Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva amplia l’hospitalització a domicili coincidint amb el 10è aniversari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/16/2018 03:21:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva amplia l’hospitalització a domicili coincidint amb el 10è aniversari

Aquesta nova fórmula s’aplica a La Selva des de l’any 2013, després que al Maresme es va començar a fer el 2007, i ha obtingut el reconeixement de la Generalitat

Coincidint amb els 10 anys de la seva posada en marxa, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha ampliat el nombre de persones ateses a través del servei d’hospitalització a domicili a les comarques de La Selva i el Maresme. Amb aquesta acció s’ha passat de 18 a 30 llits en un servei que té per objectiu atendre el pacient en el seu propi domicili per proporcionar-li procediments comparables als que es fan en l’hospitalització convencional.

Per poder donar aquest servei, la CSMS disposa de tres unitats d’hospitalització a domicili que dóna cobertura al 80% del territori de referència. A l’Hospital Comarcal de Blanes es va posar en marxa a finals del 2013, mentre que a l’Hospital de Calella es va implementar a finals del 2007. Segons un comunicat fet públic per la CSMS, aquesta modalitat d’atenció s’ha consolidat com una alternativa real a l’ingrés al centre sanitari.


Una pacient d'hospitalització a domicili - Fotografies: CSMS
La satisfacció dels usuaris és molt alta, valorant el servei en les enquestes realitzades per sobre de 8 sobre 10 i amb un 93% de pacients que asseguren que tornarien a utilitzar aquesta modalitat d’ingrés en cas necessari. L’any 2016 es van fer 807 ingressos en hospitalització a domicili i, segons dades de la Central de Resultats del Departament de Salut, s’està entre els cinc primers hospitals amb millors resultats en la utilització d’aquesta modalitat d’atenció.

Un 68% dels pacients d’hospitalització a domicili provenen d’Urgències

El 68% dels pacients ingressats en les unitats d’hospitalització a domicili provenen d’Urgències, a qui se’ls ofereix la possibilitat de continuar l’ingrés en el seu domicili. És llavors quan els equips de metges i infermeres s’hi desplacen per fer visites i administrar tractaments fins al moment de l’alta. Per poder consultar l’historial clínic i registrar el seguiment dels malalts, aquests professionals compten amb dispositius mòbils i, al mateix temps, els pacients poden consultar dubtes o contactar amb l’equip en qualsevol moment trucant a un telèfon d’accés directe.


Un dels equips d'hospitalització a domicili
D’altra banda, un 18% dels pacients s’ingressen directament des del domicili o residència geriàtrica, on són valorats i tractats sense haver de passar per Urgència. Per últim, un 14% provenen d’unitats d’hospitalització convencional generalment per acabar a casa tractaments de llarga durada i evitar que hagin de romandre ingressats a l’hospital fins a la seva finalització.


Hospital Comarcal de La Selva amb seu a Blanes
Cada unitat del servei està formada per un metge de medicina interna i tres infermeres que treballen per torns de dilluns a diumenge. L’horari és des de les 8 del matí fins les 8 del vespre, ininterrompudament. D’aquesta manera, segona el comunicat de premsa emès per la CSMS, cada unitat pot atendre un màxim de 10 persones al dia. Perquè accedir a les unitats d’hospitalització a domicili cal complir unes condicions d’estabilitat que permetin que es puguin quedar a casa sense risc i han de donar el seu consentiment explícit quan se’ls hi proposa.
Data de realització: 01/16/2018 | Data de la darrera actualització: 01/16/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300