la concentració s’hi ha comptat diversos regidors i exregidors de l’Ajuntament de Blanes, entre ells Nicolás Laguna, Víctor Catalan, Jordi Urgell –amb actual representació al consistori-, així com Quim Valls i Manel Verde, d’anteriors mandats. Tots ells hi ha assistit a títol personal, com uns ciutadans més.

Durant la concentració tres ciutadans de Blanes s’han encarregat de llegir un manifest, l’article d’opinió signat pel periodista català Jordi Évole ‘Ustedes que pueden, dialoguen’. En l’escrit es fa una crida a que els governants encetin un diàleg i es deixi de banda el què considera què ha enfrontat i dividit la societat catalana. D’altra banda, s’advoca per la convivència per sobre de les banderes, i a trobar una via que acabi amb l’actual situació.


La frase ‘Ustedes que pueden, dialoguen’ la va fa fer cèlebre la també periodista catalana Gemma Nierga. Va ser durant la manifestació de condemna per l’assassinat d’Ernest Lluch a mans d’ETA. Si bé la intenció de Jordi Évole -segons afirma ell mateix- no és comparar les dues situacions al fer referència a aquesta petició, creu que resumeix de la millor manera possible el sentiment que experimenta ara mateix una part de la societat catalana i espanyola.


Aquesta mateixa concentració també ha tingut lloc avui mateix a diverses ciutats d’arreu de l’estat espanyol: Barcelona, Madrid, Sevilla, Granada, Bilbao, Pamplona i Valladolid, entre d’altres. La iniciativa l’ha impulsat la societat civil a través de les xarxes socials i els sistemes de missatgeria mòbil.Data de realització: 10/07/2017 | Data de la darrera actualització: 10/07/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300