Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’ha adherit un any més a la Campanya “Cap Infant Sense Caramels” a la Cavalcada de Reis


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/04/2018 04:35:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CELIACSBlanes s’ha adherit un any més a la Campanya “Cap Infant Sense Caramels” a la Cavalcada de Reis

És l’onzè any consecutiu que l’Associació Celíacs de Catalunya compta amb el suport de 125 ajuntaments d’arreu dels països catalans, que reparteixen caramels sense gluten

L’Ajuntament de Blanes s’ha adherit una vegada més a la iniciativa que cada any per aquestes dates impulsa l’Associació Celíacs de Catalunya, adreçada a tots els municipis que vulguin col·laborar-hi. Es tracta de la campanya Cap Infant Sense Caramels, amb l’objectiu que tots els nens i nenes sense excepció puguin gaudir, com la resta de la mainada, d’una festa tant entranyable per a ells com és la Cavalcada de Reis, així com en la resta de celebracions populars que es fan al llarg de l’any en les respectives poblacions.


Pluja de caramels des del balcó principal de l'Ajuntament
Aquest 2018 és l’onzè any consecutiu en què s’ha engegat la campanya, que compta amb el suport de 125 consistoris d’arreu dels països catalans. A Barcelona hi ha 74 localitats, a Girona 18, a Lleida 12, a Tarragona 18, a les Illes Balears 2, i al País Valencià 1. S’estima que un 7% de la població pot estar afectada per patrologies relacionades amb la ingesta de gluten, dels quals el 85% no està diagnosticat.

Segons dades de l’Associació Celíacs de Catalunya, gairebé 50.000 nens i nenes pateixen celiaquia al país, un 60% dels quals són infants. Des de l’entitat s’anima els respectius ajuntaments a sumar-se a la campanya per ajudar a mantenir viva la il·lusió dels infants sense que això suposi un cost addicional. L’únic requisit que es demana és que s’adquireixin caramels i llaminadures que no portin gluten en la seva fabricació i comunicar-ho a l’entitat catalana.

Blanes, Vila Gluten Free des de fa més d’un any

En el cas de Blanes, els caramels que regalen els reis durant la cavalcada duen escrita explícitament aquesta informació. Així, hi ha la composició dels dolços, que no porten colorants, i que són sense gluten. Precisament l’octubre del 2016, Blanes va signar un conveni de col·laboració específic amb l’Associació de Celíacs de Catalunya. Dins el marc de les campanyes de Promoció de la Ciutat, l’Ajuntament vol aportar un valor afegit i posicionar el municipi com una Vila Gluten Free.


Les persones que pateixen aquesta malaltia saben que a Blanes hi ha tota una sèrie d’establiments on poden anar a comprar o dinar amb la seguretat i tranquil·litat que els productes que hi trobaran s’adapta a les seves necessitats. Actualment la prevalença de la celiaquia se situa entre un 1% i un 2% de la població i, d’altra banda, la sensibilitat al gluten no celíaca, amb una prevalença del 6% dels habitants, es diagnostica en pacients on s’evidencia que la patologia que pateixen és a causa de la ingesta de gluten, però se’ls ha descartat prèviament que siguin celíacs o bé que tinguin al·lèrgia als cereals.

La Celiaquia és una malaltia crònica que es presenta en individus genèticament predisposats, on el sistema immunitari reacciona al consum de gluten i ataca al propi organisme, provocant entre d’altres, una alteració de les vellositats intestinals, afectant la seva capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments. Els estudis més recents revelen que la prevalença d’aquesta malaltia és una de cada cent persones, tot i que el 80% encara no estan diagnosticades.


El gluten és una proteïna present en els cereals blat, ordi, sègol, i els seus derivats. Qualsevol aliment a base d’aquests cereals s’ha d’excloure, totalment i de per vida, de la dieta del celíac, evitant també els caramels i llaminadures que la contenen.Data de realització: 01/04/2018 | Data de la darrera actualització: 01/04/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300