Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 1a Visita Guiada Nocturna al cementiri de Blanes la vigília de Tots Sants ha triplicat el nombre d’inscrits


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/01/2017 11:28:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La 1a Visita Guiada Nocturna al cementiri de Blanes la vigília de Tots Sants ha triplicat el nombre d’inscrits

Des de l’organització s’ha fet un balanç molt positiu, i ja s’ha avançat la intenció de repetir l’experiència ben aviat. L’objectiu és potenciar la ‘Ruta de Personatges Il·lustres’ senyalitzats

Hi ha vegades en què l’èxit de la convocatòria d’una activitat sorprèn als mateixos organitzadors. Així ho ha viscut de manera molt positiva l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes, que ha vist com l’esdeveniment que va tenir lloc ahir al vespre va desbordar finalment les més optimistes previsions que s’havien fet a priori. Tant és així, que ahir mateix es va decidir organitzar una segona visita guiada nocturna, que tindrà lloc el proper dimarts 7 de novembre a la mateixa hora, les 7 del vespre.


En les estimacions inicials s’havia reservat plaça per a una 15ena de persones, però aviat l’interès va ser tal, que es va arribar a triplicar la xifra de participants. D’aquesta manera, finalment van assistir 50 persones a la primera Visita Guiada Nocturna d’aquest passat dimarts al vespre, coincidint amb la vigília de Tots Sants, que es va allargar durant poc més d’una hora.

L’activitat ha significat un pas més per consolidar la ‘Ruta de Personatges Il·lustres’, un projecte iniciat ara fa un any, cristal·litzat aquest estiu amb la instal·lació de diverses plaques que indiquen el lloc on van ser enterrades personalitats de diferents àmbits. La ruta inclou la senyalització de 14 tombes i panteons amb sengles plaques per facilitar el seguiment del recorregut, aplegades en un plafó informatiu instal·lat a l’entrada del cementiri on, a banda de la relació de personatges, hi ha una breu explicació històrica en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.


La visita guiada gratuïta la va encapçalar l’historiador local i tècnic de l’Arxiu Municipal de Blanes, Aitor Roger, que va tenir cura que tots els detalls estiguessin a punt. L’èxit d’aquesta primera visita augura que se’n programin moltes més en el futur, no tan sols com un atractiu pels visitants, sinó també per la pròpia ciutadania de Blanes, que té l’oportunitat de conèixer detalls de la pròpia història del municipi a través de les vivències dels personatges il·lustres que van néixer en aquesta vila o bé van desenvolupar-hi la seva trajectòria més fructífera.

Ambientació musical amb un duet de guitarra i violí

Els visitants nocturns van comptar amb un ingredient afegit molt agraït per tothom que es va oferir com a sorpresa, un al·licient més a la insòlita experiència, lluny del què sol ser habitual en una visita guiada turística. Es tractava d’un interludi musical amb dues intèrprets de viola i violí que van tocar diverses peces relacionades amb els personatges il·lustres.


Així, es va interpretar la dolça peça Dormiu, pastors del clàssic nadalenc blanenc Pastors i Misteris, amb lletra de Pere Puig i Llensa; o bé una de les cançons de bressol que el mestre de les lletres catalanes Joaquim Ruyra va traduir de l’alemany; passant els coneguts Goigs de la Mare de Déu del Vilar en homenatge als beats Sebastià Llorens i Jaume Puig. L’acompanyament musical va ajudar a situar els visitants en el context de la vida i obra dels personatges, un lluït complement a les explicacions d’Aitor Roger.


Personatges Il·lustresÀmbit més destacat
Joan Ribas Carreras (1875-1913)Escriptor
Esteban; Esteve Baltrons Roura (1936-2013)Cantant i Showman
Joaquim Ruyra i Oms (1858-1939)Escriptor
Pere Puig i Llensa (1907-2002)Poeta i autor ‘Pastors i Misteris’
Carl Faust (1874-1952)Mecenes i creador Jardí Botànic Marimurtra
Josep Cortils i Vieta (1839-1898)Escriptor, folklorista i catalanista
Joan G. Junceda Supervia (1881-1948)Dibuixant
Benet Ribas Fugarolas (1908-1997)Activista Cultural
M. Teresa Bedós García-Ciaño (1906-1988)Pintora
Joan Padern Faig (1924-2016)Pintor
Sebastià Llorens Telarroja (1910-1936)Beat
Jaume Puig Mirosa (1902-1936)Beat
Xavier Brunet Casellas (1897-1977)Metge
Napoleó Soliva Moner (1907-1991)Mestre

Per inscriure’s a la visita guiada nocturna del proper dimarts 7 de novembre a les 7 del vespre, es pot fer presencialment a l’Arxiu Municipal, o bé a través del correu arxiu@blanes.cat i el telèfon 972 355 268.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/01/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300