Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració de suport a Oriol Junqueras i els presos polítics davant l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/04/2018 08:43:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXConcentració de suport a Oriol Junqueras i els presos polítics davant l’Ajuntament de Blanes

Convocada per l’ANC i Òmnium amb el suport del CDR de Blanes, la mobilització ha coincidint amb el dia en què s’ha fet la declaració d’avui al matí per revisar la seva situació de presó preventiva

Des del passat mes d’octubre, el Comitè de Defensa de la República de Blanes convoca amb caràcter setmanal una concentració davant l’Ajuntament per reclamar la llibertat dels presos polítics, així com cada vegada que la convulsa actualitat política ho reclama. Avui dijous ha estat una d’aquestes ocasions en què s’ha fet una crida a la participació, que ha tingut lloc igual que en d’altres municipis d’arreu de Catalunya a les vuit del vespre al lloc habitual.


Concentració de suport a Oriol Junqueras i per la llibertat dels presos polítics
Ciutadans i ciutadanes s’han concentrat davant l’edifici consistorial lluint molts d’ells peces de roba groga o el característic llaç que simbolitza la petició de llibertat pels presos polítics. També s’ha guarnit de llaços grocs un arbre solidari, s’ha llegit un manifest a càrrec de diverses persones i finalment s’ha tancat l’acció reivindicativa cantant L’Estaca, de Lluís Llach, i Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya, amb l’ajuda del músic blanenc Emili Bitlloch.


Els participants han respòs així a la convocatòria de l’ANC i Òmnium per donar suport a Oriol Junqueras amb motiu que avui al matí ha declarat al Tribunal Suprem per revisar la seva situació de presó preventiva a petició de la seva defensa. Com ja era previsible, després de la seva compareixença, el TS no farà pública cap decisió sobre el seu futur.

L’alt tribunal seguirà treballant demà divendres per decidir si revoquen la mesura que manté al vicepresident cessat a la presó des de fa més de dos mesos, el passat 2 de novembre. Mentrestant, també romanen empresonats l’exconseller Joaquim Forn i els dos líders d’Òminum Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez respectivament.


La concentració que s’ha fet avui al vespre a Blanes també ha tingut lloc arreu del territori nacional. Una de les més sentides ha estat la que s’ha fet a la Plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts, la localitat de Junqueras. Hi ha intervingut l’alcaldessa, Maite Aymerich, així com els vicepresidents d’Òmnium i l’ANC, Marcel Mauri i Agustí Alcoberro, respectivament.

Fanalets grocs per rebre els reis a Blanes

El CDR de Blanes ha posat en marxa una mobilització que coincidirà en aquest cas amb la celebració de la Cavalcada de Reis demà divendres. Impulsat amb el lema A Blanes rebem els Reis d’Orient de groc, des del Comitè de Defensa de la República es vol recordar que ningú no s’oblida les quatre persones que continuen encara empresonada.


Per això, s’ha convidat a tothom que hi vulgui donar suport a què assisteixi a la Cavalcada de Reis amb el color groc com a element identitari predominant. Així, es recomana portar alguna peça groga, espelmes grogues i l’emblemàtic llaç groc que aquests últims mesos han proliferat especialment lluïnt-se en jaquetes, abrics, americanes i peces de vestuari. També està previst recollir cartes per als quatre presos.Data de realització: 01/04/2018 | Data de la darrera actualització: 01/04/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300