Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà dilluns el Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca i l’RCP amb escolars


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/13/2017 11:10:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logoBlanes celebrarà dilluns el Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca i l’RCP amb escolars

Coincidint amb el 16 d’octubre s’ha preparat simulacres teatralitzats on s’explicarà la Reanimació Cardio Pulmonar amb alumnes dels centres escolars de primària del municipi

El proper dilluns 16 d’octubre, coincidint amb el Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca i l’RCP (Reanimació Cardio Pulmonar), Blanes celebrarà una activitat lúdico-educativa amb escolars del municipi. Es tracta d’una jornada festiva i formativa que organitza l’Associació RCP a l’Escola amb el suport del Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, el SEM –Sistema d’Emergències Mèdiques-, Transport Sanitari de Catalunya i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.


Celebració Dia Europeu de la Conscienciació de l'Aturada Cardíaca
i l'RCP l'any 2016
L’objectiu és conscienciar la canalla sobre la importància d’aprendre el conjunt de maniobres que poden salvar la vida d’algú que pateix una aturada cardíaca, així com els passos que cal seguir quan una persona es troba davant un cas com aquest al carrer. En aquest sentit, també s’informarà sobre els punts d’accés als 14 equips DEA (Desfibril·ladors Externs Automàtics) que hi ha a Blanes, subministrats per Dipsalut, l’organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona.

Participació dels alumnes de Blanes en el Dia Europeu

Per aquest motiu, s’ha convidat a participar a l’experiència als alumnes de primària dels centres escolars del municipi. En aquest sentit, gran part de les escoles han confirmat la seva presència, de manera que s’espera que hi hagi prop de 500 nens i nenes. La jornada tindrà lloc a la cruïlla dels carrers Muralla i Raval, al centre del municipi, al llarg de tot el matí.


L’activitat quedarà centrada en la realització de tres simulacres teatralitzats on s’anirà explicant què cal fer i què no s’ha de fer mai quan ens trobem davant un cas real d’algú que pateix una aturada cardíaca. Es tracta de deixar clars els passos que s’han de seguir i com es realitzen les maniobres RCP de reanimació càrdio pulmonar. Es repassaran els dubtes i preguntes més freqüents que es fa qualsevol persona quan es troba davant aquest tipus de situacions.

També hi haurà l’oportunitat de poder veure de prop els ninots que s’utilitzen per poder practicar la RCP en els cursos i tallers que s’acostumen a fer, així com DEAs (Desfibril·ladors Externs Automàtics) i una ambulància per pujar-hi i conèixer i entendre l’equipament de què disposa. El lema de la jornada en aquest sentit és prou explícit: ‘Si tots estem preparats per actuar davant una aturada cardíaca, tots estem més protegits. Tu pots salvar una vida. Aprèn RCP !!’

RCP a l’Escola: Una iniciativa innovadora a Catalunya

L’Associació RCP a l’Escola és una entitat sense ànim de lucre creada l’any 2015 en el si de la base SEM de Blanes, que pertany a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Està formada per una trentena de professionals sanitaris (metges, infermers i tècnics sanitaris) que s’han marcat l’objectiu de portar els coneixements de la cadena de supervivència i de suport vital bàsic als nens i nenes en l’àmbit escolar d’una manera totalment desinteressada.


Es tracta d’una iniciativa innovadora a Catalunya, ja que són els mateixos professionals sanitaris els qui s’encarreguen d’ensenyar als escolars tot el què necessiten saber, partint de la pròpia experiència que tenen en situacions d’emergència reals. Aquest aprenentatge als centres escolars de primària ha estat molt ben rebuda per la comunitat educativa, ja que el 100% de les escoles públiques i concertades s’han adherit al programa, realitzat ja en dos cursos consecutius -al 2015-2016 i al 2016-2017-, i que tindrà continuïtat en l’actual any lectiu 2017-2018.Data de realització: 10/13/2017 | Data de la darrera actualització: 10/16/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300