Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes facilita els tràmits perquè els jubilats es beneficiïn del bus i projecta altres millores


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/04/2018 12:24:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

gent granL’Ajuntament de Blanes facilita els tràmits perquè els jubilats es beneficiïn del bus i projecta altres millores

Actualment hi ha uns 1.900 beneficiaris del carnet del bus per a jubilats. Durant aquest 2018 es volen impulsar diversos projectes que tenen la gent gran com a principals protagonistes

El departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, que continua portant el fins ara regidor d’aquesta àrea i actual alcalde Mario Ros, s’ha proposat que el 2018 sigui l’any de la gent gran. Una de les primeres proves d’aquesta determinació ja l’han notat aquests dies els jubilats i pensionistes que es beneficien del carnet de transport públic.


Fins ara, els titulars d’aquest carnet havien d’anar a la terminal d’autobusos de Blanes a renovar-lo cada any entre els mesos de desembre i gener, una operació que es feia de manera automàtica, però que requeria que tingués lloc aquest desplaçament. Si per alguna raó els usuaris no ho feien dins aquestes dates, la renovació ja no podia realitzar-se a la terminal d’autobusos, i la seva tramitació era molt més llarga.


El procediment era força dificultós, ja que havien de lliurar el carnet a l’Ajuntament de Blanes i havien d’esperar que se’ls retornés renovat. Per evitar maldecaps innecessaris, l’Ajuntament de Blanes es va reunir a finals d’any amb els responsables de l’actual concessionària del transport públic a Blanes, Transports Pujol, i es va acordar que per no ocasionar molèsties als usuaris quan caduqui el carnet o es quedin sense viatges podran fer una recàrrega sempre que ho considerin necessària.

Unes 1.900 persones beneficiàries del carnet de bus per a jubilats

Això ha significat eliminar la recàrrega obligatòria anual que s’havia hagut de fer fins ara. Actualment hi ha unes 1.900 persones que es beneficien del carnet de transport per a jubilats i pensionistes majors de 61 anys, que els permet utilitzar el transport urbà a un preu bonificat. Les recàrregues que hauran de fer a partir d’ara les podran realitzar a la terminal d’autobús de Blanes i al mateix autobús en el cas dels qui tenen el carnet ordinari.

Pels usuaris i usuàries que tenen el carnet bonificat la recàrrega només es pot dur a terme a la terminal d’autobusos de Blanes. Les recàrregues hi ha les opcions que siguin de 110 o 300 viatges en el cas dels ordinaris, mentre que en els bonificats hi ha la possibilitat que puguin ser de 100 o 300 viatges. Els preus de les recàrregues en els carnets ordinaris és de 10 € per 110 viatges i 19 € per 300 viatges, mentre que en els bonificats els preus són de 3 € per 100 viatges i 7 € per 300 viatges.


Els canvis i millores que ja són vigents respecte les tarifes socials per a jubilats i pensionistes a partir d’aquest nou any 2018 es van aprovar a la Junta de Govern Local de mitjans del passat mes de desembre. Posteriorment, van ser ratificats en el decurs de la darrera sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes, celebrada el 28 de desembre.

2018, l’Any de la Gent Gran a Blanes

Durant aquest nou any, la intenció de l’Ajuntament de Blanes és tenir diversos projectes que tenen com a principals protagonistes la gent gran de la vila. Les darreres setmanes s’ha estat treballant en l’elaboració d’un esborrany per impulsar un nou Consell Municipal de les Persones Grans. L’última reforma d’aquest ens data del període 2008-2009 i, per tant, es considera que ha arribat el moment de posar-lo al dia.


D’altra banda, l’acte central que organitza el consistori al llarg de l’any per reconèixer aquest sector de la població, l’Homenatge a la Gent Gran, hi ha la voluntat no quedi restringit a una festa que durant els darrers anys tenia lloc un cap de setmana abans d’estiu. La intenció és que es passi a organitzar el què podria anomenar-se com La Primavera de la Gent Gran, de manera que durant tot un mes s’organitzarien activitats lúdiques, però també de caràcter vivencial.

En aquest darrer sentit, també s’incentivaran experiències inter generacionals a compartir entre la gent gran i la gent jove, una activitat que ja s’ha plantejat als instituts públics de Blanes, que s’hi estan implicant. Per últim, un altre projecte que s’està començant a treballar és un programa per ajudar la gent gran que no surten de casa per diversos motius. Majoritàriament poden ser de salut física, però també en molts d’altres es deuen a què anímicament no es troben amb prou forces.


La idea és donar-los suport a través d’una xarxa de voluntaris i voluntàries que actuarien en aquells casos que es detectarien amb l’ajuda dels casals de la gent gran. Un altre aspecte que també es contemplaria és poder incidir en el major nombre de casos possibles de persones que no poden pagar les factures dels serveis bàsics com la llum, l’aigua i el gas.

Ja fa temps que Acció Social de l’Ajuntament de Blanes s’ocupa d’aquest aspecte, especialment els darrers anys en què la crisi econòmica ha endurit les condicions de vida. Ara bé, el què es vol és seguir treballant-hi encara més, ja que la inquietud és poder arribar a aquell sector de la població que encara no s’atén perquè, senzillament, no es coneixen aquests casos, no arriben a l’administració pública.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/04/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300