Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Bona acollida del canvi temàtic introduït amb la ‘Fira de Tardor de Blanes’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/02/2017 11:34:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBona acollida del canvi temàtic introduït amb la ‘Fira de Tardor de Blanes’

La jornada de Tots Sants va atraure un major nombre de públic, que va gaudir sobretot d’activitats com ara els ‘Tallers de Maquillatge’, els ‘Contes Populars Catalans’ i l’’Storytime’

El canvi temàtic introduït enguany a l’activitat promocional que es feia fins ara a Blanes amb motiu de Tots Sants sembla que en general ha estat ben rebut per tothom: organització i públic assistent. Sobretot pel que fa al nucli central de l’esdeveniment, les parades de la ‘Fira de Tardor’, que enguany ha rebut aquesta nova denominació per primera vegada en substitució de l’anterior, la ‘Fira de Bruixes’ que s’havia fet els últims cinc anys.


'Fira de Tardor', dimecres a la tarda
Des de l’organització, l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, s’ha destacat que el canvi temàtic està més en la línia dels tipus de productes que es poden trobar a la fira. Es tracta d’articles artesans i naturals que s’ofereixen en parades ambientades d’acord amb la temàtica de l’esdeveniment, igual que els venedors i venedores, vestits de pagesos i castanyeres enlloc de bruixots.


De fet, el tipus de productes que s’oferien no lliguen gaire amb el Halloween. Es tractava d’un ample ventall de productes gastronòmics, roba, objectes de regal i bijuteria, articles de bellesa, castanyes recent cuinades, llaminadures, pa de diferent varietats fet al forn de llenya, capses de fusta tallades a mà, etc...

Bona afluència de públic, sobretot el dia de Tots Sants

La ‘1a Fira de Tardor de Blanes’ es va posar en marxa la tarda de dimarts, vigília de Tots Sants, i es va allargar durant tot el dimecres, quan se celebra la festivitat central. De tots dos dies, la jornada que ha registrat enguany una major afluència de públic va ser la de dimecres, el dia de Tots Sants.

No tan sols perquè es va allargar durant tot un dia. En aquesta ocasió, el vespre del passat dimarts l’atractiu de passejar-se entre les parades de la fira va haver de competir amb un partit del Futbol Club Barcelona, una opció que –com sol passar habitualment- sol atraure força, i més encara si s’emet per televisió en obert.


Sessió d'Storytime dimecres al matí
Una altra qüestió en què coincideixen els responsables de les parades de la fira i l’organització, és que un dia i mig és massa poc. Per aquest motiu, de cara al 2018 s’estudiarà la possibilitat que s’allargui almenys un dia més. El muntatge que requereix la posada en marxa de l’esdeveniment també resultaria més ben aprofitat si s’hi afegeix un dia més, una oportunitat més per poder firar-se i entretenir-se.

Èxit de les activitats complementàries de la ‘Fira de Tardor’

Igual que ja passava en les cinc anteriors edicions de la ‘Fira de Bruixes’, el públic que ha visitat la nova ‘Fira de Tardor’ també ha agraït especialment les activitats complementàries que han tingut lloc des de la tarda de dimarts i durant tota la jornada de dimecres. Activitats com ara els ‘Tallers de Maquillatge’ infantils, els ‘Contes Populars Catalans’; l’Storytime –un conte narrat en anglès- amb la col·laboració de Kids&Us; o bé els dos personatges que s’han passejat entre les parades de la fira, en ‘Carapan’ i l’Aiguader’.


Un dels personatges fantàtics de la fira, en 'Carapan'
En els dos extrems de la fira hi ha hagut de nou sengles Photocalls on la canalla –i tothom qui encara conservi el cor jove- podia esdevenir en un personatge fantàstic a base de posar el seu cap en un mur de fusta on s’havien pintat fantasmes, ratpenats, etc. D’altra banda, diversos carrers del centre de Blanes s’han engalanat amb elements propis de la tardor com ara fulles d’arbres, carabasses o mussols, elaborats amb l’ajut d’alumnes de centres de primària del municipi que s’han encarregat d’elaborar-los.

La decoració que solia instal·lar-se a l’edifici de l’Ajuntament de Blanes s’ha transformat enguany per estar més en la línia de la Fira de Tardor. Per això, s’ha mantingut un fantàstic arbre que estenia les branques a la façana principal, mentre que en canvi el què sí s’ha conservat ha estat el cementiri que s’ha continuat muntant a la façana posterior.


D’altra banda, val a dir que el canvi de nom de l’esdeveniment no ha suposat cap mena de problema per a tots aquells que han volgut seguir celebrant el Halloween aquests darrers dies. Per això, s’han continuat veient nens i nenes, adolescents i alguns adults vestits de bruixes, vampirs i zombies i altres personatges fantàstics que s’han passejat pel centre de Blanes i a la ‘Fira de Tardor’.Data de realització: 11/02/2017 | Data de la darrera actualització: 11/02/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300