Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Agència de la Salut Pública (ASPCAT) informa que el brot de legionel·losi a Blanes ha afectat 16 persones


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/06/2017 06:36:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOL’Agència de la Salut Pública (ASPCAT) informa que el brot de legionel·losi a Blanes ha afectat 16 persones

La investigació encara continua en marxa per establir si els casos s’han donat per exposició a un sol origen. Paral·lelament, en el brot de Llinars del Vallès s’han notificat fins a 7 casos

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha informat aquesta tarda que el brot de legionel·losi al municipi de Blanes ha afectat fins ara 16 persones: 12 homes i 4 dones. Els primers símptomes es van començar a registrar entre el 22 de setembre i el 30 d'octubre. Un dels afectats va morir –una de dona de 83 anys d’edat-, una altra persona continua ingressada i la resta han evolucionat favorablement.

Els afectats tenen entre 52 i 92 anys. En els estudis moleculars que permeten comparar les soques ambientals i humanes s’ha observat una concordança i la investigació continua per establir si els casos s’han donat per exposició a un únic origen. Des del primer moment, l’Ajuntament de Blanes ha col·laborat activament amb ASPCAT per contribuir a poder determinar aquest extrem.

D'altra banda, en el brot de Llinars del Vallès s’han notificat fins ara 7 casos relacionats amb la localitat, els quals han iniciat la símptomatologia entre el 15 i el 28 d'octubre. Es tracta de 4 homes i 3 dones d'entre 48 i 94 anys (mediana de 79 anys). Tots els casos han estat diagnosticats per detecció d’antigen en orina i han requerit ingrés hospitalari. Un dels pacients ha estat donat d’alta, 2 resten ingressats i quatre han mort.

Igual que ja es va constatar en el brot de legionel·losi de Blanes, tots els casos tenen patologia de base o edat avançada. Mentrestant, continua en curs la investigació epidemiològica per conèixer i analitzar tota la informació referent als casos que permeti delimitar la zona a investigar i l’estudi ambiental per tal de determinar possibles instal·lacions de risc a la zona i fer la inspecció, recollida i anàlisi de mostres i el tractament de les instal·lacions implicades

Informació útil per als ciutadans:

· La legionel·losi es contagia per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols.
· Les persones que tenen més risc són les que fumen, les que pateixen malalties cròniques que afectin al sistema immunitari i les d’edat avançada.
· La legionel·losi no es transmet d’una persona a una altra.
· Es pot beure sense cap perill l’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques.
· Es pot fer servir l’aigua d’abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.
Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/06/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300