Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Kedem Teatre, integrat per actors i actrius amb discapacitats intel·lectuals, estrena “Naixement Pop V.4.17”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/24/2017 11:16:20 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

KEDEMKedem Teatre, integrat per actors i actrius amb discapacitats intel·lectuals, estrena “Naixement Pop V.4.17”

El col·lectiu teatral de l’'Associació Kedem ?' va contagiar la seva gresca en la representació musical escrita i dirigida per Maria Sola, comptant amb la complicitat del públic

Cada vegada que s’acosta una data assenyalada, l’Associació Kedem ho celebra amb tota la gresca que es requereix, i quan és Nadal encara amb més raons que mai. Per això, el Teatre de Blanes va allotjar el vespre d’aquest passat dissabte una representació que va destacar no tan sols perquè faltava ben poc pel Nadal, sinó sobretot pels seus indiscutibles protagonistes: els actors i actrius del grup Kedem Teatre.


"Naixement Pop V.4.17"
Fotografies: Josep Salip
Una vegada més, el col·lectiu integrat per actors i actrius amb discapacitats intel·lectuals va fer passar una estona entretinguda al públic assistent, rendit des d’un principi al col·lectiu, i còmplice de la seva alegria dins i fora l’escenari. En aquesta ocasió es va oferir Naixement Pop V.4.17 que, com el seu títol ja indica, és la quarta versió de la peça originària escrita des d’un principi, i arranjada any rere any per l’actriu blanenca Maria Sola.

Naixement Pop V.4.17, una esbogerrada versió del clàssic nadalenc

El què originàriament va ser una primera versió molt senzilla, amb el pas del temps ha anat guanyant tant en nombre d’actors i actrius que la interpreten com en la trama que planteja. Aquí del què es tracta és de passar-s’ho bé, fugint de representacions més encarcarades.


L'actriu Maria Sola, directora artística del grup teatral
Per tant Kedem Teatre ofereix una esbogerrada versió del clàssic nadalentc, amb una visió molt transgressora que s’agraeix per fugir dels habituals quadres d’un pessebre buits de contingut. Cada any hi ha canvis respecte l’anterior edició, i en aquest cas una de les incorporacions més agraïdes pel públic va ser la d’un nou personatge, la Dimonieta Siseta, un dimoni nadalenc molt despistat que apareixia dalt l’escenari quan menys s’ho esperava tothom.


Al centre de la imatge, la "Dimonieta Siseta"
Prop d’una cinquantena de persones han aportat el seu granet de sorra perquè un any més la representació sigui un èxit rotund. Així, a banda dels mateixos actors i actrius i la direcció escènica, que compta amb el suport de Mònica del Blanco, també cal comptar tots els voluntaris i voluntàries que hi ha entre bambolines, la comissió de familiars i els dos principals impulsors de l’Associació Kedem, Maria José González i Manou Mesas, que compten amb l’indispensable suport de Toni González.


D'esquerra a dreta: Toni González, Ma José González i Manou Mesas
Una altra col·laboració estel·lar amb què han comptat de nou és la de l’artista internacional blanenc Quim Serrano, que ha dissenyat el cartell, tot un luxe. Sigui com sigui, però, els autèntics protagonistes en tot moment són els actors i actrius, que gaudeixen i encomanen la seva gresca dins i fora l’escenari.

Un musical nadalenc molt sui generis

Si la representació du per nom Naixement Pop és justament perquè el fil conductor de tota la trama són diversos temes musicals que fan un repàs a tot tipus de gèneres, perquè del què es tracta és de passar-s’ho bé. Per això, no és estrany que tan sols hi trobem una sola nadala, i en canvi els peus i les mans fent palmes dels espectadors no paren de moure’s amb les cançons que van sonant.


Al llarg de l’obra hi ha des de l’immortal Mama Mia! del grup Abba, que sona quan la Verge Maria s’exclama de saber que està embarassada, fins l’omnipresent Despacito que es va sentir quan s’explicava que els pastors i gent de l’entorn s’acostava al portal de Betlem per adorar el nen Jesús. I precisament el seu naixement, el punt central de l’obra, va anar acompanyat de la versió espanyola de Jesucristo Superestar.

Els Beatles i el seu Help!, o l’himne no oficial en què ha esdevingut Boig per Tu, de Sau, també van ser una nova excusa per passar-s’ho bé dalt l’escenari i al pati de butaques. L’única nadala que va sonar també va ser, en la línia del Naixement Pop, moguda i desvergonyida: Aquí és Nadal i estic content, de La Pegatina, que va tancar apoteòsicament la vetllada al Teatre de Blanes.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/24/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300