Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart Joaquim Ruyra estrena dissabte el seu nou espectacle “Tornar a Casa” a la Parròquia Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/12/2018 11:36:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Esbart Joaquim RuyraL’Esbart Joaquim Ruyra estrena dissabte el seu nou espectacle “Tornar a Casa” a la Parròquia Santa Maria

El títol fa referència als seus inicis, quan actuaven a la Plaça de l’Església, amb balls que fan referència a les seves arrels com a tret de sortida del 55è aniversari que compleix aquest 2018

La programació cultural d’aquest cap de setmana a Blanes inclou una destacada cita que convé que no es perdin els enamorats de la dansa en general i els amants de la cultura catalana en particular. L’Esbart Joaquim Ruyra presenta el dissabte 13 de gener a les 21’30 h a la Parròquia Santa Maria de Blanes el seu nou espectacle: Tornar a Casa.

El títol té una doble referència implícita, lligada a la pròpia essència d’aquesta entitat blanenca. D’una banda, perquè el programa que han preparat recull l’essència de la dansa catalana, que prové originàriament d’un context religiós. De l’altra, perquè significarà el tret de sortida per celebrar els 55 anys que compleix aquest 2018 l’Esbart Joaquim Ruyra.


Actuació de l'Esbart Joaquim Ruyra, Festa Major 2017
Al llarg de tots aquests anys, però majoritàriament durant els seus inicis, gran part dels espectacles que oferien s’allotjaven a la Plaça de l’Església. Sobretot durant l’estiu, en les actuacions programades per l’antic Patronat Municipal de Turisme, així com amb motiu de les Vetlles d’Estiu, que portaven a Blanes una variada i rica mostra de folklore d’arreu del món de la mà d’aquesta entitat.

Espectacle únic a l’Església Santa Maria

Aquesta tornada a casa es fa a més a més d’una forma única i irrepetible fins el moment: en un escenari que s’instal·larà ex professo a l’interior de l’Església Santa Maria, dalt d’un entarimat muntat especialment per a la ocasió. Il·luminació, equip d’àudio i altres complements serviran per donar encara una millor prestància a aquest emplaçament únic.


Serà la primera vegada que l’interior del temple religiós acull un esdeveniment d’aquesta magnitud. Habitualment l’Església Santa Maria sol allotjar concerts de cant coral, però en canvi aquesta serà la primera vegada que hi haurà un escenari i equipaments professionals. Al llarg de la seva història, l’esbart ha actuat en alguna ocasió puntual a l’interior de la parròquia, però mai amb un espectacle.

El programa el composen 11 peces, on destaquen Les Majorales d’Horta de Sant Joan, el Ball de Valencians –que culmina amb els pilars que són el precedent dels actuals castellers-, el Ball de Gombrén, així com el colpidor Ball del Mortitxol –conegut també com el Ball del Velatori-, seguit per una versió reduïda de La Muixeranga d’Algemesí. Aquest darrer ball –que tancarà l’espectacle- és un arranjament especial del director artístic de l’esbart, David Martínez, que tracta sobre la vida de Jesucrist en diferents passatges.


També inclourà La Jota Rodona del Carlet, amb música del compositor blanenc Josep Maria Guinart, o els clàssics Ball de Panderetes i Ball de Cascavells de Cardona. També hi haurà una peça composada per tres danses: una Sardana Trencada, el Contrapàs que pertany a l’espectacle DAD Exe de l’esbart, i l’entranyable adaptació del conte de Hans Christian Andersen, La Ballarina i el Soldadet de plom.

L’espectacle de l’Esbart Joaquim Ruyra serà presentat per un mestre de cerimònies que els ha acompanyat al llarg de la seva història, Salvador Roca, i anirà a càrrec del cos de dansa format per 25 membres del seu cos de dansa. Començarà a l’Església Santa Maria a 2/4 de 10 de la nit, i una hora abans s’obrirà la taquilla per la venda d’entrades al preu de 5 € pel públic en general i de 3 € pels socis de l’entitat. També es poden comprar entrades anticipades a Can Bitlloch i Can Borràs, dos establiments del municipi.Data de realització: 01/12/2018 | Data de la darrera actualització: 01/12/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300