Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reflexionarà sobre el paper de les entitats a la Taula Rodona que es farà aquest proper dijous al Teatre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/06/2017 12:09:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOBlanes reflexionarà sobre el paper de les entitats a la Taula Rodona que es farà aquest proper dijous al Teatre

Participaran Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política; Cristina Sánchez, doctora en Sociologia, i Fernando Pindado, comissionat en Democràtica Activa a l’Ajuntament de BCN

L’Ajuntament de Blanes organitzarà el proper dijous 9 de novembre una Taula Rodona que, ja d’entrada, deixa clar de què tractarà amb el títol sota el qual es presenta: Associacions, Participació i Poder Local. L’acte s’emplaçarà al Teatre de Blanes dijous vinent a les 8 del vespre, i s’espera que el recinte s’ompli de públic. Per centrar el tema, es comptarà amb tres persones enteses en la matèria molt coneguts en el seu àmbit, així com per ser mediàtics.


Són Quim Brugué Torruella, catedràtic de Ciència Política i professor a la Universitat de Girona; Cristina Sánchez Miret, doctora en Sociologia i també professora a la Universitat de Girona; i Fernando Pindado Sánchez, comissionat de Participació i Democràcia Activa a l’Ajuntament de Barcelona. S’encarregarà de moderar la taula rodona Valentín Hinarejos Agudo, membre de l’equip d’Es Dijous, format per professionals del món de la comunicació. En aquest cas, Hinarejos també compta amb una llarga trajectòria professional i personal en el món de la participació i l’associacionisme, tant a Blanes com en d’altres localitats.


Cloenda curs formatiu gratuït per a entitats de Blanes
L’acte s’ha plantejat perquè tingui una duració d’una hora i mitja, aproximadament, i s’emetrà en directe a través del 97.7 de Ràdio Blanes, que posteriorment també tindrà penjat l’arxiu d’àudio de la taula rodona a la seva plana web. Al terme de la taula rodona, i més encara tenint en compte que es tracta de parlar sobre participació ciutadana, es farà un torn obert al públic assistent perquè també hi digui la seva i pugui interactuar amb els tres convidats de luxe amb què comptarà l’activitat.

Nivell d’incidència de les entitats envers el municipi

Un dels principals objectius de la Taula Rodona és fer una reflexió sobre el paper de les entitats envers el seu municipi, quin nivell d’incidència tenen. Bàsicament es tracta de respondre a dues qüestions: quin paper fan a l’hora de prestar serveis i quin és el seu nivell d’implicació en el marc dels instruments de democràtica participativa.

Durant els darrers anys a Blanes s’han viscut principalment dos processos participatius on la ciutadania i les entitats han tingut un paper protagonista. El més recent han estat els pressupostos participatius gestionats des de l’Ajuntament de Blanes colze a colze amb les associacions de veïns, pendents de tancar-se amb l’execució que resta per fer dels tres darrers projectes.


D’altra banda, l’abril de l’any passat el consistori blanenc va organitzar una consulta participativa per copsar l’opinió de la ciutadania en relació al projecte de prolongació de l’autopista de la C-32. En aquest cas, es va comptar amb la implicació de la Plataforma Aturem la C-32, integrada per diverses entitats i grups polítics de la vila.

Continuïtat del curs formatiu per a entitats del mes d’octubre

La Taula Rodona s’ha plantejat per donar continuïtat i a mode de cloenda del curs formatiu gratuït per a entitats que va tenir lloc la penúltima setmana d’octubre, i que ha resultat ser tot un èxit. L’experiència, realitzada per primera vegada a Blanes, s’ha estructurat en tres sessions.


Les dues primeres van tractar d’aspectes bàsics de funcionament comuns de les entitats i sobre fiscalitat, mentre que la tercera va consistir en una jornada pràctica sobre com presentar projectes per accedir a subvencions de la Generalitat. Una trentena de representants de diverses entitats del municipi –veïnals, esportives, culturals, etc- van assistir al curs, que es va allotjar a les aules formatives del Departament de Promoció de la Ciutat, a l’antiga Escola Safa.Data de realització: 11/06/2017 | Data de la darrera actualització: 11/06/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300