Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el ‘Concert de Santa Cecília’ coincidint amb els 50 anys de la Cobla del Col·legi Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/22/2017 05:54:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el ‘Concert de Santa Cecília’ coincidint amb els 50 anys de la Cobla del Col·legi Santa Maria

Es va aprofitar per homenatjar els expresidents, exdirectors de la banda i cobla, així com als exdirectors de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria en representació de tothom

La gran família –actuals i antics components, familiars i amics- de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria va viure aquest passat divendres una jornada molt especial, molt més del què ja és habitual per aquestes dates. Durant els darrers anys s’ha organitzat al Teatre de Blanes el ja tradicional Concert de Santa Cecília, patrona de la música, al voltant la data del 22 de novembre, ja que és quan s’escau aquesta celebració.


Concert de Santa Cecília 2017, amb la Banda i Cobla del Col·legi
Santa Maria dirigida per Jordi Sacristan - Fotografies: Carles Herrero
En aquesta ocasió, però, ha estat un doble motiu de festa, ja que enguany la Cobla del Col·legi Santa Maria celebra els 50è aniversari després que fa dos anys, durant el 2015, commemorava els 50 anys de la Banda. Tal com va explicar durant el concert de divendres passat el president de l’entitat, Quim Hostench, durant tots aquests anys han aconseguit que la música formi part de la tradició de Blanes, gràcies a l’esforç i el treball d’una ingent quantitat de persones que han dedicat una part de la seva vida a la música.


Agraïments a l'actual president i expresidents
Justament per aquest motiu, perquè el camí no ha estat fàcil i s’han hagut de superar etapes molt ermes, ara que la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria torna a estar de festa es va aprofitar l’especial esdeveniment per agrair tota aquesta gent que ha dedicat i dedica els seus esforços a engrandir l’entitat. El llistat d’homes i dones, nois i noies és immens, però principalment es van lliurar sengles obsequis commemoratius als expresidents, així com als exdirectors de la Banda i Cobla i de l’Escola de Música.

Música de pel·lícula, popular, clàssica i catalana

L’impressionant formació musical que omplia l’escenari del Teatre de Blanes, amb més de 105 intèrprets, va oferir a la concurrència que també ocupava de gom a gom la platea un concert configurat amb un variat estil musical. Així, l’obertura es va fer amb l’espectacular Guillermo Tell, la darrera òpera escrita pel gran Rossini, seguida per la no menys grandiloqüent Arca de Noé, del compositor belga Bert Appermont.


Homenatge a l'actual director i exdirectors de la Banda i Cobla
Rera d’ell va sonar el pasdoble festiu Consuelo Císcar, del mestre Ferrer Ferrán, i per acabar la primera part es va oferir El Cumbanchero, de Rafael Hernández, inspirador de la salsa moderna en una Rumba-Cuaracha relacionada amb la festa, la gresca i la diversió. Després d’una emotiva pausa per recordar els músics que han deixat la seva tasca feta durant una bona colla d’anys, es va continuar el concert amb la peça La Cordillera de los Andes, de l’holandès Kees Vlak.


Interpretació de la peça 'Charles Chaplin'
Les tres darreres interpretacions van ser la Suite Catalana, un popurri de cançons tradicionals catalanes; Charles Chaplin, un altre medley amb bandes sonores de les pel·lícules de l’immortal còmic i cineasta; i la sarsuela La Boda de Luis Alonso. El tema de Gerónimo González va suposar un grandiloqüent punt i final per un espectacle que, com cada any, va complaure les expectatives de tothom, dalt i davant de l’escenari.


Homenatge a l'actual i exdirectors de l'Escola de Música del Col·legi Santa Maria
La propera ocasió en què el públic blanenc podrà tornar a gaudir del bon fer d’aquestes músics tindrà lloc gairebé d’aquí a un mes. Serà amb motiu del no menys tradicional Concert de Nadal, que aquest 2017 s’ha programat pel 17 de desembre a 2/4 d’1 del migdia, a la Plaça dels Dies Feiners.
Data de realització: 11/22/2017 | Data de la darrera actualització: 11/23/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300