Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit del curs formatiu per a entitats de Blanes que culminarà amb una taula rodona el 9 de novembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/28/2017 12:30:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOÈxit del curs formatiu per a entitats de Blanes que culminarà amb una taula rodona el 9 de novembre

L’acte públic es presentarà sota el títol ‘Associacions, Participació Ciutadana i Poder Local’, s’allotjarà al Teatre de Blanes i comptarà amb experts en aquests àmbits

La tarda-vespre d’aquest passat divendres es va fer la tercera i darrera sessió del curs formatiu per a entitats que ha organitzat l’Ajuntament de Blanes a través de l’Àrea de Participació Ciutadana, que s’ha allotjat a les aules formatives de l’antiga Escola Safa, en les dependències de l’Àrea de Promoció de la Ciutat. Les tres sessions formatives en què s’ha estructurat han estat valorades de manera positiva tant des de l’organització com per part dels seus alumnes, representants del teixit associatiu del municipi.


Cloenda Curs Formatiu per a entitats de Blanes
Per aquest motiu, s’ha considerat que l’experiència realitzada per primera vegada ha estat un èxit. No tan sols per l’assistència d’entitats –cada sessió ha voltat la trentena de persones, el màxim nombre previst-, sinó també per l’interès que ha suscitat. El curs gratuït ha anat tractant diversos temes d’interès per a les associacions, dividit en dues primeres jornades que han tractat aspectes bàsics de funcionament comuns a les entitats d’una banda, i la fiscalitat de l’altra.

Finalment, la tercera sessió d’aquest passat divendres va ser de caràcter pràctic, i va ensenyar a dissenyar i gestionar projectes individuals o conjunts. Les dues primeres jornades es van fer dilluns i dimecres i van allargar-se tres hores, mentre que la d’ahir va ser la més llarga, de quatre hores. L’objectiu va ser aprofundir en una eina necessària en cas es vulguin presentar projectes per accedir a subvencions de la Generalitat.


Poc abans que comencés la darrera jornada d’ahir es va acostar a saludar als alumnes l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, qui recentment ha passat a assumir la regidoria de Participació Ciutadana. El batlle va agrair les entitats que han participat en el curs l’interès que han demostrat assistint-hi de manera molt activa, destacant que l’experiència està en consonància i complementa la política de foment de l’associacionisme que s’impulsa des del consistori.

Taula Rodona: ‘Associacions, Participació Ciutadana i Poder Local’

Per la seva banda, el tècnic de Participació Ciutadana, Ivan del Río, va recordar a les entitats que l’acció formativa tindrà continuïtat properament amb la celebració d’una Taula Rodona que es farà el dijous 9 de novembre a les 8 del vespre al Teatre de Blanes. Presentada sota el títol ‘Associacions, Participació Ciutadana i Poder Local’, l’activitat comptarà amb la presència de destacades figures mediàtiques, per això va convidar els representants associatius a participar-hi activament.


Així, s’ha convidat a assistir com a ponents al catedràtic en Ciència Política Quim Brugué; el comissionat de Participació i Democràcia Activa a l’Ajuntament de Barcelona, Fernando Pindado; així com de la doctora en Sociologia, Cristina Sánchez Miret.


Per organitzar la taula rodona s’ha comptat amb la col·laboració de l’equip d’Es Dijous, format per professionals del món de la comunicació que ja s’ha encarregat de la logística dels darrers actes participatius organitzats per l’Ajuntament de Blanes. En aquesta ocasió el moderador serà Valentí Hinarejos, que precisament compta amb una llarga trajectòria professional i personal relacionada amb la participació i l’associacionisme.Data de realització: 10/28/2017 | Data de la darrera actualització: 10/28/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300