Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes encén un gran llaç groc de llum per demostrar que no s’oblida dels seus presos polítics


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/16/2017 08:58:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes encén un gran llaç groc de llum per demostrar que no s’oblida dels seus presos polítics

Diverses persones s’han concentrat aquest vespre davant l’Ajuntament de Blanes coincidint amb el dia en què es compleix un mes després de l’empresonament de Sànchez i Cuixart

Aquest dijous, 16 de novembre, es compleix un mes d’ençà que els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, van ser empresonats. Després d’haver hagut de passar 31 nits a la presó, les entitats han volgut tornar a demostrar que la societat catalana no s’oblida dels seus presos polítics i s’han celebrat diverses accions arreu del territori.


L’ANC de Blanes ha convocat una nova mobilització a través de les xarxes socials, un nou clam per la llibertat dels Jordis. Per això, avui a les vuit del vespre s’han concentrat diverses persones davant l’Ajuntament de Blanes, al Passeig de Dintre sobre del qual han dibuixat amb espelmes un gran llaç groc de llum per demostrar que des d’aquí ningú no s’oblida dels seus presos polítics, mentre sonava El cant dels ocells, un clam a la justícia, a la llibertat i la democràcia.

Un gran llaç lluminós per reclamar la llibertat dels presos polítics

Dalt del gran llaç lluminós s’ha desplegat la pancarta que també reclama la llibertat dels membres del govern català empresonats. La concentració s’ha encetat cantant l’Estaca de Lluís Llach, i després diverses persones s’han encarregat de llegir un manifest. Per últim, s’ha cantat Els Segadors i s’ha informat a tothom que la concentració setmanal que estava prevista per demà divendres serà substituïda per una assemblea oberta al haver-se fet la mobilització d’aquest dijous.

El manifest que s’ha llegit amb diverses veus ha estat el següent: Un mes sense els Jordis, un mes que hem perdut llibertat. Ja fa un mes que els Jordis estan privats de llibertat. Són dies de tristor, allunyats de les persones que estimen. Són dies de constants mobilitzacions, per mostrar-los el nostre suport, a ells i a tots els nostres presos polítics.


L'Estat espanyol s'ha mostrat tal com és: un règim autoritari ancorat en un passat ranci i decadent, amb una administració de justícia sense garanties, fonamentat en uns partits polítics, PP, PSOE/PSC i C's, que no aporten solucions reals perquè formen part del problema en sí mateix.

Exigim recuperar la qualitat democràtica, a hores d'ara inexistent, i que els Jordis, el vicepresident i els consellers del legítim Govern de Catalunya siguin alliberats! Exigim el respecte a la plena llibertat de debat en el Parlament i que es deixi de perseguir la presidenta i la Mesa. Exigim que pugui tornar el Govern a l'exili, que és el que vam votar per fer el que va fer. Exigim que la voluntat de la majoria de la ciutadania de Catalunya sigui escoltada i respectada. Exigim que s'aturi la repressió, policial i judicial. Exigim que se'n vagin els policies que han enviat de Madrid a agredir gent indefensa i els mandarins que han enviat a destruir la Generalitat. Exigim el nostre dret a governar-nos lliurement a partir de la mateixa nit del 21 de desembre.


Som un poble pacífic, democràticament madur i tossudament alçat per fer valer la voluntat de la majoria. Som demòcrates i mai deixarem de perseguir el nostre més anhelat i preuat objectiu, la llibertat i la República Catalana. Som un poble determinat a guanyar i avançar decididament cap a la creació d'un Estat integrador, inclusiu i obert al món.

Exigim a l'Estat espanyol, a Europa i al món l'immediat alliberament dels qui han estat empresonats per les seves idees i per defensar la independència de Catalunya, d'acord amb el mandat de la majoria parlamentària.

Llibertat als presos polítics i llibertat als Jordis!

Per últim, l’acte s’ha tancat donant informació pràctica respecte els autobusos que s’estan organitzant per participar a la manifestació que ANC i Òmnium han convocat pel dijous 7 de desembre a Brussel·les sota el lema Omplim Brussel·les. Per anar-hi hi ha diverses opcions a través de diferents mitjans de transport.
Data de realització: 11/16/2017 | Data de la darrera actualització: 11/16/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300