Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Reis d’Orient visiten les residències de gent gran de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/05/2018 01:12:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els Reis d’Orient visiten les residències de gent gran de Blanes

Ses majestats han fet la visita acompanyats de l’alcaldessa accidental Pepa Celaya i altres regidors. L’arribada en vaixell serà a les 5 al port, i la cavalcada començarà a les 7 del vespre

Aquesta tarda amb la cavalcada i, sobretot, al llarg de la nit i matinada quan els reis es dediquin a repartir els regals i joguines a petits i grans, els grans protagonistes seran sense cap mena de dubte la mainada. Ara bé, avui al matí, a Blanes el focus d’atenció dels tres personatges fantàstics han estat la gent gran de les residències que hi ha al municipi.


Els Reis d'Orient, l'alcaldessa accidental, regidors i regidores
i membres del Patronat de l'Hospital-Asil Sant Jaume
Melcior, Gaspar i Baltasar han repartit regals, caramels i, sobretot, l’escalf humà tant apreciat, a tots aquells i aquelles que un dia també van ser infants. La visita l’han fet acompanyats de l’alcaldessa accidental, Pepa Celaya, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes. Es tracta d’una tradició que es porta seguint d’un temps ençà en aquest municipi, organitzada per la Comissió de Reis de l’Àrea de Cultura i Festes del consistori.


Els residents han compartit l’alegria de la visita amb els familiars que els han volgut acompanyar en aquest dia tan assenyalat, així com els treballadors i treballadores dels respectius centres on ha tingut lloc. En total, s’han visitat tres centres per a gent gran, en un periple que ha començat a la Residència Sant Olaguer, al barri de Can Borell; ha continuat a l’Hospital-Asil Sant Jaume, a tocar del centre de la vila; i ha culminat a la Residència La Vostra Llar, al barri d’Els Pins.

Primers repartiments de regals dels reis

De tots tres, el què compta amb un major nombre de residents és l’Hospital-Asil Sant Jaume, on la visita reial es manté des de fa dècades. La tradició marca que, abans de passar una estona amb els asilats, ses majestats saludin el nen Jesús que presideix la capella. Membres del Patronat de l’Hosiptal-Asil i el personal han donat la benvinguda a la comitiva i després tothom s’ha adreçat a l’atapeïda Sala d’Actes, plena de gom a gom.


Ja feia estona que s’hi esperaven els asilats i els seus acompanyants, especialment els respectius nets, nétes, besnéts i besnétes. Abans de repartir els regals, la doctora Elena Miñana, coordinadora assistencial de l’Hospital-Asil, i l’alcaldessa accidental, Pepa Celaya, han donat la benvinguda a tothom, agraint a ses majestats el gest d’anar a visitar-los en aquest centre. Després, l’animadora de l’Hospital-Asil, Montse Cambra, ha pres la paraula en nom de tots els residents per llegir una particular Carta als Reis plena de bons desitjos.


Finalment, la visita s’ha tancat repartint entre tots els residents de l’Hospital-Asil Sant Jaume diversos obsequis. Primer s’han lliurat als qui han participat en la festa, i després els Reis d’Orient han recorregut les habitacions planta per planta perquè ningú no es quedés sense el seu primer regal de Reis. La festa que s’ha viscut en les tres residències avui al matí, una vegada més, no hauria estat possible sense la feina que han esmerçat les respectives treballadores i treballadors, així com la col·laboració de Perfumeries Xaloc i la Farmàcia Oms, que han cedit sengles obsequis, als quals s’han afegit els aportats per la pròpia residència.

Els reis arriben a les 5 de la tarda i la cavalcada comença a les 7 del vespre

Després de l’atrafegada agenda de ses majestats d’avui al matí, ses majestats s’han retirat a descansar per agafar forces de cara a la intensa jornada que els espera a la tarda-vespre i, sobretot, a la nit i matinada repartint regals. Un cop hagin reposat en un indret que no s’ha revelat per no destorbar-los, a les 5 de la tarda en punt Melcior, Gaspar i Baltasar tenen previst arribar en vaixell a la riba del port.


Durant prop de dues hores, estaran recollint cartes en mà i escoltant els desitjos de la canalla que s’acosti al campament desplegat al port. Serà a les 7 de la tarda quan començarà la Cavalcada de Reis que enguany serà la més lluïda que es recorda en molts anys, amb l’habitual recorregut dels darrers anys: Passeig de Mar, Carrer Ample, Rambla Joaquim Ruyra, Carrer Doctor Xavier Brunet i Passeig de Dintre per finalitzar amb una pluja de caramels des del balcó de l’Ajuntament.
Data de realització: 01/05/2018 | Data de la darrera actualització: 01/05/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300