Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració a Blanes per cloure la jornada de vaga


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/08/2017 06:58:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLConcentració a Blanes per cloure la jornada de vaga

S’ha llegit un manifest en defensa de les institucions catalanes i s’ha emplaçat tothom per a la concentració que hi haurà cada divendres i per a la manifestació de dissabte a Barcelona

El CDR de Blanes ha clos la jornada de vaga general d’aquest dimecres amb una concentració, la segona d’avui al municipi, que ha tingut lloc a les sis de la tarda al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes, anàlogament a com s’ha fet en d’altres localitats d’arreu del país. En aquesta ocasió, l’assistència ha tornat a ser molt nombrosa, amb gent de totes les edats que han recolzat la convocatòria.


Diversos membres de l’Assemblea Nacional Catalana de Blanes han llegit el manifest de la ‘Taula per la Democràcia’ en defensa de les institucions catalanes i la cohesió social. En aquest sentit, s’ha censurat que les mesures aprovades pel senat espanyol en aplicació de l’article 155 estan representant la destitució immediata del govern de la Generalitat escollit democràticament i la intervenció de facto de les institucions catalanes.


D’altra banda, ho consideren un atac directe a la democràcia, i es censura que algunes mesures que es van avançar amb la intervenció econòmica de la Generalitat han significat deixar en suspensió les subvencions aprovades per a les entitats. Aquests diners expliquen que són molt importants per garantir el teixit associatiu del país i apaivagar els efectes de les desigualtats socials, i avancen que pot provocar la pèrdua de llocs de treball.

Concentracions cada divendres a les 8 i manifestació de dissabte a BCN

La concentració s’ha tancat amb diverses consignes per mobilitzar els assistents. Així, s’ha explicat que l’aturada de país d’avui ha estat un èxit, i que ara cal que el proper dissabte 11 de novembre també sigui una gran diada nacional per la llibertat, en relació a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona per exigir de forma pacífica i cívica que es vol viure en llibertat.

La manifestació està previst que comenci a les 5 de la tarda, i per poder participar-hi l’ANC de Blanes ha organitzat diversos autocars que sortiran a les 2 del migdia de dissabte des de l’esplanada de davant l’Estació d’Autobusos de La Plantera. Aquests dies ja s’estan venent tiquets al preu de 7 € al Casal La Cooperativa i a la Papereria de Can Bitlloch.


Abans, el CDR de Blanes ha institucionalitzat la convocatòria de concentracions davant de l’Ajuntament. Tindran lloc cada divendres a les 8 del vespre per seguir reclamant la llibertat del govern català i dels presidents de l’ANC i Òmnium. La concentració d’avui s’ha tancat amb el Cant dels Segadors i l’Estaca, de Lluís Llach, reclamant de nou a crits la llibertat dels presos polítics.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/08/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300