Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha acollit ‘Trenquem les fronteres!’, una jornada solidària per a les persones en busca de refugi


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/20/2017 12:14:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha acollit ‘Trenquem les fronteres!’, una jornada solidària per a les persones en busca de refugi

La tarda-vespre d’aquest passat dissabte el Passeig de Mar va allotjar diverses activitats organitzades per ‘Acció Solidària Mediterrània’ amb el suport de diverses ONG locals i foranies

El Passeig de Mar de Blanes va allotjar dissabte passat una nova activitat organitzada per ‘Acció Solidària Mediterrània’ amb el suport de diverses ONG locals i foranies. Presentada sota el lema ‘Trenquem les fronteres!’, es tractava d’unes jornades solidàries per a les persones en busca de refugi que es van encetar pels volts de les quatre de la tarda i es van allargar fins quarts de 10 de la nit.


Jornada Solidària 'Trenquem les fronteres!'
En la línia de les jornades solidàries que ‘Acció Solidària Mediterrània’ ja va organitzar el passat mes d’abril, l’objectiu d’aquesta nova activitat ha estat informar i sensibilitzar la ciutadania sobre la situació que estan patint milers de persones refugiades. Així ho explicava Marina Serra Boldú, una de les portaveus de la ONG de Blanes: “El què hem volgut fer amb aquestes jornades d’avui és sacsejar una mica més l’opinió pública. La gent sembla que hagi perdut la sensibilitat que hi havia temps enrere respecte la greu situació que pateixen les persones refugiades, i convenia recordar-los que el problema no està ni de bon tros superat”.

Participació de diverses ONG locals i foranies

Justament per accentuar aquest concepte, es va convidar a la jornada de Blanes a diverses ONG d’arreu del territori, que van participar-hi activament. És el cas per exemple de ‘Tijeras Solidarias’, que van estar pentinant i tallant els cabells a tothom qui va acostar-se al seu estand a canvi d’un donatiu, així com per divulgar la tasca que duen a terme. Quatre professionals de la perruqueria procedents de Barcelona, Vilanova, Rubí i Badalona es van encarregar d’aquesta tasca, atenent una vintena de clients.


Estand de la ONG 'Tijeras Solidarias'
‘Tijeras Solidarias’ recull productes d’higiene personal de tota mena -com ara gels de bany, xampús, sabó, dentrífic, cremes hidratants i desodorants-, i els fan arribar a les zones on treballen. S’atenen nens, homes i dones tallant-los els cabells en diferents squats d’Atenes i en dos petits salons que s’han adequat als camps de refugiats de Skaramanga i en el centre construït amb la ONG SOS Humanity on s’han instal·lat diversos consultoris de medicina general, ortodòncia, ginecologia, etc.


Xerrada d'"Azadi", Plataforma en Solidaritat amb el poble Kurd
Una altra entitat que va participar dissabte passat a la jornada solidària de Blanes va ser ‘Azadi’, la Plataforma en Solidaritat amb el poble Kurd. Tres dels seus representants –Elsa, Maite i Héctor-, van protagonitzar una xerrada sobre voluntariat independent al Kurdistan des de diferents perspectives en l’activitat anomenada ‘Espai de Consciència’. ‘Azadi’ dóna suport a la lluita dels pobles de Kurdistan creant una xarxa de solidaritat que permeti reforçar els processos que s’estan vivint. Les ONG ‘Joves Colomencs per Palestina’ i ‘Refugeless’ també van assistir a la jornada amb sengles activitats.

Fira Solidària, Batucada, Pati de Tallers i Música Reivindicativa

El primer ingredient –a partir de quarts de quatre de la tarda i fins les vuit del vespre- que va formar part de les jornades ‘Trenquem les fronteres!’ va ser la ‘Fira Solidària’ que ja s’ha pogut gaudir en anteriors ocasions a Blanes, coincidint amb d’altres esdeveniments. El més recent va tenir lloc formant part de la ‘Fira de Tardor’ que es va fer entre finals d’octubre i l’1 de novembre, i s’espera poder tornar a repetir de nou el proper 21 de desembre amb motiu de la Fira de Sant Tomàs.


La ‘Fira Solidària’ va estar emplaçada a la cruïlla del Passeig de Mar amb el Carrer Ample i, com és habitual, hi havia ocasió de trobar centenars d’articles de segona mà per complaure els gustos més eclèctics. Així, hi havia des de roba i complements de vestuari fins a discs de vinil, DVDs, llibres i objectes de regal. Tanmateix, també s’hi venien samarretes i suadores d’’Acció Solidària Mediterrània’ i merchandising d’altres ONG.

L’Agrupament Escolta Pinya de Rosa també va contribuir en la jornada amb diversos jocs per a la mainada i el jovent amb el ‘Pati de Tallers’ que es van fer a la platja i al passeig. D’altra banda, quan la tarda es va començar a convertir en nit es va animar la concurrència amb una sonora batucada a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes i la Colla Diablesfolls de Palafolls.


La colla de Blanes va confluir a l’espai central de la jornada solidària –davant el Banc dels Músics- procedent del sud, mentre que els palafollencs s’hi van afegir provinents del port. Un cop retrobats, van oferir a la concurrència una rotunda exhibició de batucada. Finalment, la vetllada es va tancar al mateix espai del Banc dels Músics amb música reivindicativa.


Música reivindicativa amb Àlex Pérez
Un dels convidats va ser Àlex Pérez, qui també va participar aquest passat mes d’abril a les jornades d’’Acció Solidària Mediterrània’ celebrades a Blanes. Va ser llavors quan va estrenar la seva composició ‘Benvingut!’, una cançó plena de sentiments que va esdevenir en el tema oficial de les Jornades Solidàries, i que va tornar a sonar dissabte passat en el seu format acústic. Durant la seva actuació es va comptar amb la col·laboració artística de body-painting Lliure i Salvatge, Cesc Hernàndez.
Data de realització: 11/20/2017 | Data de la darrera actualització: 11/20/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300