Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El seguiment del Ple del Parlament per declarar la independència omple de públic el Casal La Cooperativa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/11/2017 08:44:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El seguiment del Ple del Parlament per declarar la independència omple de públic el Casal La Cooperativa

El centre cívic es va omplir de gom a gom per seguir la compareixença del president Carles Puigdemont, en una convocatòria del CDR, el Comitè de Defensa de la República

Des de quarts de sis de la tarda el regalim de gent entrant al Casal La Cooperativa va ser constant, omplint-se finalment de gom a gom malgrat l’horari de la convocatòria. Després que l’anunciat endarreriment va posposar l’inici almenys una hora, passat aquest temps l’expectació va anar in crescendo, fins que finalment va arribar l’hora d’inici. Llavors hi havia gent tant a l’interior del local com a fora, fent el seguiment a través de les finestres.


La convocatòria d’aquest acte l’havia fet el passat dissabte el CDR de Blanes, el Comitè de Defensa de la República, que convidava tothom a veure el Ple del Parlament des de la pantalla gegant del casal. El seguiment del discurs del president Carles Puigdemont 48 hores després de la publicació del resultat del referèndum del primer d’octubre havia aixecat la lògica expectació, ja que es tractava d’informar-ne i donar-hi compliment declarant la independència.

La transcendència de la declaració va fer que el seguiment fos amb la màxima atenció dels assistents fins arribar al punt culminant, quan el president va fer una declaració d’independència, que va fer esclatar el públic en aplaudiments. Tot seguit, però, la proposta de suspendre la declaració d’independència unes setmanes per obrir una etapa de diàleg i negociació va caure en general com un gerro d’aigua freda, desinflant les expectatives de gran part dels presents.


Això va provocar que, un cop finalitzada la intervenció de Puigdemont, la sala es buidés considerablement de públic. Amb tot, van ser unes quantes persones les que van fer el seguiment fil per randa de les posteriors intervencions que van haver des de Barcelona, així com també des de Madrid, i la signatura de la declaració d’independència signada posteriorment a l’Auditori del Parlament de Catalunya.

En la declaració, es constitueix la república catalana com a ‘estat independent i sobirà, de dret democràtic i social’, i s’activa la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la república. Tanmateix, ho posa en coneixement de la comunitat internacional. El govern català, però, s’ha posat en disposició d’obrir negociacions en peu d’igualtat amb l’estat espanyol.


Inicialment el CDR havia anunciat que després del ple es faria una assemblea per decidir quines futures accions es convocaven. Ara bé, després que la gran majoria d’assistents havien marxat, es va decidir posposar-ho fins d’aquí a uns dies.
Data de realització: 10/11/2017 | Data de la darrera actualització: 10/11/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300