Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Multitudinària resposta en la 2a concentració d’avui a Blanes per reclamar la llibertat dels presos polítics


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/02/2017 07:51:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Multitudinària resposta en la 2a concentració d’avui a Blanes per reclamar la llibertat dels presos polítics

L’ingrés a presó d’Oriol Jonqueres i set dels consellers cessats del govern de Puigdemont ha afegit un nou argument als que ja s’havien previst en la segona convocatòria d’aquest dijous

Blanes ha tornat a viure avui dijous una segona concentració al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, després que al migdia ja s’hi havia fet la primera de la jornada. Totes dues concentracions les havien convocat l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural a favor de la llibertat i contra l’aplicació de l’article 155.


Ara bé, la decisió presa aquesta tarda per la jutge Lamela de decretar l’ingrés a presó incondicional per al vice-president Oriol Junqueras i per a set dels consellers cessats que avui han anat a declarar a l’Audiència Nacional, ha afegit un nou argument a la convocatòria. Aquesta circumstància ha provocat que una resposta molt més participativa que al matí.

D’aquesta manera, desenes de ciutadans i ciutadanes han participat en silenci a la concentració d’aquest dijous al vespre. Al clam de llibertat pels presos polítics empresonats a mitjans d’octubre, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, avui s’hi ha afegit la demanda que també siguin alliberats els membres del govern de Carles Puigdemont. Per aquest motiu, gran quantitat de persones duien a les mans cartells demanant la llibertat dels presos polítics.


Durant la concentració s’ha llegit el manifest de l’ANC on, entre d’altres qüestions, s’exigeix la reinstauració immediata del govern català i la llibertat dels empresonats: “Avui, a Catalunya ens han segrestat la llibertat. Ens volen arrabassar la llibertat de tots perquè la han tret injustament a homes i dones honorables. A persones que hem triat majoritàriament per representar-nos, bé sigui a les institucions o, com en cas dels Jordis, a entitats civils i pacífiques, els hi volen treure la llibertat només perquè han acomplert els seus compromisos amb la gent, el seu mandat democràtic”.


En la concentració ha participat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, així com un gran nombre de regidors i regidores del consistori blanenc, entre ells els portaveus dels tres grups polítics sobiranistes, PDeCAT, ERC i la CUP. Després de la lectura del manifest, els assistents han repetit el lema “Llibertat!”, i finalment s’ha cantat l’Himne Nacional de Catalunya.
Data de realització: 11/02/2017 | Data de la darrera actualització: 11/02/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300