Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes comença a preparar-se per les Eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/22/2017 09:31:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEBlanes comença a preparar-se per les Eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D

Avui al matí s’ha celebrat un ple extraordinari presidit per l’alcaldessa accidental, Pepa Celaya, per designar les 360 persones que cal destriar per cobrir les 40 meses electorals

El matí d’aquest dimecres 22 de novembre, gairebé un mes abans que tindran lloc les Eleccions al Parlament de Catalunya del proper 21 de desembre, l’Ajuntament de Blanes ha celebrat un ple extraordinari. La sessió tenia com a únic punt a l’ordre del dia fer el sorteig per designar les persones que han de formar part de les meses el 21-D. Per poder cobrir les 40 meses que hi haurà repartides en 19 Col·legis Electorals arreu del municipi, es necessita escollir un total de 360 persones.


Ple extraordinari 22 de novembre
El ple extraordinari, presidit per l’alcaldessa accidental Pepa Celaya, ha estat molt breu, ja que la operació per designar els membres de les meses es fa mitjançant un programa informàtic que contribueix a agilitzar el procediment. S’han triat 9 persones per cadascuna de les 40 meses: tres són pels càrrecs titulars de president, primer i segon vocals, i les altres ss són per tenir disponibles dos possibles suplents davant la possibilitat que faci falta cobrir cadascun dels tres càrrecs.

Durant les propers dies, els ciutadans i ciutadanes d’aquest municipi que hagin estat escollides al sorteig per ser membres titulars o suplents rebran la corresponent notificació de la JEZ, la Junta Electoral de Zona, a través de l’Ajuntament de Blanes. En cas que alguna de les persones escollides hagi de recórrer –és a dir, que el 21 de desembre no pugui exercir el càrrec per al qual se l’ha triada- s’ha de fer a través de la JEZ de Santa Coloma de Farners, que s’encarregarà de resoldre totes les al·legacions que es presentin.


El fet que, per primera vegada en molts anys, l’estat espanyol hagi designat un dia laborable perquè tinguin lloc les eleccions, no suposa que la ciutadania no pugui exercir el seu dret a votar, o bé que quedi automàticament deslliurada d’haver de complir el seu càrrec com a membres de les meses. Es pot demanar un justificant que acrediti haver estat escollit, de la mateixa manera que els treballadors i treballadores han de poder disposar del temps necessari per poder exercir el seu dret a votar.

L’Ajuntament de Blanes ha organitzat una reunió informativa per a tots els membres que han estat escollits perquè formin part de les meses, una trobada que tindrà lloc al Teatre de Blanes el dilluns 18 de desembre a les 7 de la tarda. Segons el calendari electoral previst per aquests propers comicis catalans, correspon realitzar el sorteig dels membres de les meses electorals entre els dies 22 i 26 de novembre. La campanya electoral tindrà lloc del 5 al 19 de desembre, mentre que el dia de les eleccions, el dijous 21 de desembre, els col·legis electorals estaran oberts des de les 9 del matí i fins les 8 del vespre.


Per poder consultar el cens electoral, es pot fer online a través de l’enllaç https://www.blanes.cat/eleccions, si bé ja no es poden efectuar reclamacions en cas que es vulguin fer, ja que el període per fer-ho va expirar el passat 10 de novembre. En cas que no es localitzi la inscripció, també es pot trucar al telèfon 972 379 370 i facilitar les dades, o bé es pot fer la consulta presencialment a l’Oficina del Padró d’Habitants, situada al Passeig de Dintre número 25, presentant el DNI.Data de realització: 11/22/2017 | Data de la darrera actualització: 11/23/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300