Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa reparteix prop de 900 joguines en la Campanya 2018


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/03/2018 12:01:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CreuRojaCreu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa reparteix prop de 900 joguines en la Campanya 2018

S’han preparat lots per a prop de 300 nens i nenes sumant les tres poblacions, una xifra inferior als darrers anys. Avui ha finalitzat la campanya lliurat les joguines als infants de Blanes

Quan ja falten pocs dies perquè arribin els Reis d’Orient, l’Assemblea de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa ha volgut donar-los un cop de mà com sol fer cada any fent una avançada de la nit més màgica que aviat tocarà tornar a reviure. Els voluntaris i voluntàries de Creu Roja han treballat de valent els darrers dies i setmanes en aquesta agraïda tasca, que ha culminat repartint els lots que corresponen a la Campanya de Joguines 2018.


Equip de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa
La campanya ha finalitzat avui dimecres amb el lliurament que s’ha fet per a les famílies de Blanes; a Lloret es va fer ahir dimarts, i a Tossa el 30 de desembre. Per això, avui al matí la seu de Blanes ha registrat l’habitual bullici d’activitat que sol haver-hi cada vegada que arriba la vigília de reis. No hi ha hagut les aglomeracions d’altres anys, ja que s’ha dividit la franja horària matinal en diversos trams repartits entre les famílies que havien de venir a recollir els lots, en alguns casos per a una sola criatura, però en d’altres per diversos nens de la mateixa família.

Prop de 900 joguines repartides entre Blanes, Lloret i Tossa

En total, sumant les tres poblacions de la Costa Brava, s’han lliurat 861 joguines repartides en diversos lots per a les famílies. Els seus destinataris han estat un total de 287 nens i nenes: 175 de Blanes, 74 de Lloret i 38 de Tossa, sumant els llistats de famílies que s’ha fet arribar a Creu Roja a través dels respectius Serveis Socials de cada municipi, la manera com es vehicula la campanya.


Repartiment joguines a la seu de Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa
En aquest darrer sentit, el nombre d’infants als quals s’ha hagut d’atendre és inferior a la dels últims anys, ja que els barems perquè les famílies puguin acollir-se a la Campanya de Joguines de Creu Roja s’han modificat. Fins ara es feia en relació al PIRMI però, com que ara n’hi ha que compten amb una Renda Garantida, es considera que ja poden accedir a comprar joguines per a la canalla al tenir una major autonomia financera.

Els lots s’han confeccionat per a infants que tenen entre 0 i 12 anys d’edat. Cada lot incloïa un mínim de tres joguines, a les quals s’hi procura afegir un conte o bé material escolar i didàctic, en funció de l’edat del destinatari.


Per tercer any consecutiu, les joguines que s’han recollit els darrers dies a través de donacions havien de complir el requisit inexcusable que fossin noves. Després que els dos primers anys aquesta petició encara no havia estat prou ben entesa, ara sembla que tothom ja s’hi ha avesat i les joguines que s’han aportat bé eren noves de trinca, o bé es donaven directament diners perquè Creu Roja les comprés.

D’aquesta manera, tot el material repartit ha reunit quatre característiques fonamentals: és nou, educatiu, no bèl·lic i no sexista. Perquè tota la mainada sense excepcions pugui gaudir de la màgia dels Reis d’Orient i no es quedi sense els primers regals de l’any, durant les darreres setmanes els voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut s’han dedicat a confeccionar les bosses personalitzades per a la canalla després de comprovar les seves edats als llistats de cada família.

Una Campanya de Joguines molt positiva

En general, el balanç de la Campanya de Joguines 2017-2018 que ha fet Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa ha estat força positiu. Seguint la tònica general encetada el 2016, hi ha hagut menys lliuraments de material, i en canvi han augmentat les donacions en metàl·lic, facilitant d’aquesta manera la tasca d’haver de fer lots amb joguines que siguin adequades a les edats que es demanen, que es compren en establiments especialitzats.


Per poder fer aquestes compres, els diners s’han recollit a través de donacions o bé amb activitats específiques organitzades tant per Creu Roja com per d’altres entitats que any rere any hi donen suport. Així, el 7 de desembre es va fer la tercera edició de la Nit de Monòlegs Solidaris al Teatre de Blanes, que va aplegar una nodrida participació de públic, comptant amb la participació dels còmics i monologuistes Dani Lagi, Sergio Valero, Rony i Sitofonk.

Dos dies més tard, la Plaça dels Dies Feiners va acollir una nova edició de la tradicional Festa del Dia de l’Infant, que va quedar un xic deslluïda pel mal temps de les primeres hores de la vetllada, animant-se en canvi força a partir de la tarda. Per últim, Creu Roja també va organitzar una Jam Session Solidària el 22 de desembre al Morralla Espai Creatiu després que tot just un dia abans va tenir una parada de recollida de joguines amb motiu de la Fira de Sant Tomàs.

Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa ha agraït especialment la implicació de totes les entitats que una vegada més han col·laborat en la campanya. El seu esforç, així com el dels ciutadans i ciutadanes que han fet les aportacions que han pogut, i la feina dels voluntaris i voluntàries, han fet possible que la màgia dels Reis d’Orient s’hagi fet realitat en aquestes tres poblacions.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/03/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300