Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes cedeix un local municipal a la Fundació Privada Oncolliga Girona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/14/2017 04:30:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes cedeix un local municipal a la Fundació Privada Oncolliga Girona

L’alcalde, Miquel Lupiáñez, i la presidenta de l’entitat social, Lluïsa Ferrer, han signat un conveni de cessió d’us de part d’una casa situada al barri d’Els Pins

Ja feia temps que la junta local de Blanes de la Fundació Privada Oncolliga Girona havia fet arribar al consistori blanenc el seu interès per poder trobar un local on poder centralitzar les accions que duen a terme des d’aquesta entitat. Conscient de la important tasca social que desenvolupa en aquesta població, finalment l’Ajuntament de Blanes ha trobat un espai municipal adequat per cobrir aquesta necessitat.


Acte signatura conveni encapçalat per Lluïsa Ferrer i Miquel Lupiáñez
Ha estat així com el migdia d’avui dimarts ha cristal·litzat aquesta demanda a través de la signatura d’un conveni, un acte que han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i la presidenta de la Fundació Privada Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer. També han participat en la trobada Ma Pau de la Fuente i Eva Piñol en representació de la junta local de l’entitat social.

El local que se’ls ha cedit forma part d’una casa situada a la Plaça Argentina, al barri d’Els Pins, i compartiran espai amb una altra entitat de la vila, en aquest cas de caire cultural: l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC). El conveni signat inclou que l’Ajuntament de Blanes atorga una llicència per a ús comú especial a la Fundació Oncolliga Girona per a la utilització de dues sales situades a la planta baixa, amb la possibilitat de poder accedir a un pati situat en la part posterior de l’immoble.


Casa on s'allotja el local
Durant l’acte, la presidenta de la Fundació Privada Oncolliga Girona ha agraït l’Ajuntament de Blanes per ajudar-los en la consecució de les finalitats socials que són la seva raó de ser. Alhora, Lluïsa Ferrer també ha remarcat la important tasca que s’està duent a terme a Blanes des de l’entitat de referència, sobretot en aquesta nova etapa endegada fa poc temps, a través de la tasca desinteressada de voluntàries i membres com les que han assistit a la trobada.


D'esquerra a dreta: Eva Piñol, Lluïsa Ferrer,
Miquel Lupiáñez i Ma Pau de la Fuente
La signatura del conveni s’ha tancat d’una manera molt simbòlica i explícita alhora: l’alcalde ha lliurat a la presidenta de la Fundació Privada Oncolliga Girona les claus del local, moment que han aprofitat per fer una foto de família.

Fundació Oncolliga, consolidada a Blanes des de l’any 2012

Arran del 2012, la Fundació Oncolliga Girona va començar a arrelar a Blanes d’una manera més decidida a través de l’organització de diversos serveis i activitats. En aquest darrer sentit, una de les més emblemàtiques és l’Oncolliga’t en marxa, que aquest 2017 ja va arribar a la seva quarta edició. Amb anterioritat al 2012 ja s’havia fet alguna experiència que finalment no va acabar consolidant-se per diversos motius.


Ara, l’entitat ha avançat la seva intenció d’utilitzar l’espai municipal cedit com a lloc de reunió del grup local; per fer-hi formació, divulgació i suport; així com perquè sigui un magatzem de material i per a totes aquelles activitats necessàries per assolir els seus objectius fundacionals. Es tracta de prestar l’assistència i ajut personal i col·lectiu als malalts de càncer i les seves famílies, així com sensibilitzar la societat sobre la necessitat d’adoptar actituds de prevenció i sobre la problemàtica del col·lectiu afectat.


La valuosa aportació dels serveis sanitaris que presta aquesta entitat són d’indubtable interès veïnal. Per aquest motiu, l’alcalde de Blanes els ha manifestat recíprocament el seu agraïment en nom de tota la població per la important tasca social que duen a terme. Miquel Lupiáñez ha encoratjat les tres representants d’Oncolliga a què continuïn en aquesta tasca.

Mitjançant la signatura del conveni, el consistori també assumirà les despeses de subministrament derivades del funcionament d’aquest equipament municipal. Inicialment el conveni tindrà una duració de quatre anys tot i que, un cop finalitzat aquest període, totes dues parts podran pactar l’atorgament d’una nova llicència d’utilització del local.
Data de realització: 11/14/2017 | Data de la darrera actualització: 11/14/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300