Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes torna a convocar el IX Concurs Literari Bolleré, relats breus escrits per joves


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/11/2017 12:13:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bollere2013L’Ajuntament de Blanes torna a convocar el IX Concurs Literari Bolleré, relats breus escrits per joves

Els originals es podran presentar del 16 al 20 d’octubre, i poden participar-hi joves de 12 a 18 anys dividits en tres categories guardonades i un apartat fora de concurs, de 12 a 14 anys

Amb l’objectiu d’incentivar la creació literària dels joves i promoure els valors culturals de la literatura, l’Ajuntament de Blanes a través de la Biblioteca Comarcal ha convocat el IX Concurs Literari Bolleré. Es tracta de guardonar els millors relats breus escrits per joves i està dividit en quatre categories, tres de les quals estan guardonades econòmicament amb un primer premi i un finalista, mentre que la quarta està fora de concurs.

Les tres primeres categories són: per a joves de 15 a 18 anys; de 19 a 25 anys; i de 26 a 29 anys. En totes tres hi ha un primer premi de 200 € pel relat guanyador; i en el cas que sigui triat finalista, es donaran 150 euros en la categoria dels 16 als 29 anys, i 100 € en les altres dues. Per la seva banda, la categoria fora de concurs és per a nois i noies que tinguin de 12 a 14 anys, i se’ls obsequiarà amb un lot valorat en 50 € de llibres que triarà el guanyador o guanyadora.


Guanyadors i guanyadores VIII Premis Bolleré
La darrera vegada que es va convocar el concurs va ser fa tres anys, i ara des del consistori s’ha decidit reprendre’l amb renovada empenta amb la fita marcada que a partir d’ara tingui continuïtat anual. El certamen deu el seu nom a la marca del paper de fumar que utilitzava la Generació del 27, que es va caracteritzar per la joventut dels seus membres.

Representaven un corrent literari amb voluntat de canvi i una de les seves màximes va ser la defensa de la llibertat. Per tots aquests motius es va escollir el nom de Bolleré, com un homenatge a la joventut i la voluntat de promocionar la creació artística.

Condicions per participar en els 9ens Premis de Relats Breus Bolleré

Els relats es poden escriure en llengua catalana o castellana i la temàtica a triar és lliure. Hauran de tenir una extensió mínima de tres fulls i una màxima de sis fulls, i cal fer sis còpies de cada relat, presentat dins d’un sobre tancat. Les obres es podran presentar del 16 al 20 d’octubre al Registre General de l’Ajuntament, situat al Passeig de Dintre 29, a la planta baixa de l’edifici consistorial. En els que s’enviïn per correu constarà com a data de lliurament la que figuri al mata-segells.

Entre els membres del jurat que escollirà els relats guanyadors i finalistes destaca la presència de l’escriptor blanenc internacional Salvador Macip, autor de novel·les juvenils. També en formaran part els regidors de Cultura i Joventut, Quim Torrecillas i Joel Comas respectivament; les directores de la Biblioteca Comarcal i el Servei de Català, Gemma Ciuró i Elisa Sola respectivament; Marc Fàbregas, de l’entitat juvenil Colla de Diables Sa Forcanera; i la guanyadora d’una anterior edició del concurs, Marta Arenas Jal.


Acte presentació del veredicte i lliurament de premis 8a edició
Des que es va posar en marxa l’any 2006, el concurs de relats breus Bolleré ha estat ben rebut entre la població jove amb vocació literària, que l’ha vist com una oportunitat per poder donar a conèixer els seus escrits. Seguint aquest criteri, en l’anterior edició convocada l’any 2014 es va decidir afegir la nova categoria per a joves de 12 a 14 anys fora de concurs.

Durant tots aquests anys el nombre de treballs presentats ha estat irregular, oscil·lant entre els 19 i els 26 relats. En la darrera edició es van presentar 20 obres, i la que va comptar amb més participants va ser la dels joves de 15 a 18 anys amb 10 treballs, seguida per la que es va crear per primera vegada, per a nois i noies de 12 a 14 anys, amb 6 relats. Per contra, a la categoria per a joves de 26 a 29 anys només s’hi va presentar una obra, i el jurat va decidir declarar el premi desert perquè no comptava amb la qualitat necessària, segons el seu criteri.

Pel que fa a la procedència de les obres que van concursar en l’anterior edició, majoritàriament eren de Blanes, amb un total d’11 relats. Pel que fa als altres treballs que també van concórrer, 3 eren de Barcelona, 2 de Lloret de Mar i la resta es repartien entre les següents poblacions: Mollet del Vallès, Tordera, Sant Celoni i Sant Feliu de Llobregat.Data de realització: 10/11/2017 | Data de la darrera actualització: 10/11/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300