Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El vaixell de la ONG ‘Proactiva Open Arms’ arriba dilluns a territori gironí per una campanya de sensibilització


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/24/2017 12:28:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOEl vaixell de la ONG ‘Proactiva Open Arms’ arriba dilluns a territori gironí per una campanya de sensibilització

L’’Astral’ serà al port de Blanes del 27 de novembre al 2 de desembre, i el visitaran principalment escolars, a qui es vol conscienciar sobre la crisi humanitària al Mediterrani

A partir de dilluns vinent 27 de novembre, fins el dissabte 2 de desembre, el vaixell ‘Astral’ de la ONG ‘Proactiva Open Arms’ estarà atracat al port de Blanes. Es tracta de la primera aturada que farà a comarques gironines en la seva singladura pel litoral de Catalunya. El viatge es va iniciar l’1 de novembre a l’Ametlla de Mar, i ha continuar amb estades a Sant Carles de la Ràpita, Cambrils, Vilanova i la Geltrú, i Arenys de Mar.


El vaixell 'Astral' atracat al Port de Barcelona
Autor Fotografia: Santi Palacios
L’objectiu és desenvolupar una campanya destinada essencialment a sensibilitzar als escolars de primària i secundària sobre la crisi humanitària que es viu al Mediterrani. Per poder dur a terme aquesta acció, la Fundació Proactiva Open Arms i Ports de la Generalitat van signar un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’administració portuària posa a disposició del vaixell Astral les vuit instal·lacions de la costa catalana on hi farà estada.

D’aquesta manera, la ONG tindrà a la seva disposició els serveis i els espais necessaris dins la zona portuària per fer les activitats que durà a terme amb alumnes i públic en general. Es vol promoure la participació ciutadana i fomentar una educació basada en el diàleg, la convivència i la justícia per contribuir a formar una comunitat més cívica i tolerant a través de l’educació en valors com la integració, la solidaritat i l’esportivitat, entre d’altres.

Campanya de Proactiva Open Arms al Mediterrani

El vaixell ‘Astral’ roman uns dies en cadascun dels ports on té previst anar seguint la ruta prèviament fixada. A Catalunya haurà fet un recorregut per vuit localitats, i després de fer estada a Blanes seguirà la seva singladura per comarques gironines a Palamós i Roses. Finalment, acabarà el seu periple a les Illes Balears, més concretament al port de Mallorca, on s’hi estarà a partir del 18 de desembre.


En cadascun dels ports, la ONG organitza tota una sèrie d’activitats a terra que es complementen amb la visita del vaixell, xerrades amb vídeos de les accions que duen a terme al Mediterrani, i tallers adreçats principalment als alumnes de primària i secundària. ‘Proactiva Open Arms’ és una organització no governamental sense ànim de lucre que té com a principal missió rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.


Neix arran d’una empresa de socorrisme i salvament marítim de dilatada experiència a les costes espanyoles, i en aquest sentit es dedica a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al mar Egeu i Mediterrani Central, així com a la denúncia de totes les injustícies que estan passant que ningú explica. Actualment la ONG és membre de la ‘International Maritime Rescue Federation’, de la qual n’és l’únic ‘full member’ a l’estat espanyol. També dóna suport a ‘Human Rights at Sea’, una plataforma internacional independent per a la preservació dels drets humans al mar.Data de realització: 11/24/2017 | Data de la darrera actualització: 11/24/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300