Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes potencia les tradicions catalanes de Tots Sants amb la ‘Fira de Tardor’ en substitució de la ‘Fira de Bruixes’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/27/2017 12:11:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes potencia les tradicions catalanes de Tots Sants amb la ‘Fira de Tardor’ en substitució de la ‘Fira de Bruixes’

L’Ajuntament ha decidit apostar pels trets identificatius del territori amb la castanyada, les carabasses i els panellets enlloc d’importar costums d’altres països com el Halloween

Amb motiu de la celebració de la festa de Tots Sants, ja fa temps que l’Ajuntament de Blanes s’havia plantejat fer un gir argumental i potenciar els elements tradicionals de la cultura catalana enlloc de continuar deixant que els costums d’altres països seguissin la seva invasió no tan subtil. Fruit d’aquesta decisió, aquest 2017 s’ha decidit canviar tant el nom com el contingut de l’esdeveniment promocional que des de feia cinc anys s’allotjava a Blanes coincidint amb Tots Sants, la ‘Fira de Bruixes’.


Imatge d'Arxiu 'Fira de Bruixes' 2016
Així ha sorgit la idea d’organitzar la ‘I Fira de Tardor de Blanes’, que tindrà lloc la tarda-vespre del 31 d’octubre i durant tota la jornada de l’1 de novembre. Es tracta de posar l’accent en els elements propis del territori, els trets identificatius de la terra catalana, enlloc d’importar altres tipus de modes alienes, procedents d’Anglaterra i Estats Units principalment.

Major implicació dels escolars del municipi i botigues vestides de tardor

Un dels primers indicis d’aquest canvi temàtic són els diferents elements decoratius que s’han començat a penjar aquesta setmana al centre de la vila amb motiu de la ‘I Fira de Tardor’. Per tercer any consecutiu, l’ambientació l’han dissenyat i confeccionat escolars de Blanes, i els encarregats d’instal·lar-los són diversos efectius de les Brigades Municipals.


Les Brigades Municipals pengen els elements decoratius de la 'Fira de Tardor'
La imaginació infantil ha creat, per exemple, originals fulles d’arbre que llueixen de diferents colors com si fossin vitralls, i a canvi l’Ajuntament de Blanes els obsequia amb material escolar. El Centre d’Educació Especial Ventijol engalana el Carrer Fornaca; les escoles Carles Faust i Sa Forcanera el Carrer Muralla; l’Escola Joaquim Ruyra la Plaça Theolongo Bacchio; l’Escola Mossèn Joan Batlle el Carrer Tapioles; l’Escola Pinya de Rosa el Carrer Bellaire; i finalment l’Escola Quatre Vents el Carrer Verge Maria.

Per la seva banda, l’Ajuntament engalanarà els carrers Raval, Mercaders, Ample i Hospital. També decorarà les dues façanes de l’edifici consistorial, que conservarà el cementiri que ha estat lluint els darrers anys en la part posterior, per mantenir la tradició dels contes de terror de Tots Sants. A la façana principal es conservarà el gegantí arbre d’anteriors edicions, però en canvi desapareixeran els elements i personatges relacionats amb el terror.


Els trets de la ‘Fira de Tardor’ també es podran veure en diversos comerços. De fet, ja fa uns quants dies que algunes botigues ja han canviat la decoració interior i dels aparadors, en una activitat batejada com ‘Botigues vestides de tardor’. Participen una quinzena d’establiments, així com dos locals de restauració que oferiran menús de tardor.

Parades de la I Fira de Tardor al Passeig de Dintre

L’element central de l’esdeveniment continuaran sent la vintena de parades amb estètica adient a la temàtica de la fira, que continuaran instal·lades al Passeig de Dintre. Per la seva banda, els responsables de les parades aniran vestits de pagesos i castanyeres, en la línia de potenciar els costums i tradicions catalanes.

El què continuarà igual que els darrers anys és la venda de productes per complaure un ample ventall de gustos. Hi haurà des de productes gastronòmics fins a complements de vestuari, passant per objectes de regal i articles d’herboristeria, naturistes, bijuteria i tractaments de bellesa alternatius.

Les parades d’artesans del Passeig de Dintre funcionaran el dimarts 31 d’octubre de 18 a 21 h, i el dimecres 1 de novembre durant tot el dia, des de les 10 del matí fins les 9 de la nit. Formant part del recinte firal hi haurà animació ambulant amb dos personatges: l’’aiguader’ i el ‘carapan’, un taller de maquillatge infantil, el conte ‘Trick of Treat’ narrat en anglès a càrrec de Kids & Us; i una intensa sessió de contes populars catalans.


El pressupost d’organització de la ‘I Fira de Tardor’ de Blanes és de 6.200 €, en la línia de les darreres edicions de l’anterior esdeveniment. D’altra banda, per fer-ne difusió s’han editat 6.000 fulletons que s’estan distribuint als centres escolars i comerços.
Data de realització: 10/27/2017 | Data de la darrera actualització: 10/27/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300