Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració de suport als Jordis davant l’Ajuntament de Blanes quan fa tres mesos que són a la presó


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/16/2018 08:22:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXConcentració de suport als Jordis davant l’Ajuntament de Blanes quan fa tres mesos que són a la presó

El CDR de Blanes, conjuntament amb l’ANC i Òmnium Cultural han fet la convocatòria d’avui al vespre, seguida demà dimecres per una nova concentració davant el Parlament de Catalunya

Aquest dimarts s’han complert els 92 dies o, el què és el mateix, tres mesos d’ençà que el president d’Òmnium Cultura, Jordi Cuixart, i el fins ara president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, van ser empresonats. Per reclamar l’alliberament dels Jordis, el CDR de Blanes ha recolzat la convocatòria de l’ANC i Òmnium a nivell nacional perquè tothom qui volgués els donés suport amb una nova acció reivindicativa.


Concentració de suport als jordis
Les concentracions s’han fet a les vuit del vespre davant de tots els ajuntaments d’arreu del territori català excepte a Barcelona, on a les set de la tarda s’han fet cinc punts de trobada per anar caminant fins a la confluència del Passeig de Sant Joan amb el Carrer Casp. En totes les accions reivindicatives s’ha recordat l’empresonament que també pateixen el vicepresident en funcions, Oriol Junqueras i el conseller d’Interior en funcions, Joaquim Forn, que porten 75 dies entre reixes.

Durant les concentracions s’ha llegit un manifest on es remarca que poder manifestar-se és un dret bàsic en qualsevol democràcia i s’ha denunciat l’actuació del govern de l’estat espanyol, a qui s’ha acusat d’actuar com en una dictadura: jutjant i dictant sentència alhora. L’ordre de presó preventiva que manté a la presó als quatre encausats s’ha titllat, textualment, com “Escandalosa, alarmant, cop a l’estat de dret... són només algunes de les oltes qualificacions que veus més que autoritzades han etzibat a la injusta situació”.


El manifest, que s’ha tancat exigint de nou la llibertat immediata per a tots quatre empresonats, ha denunciat la manca de independència judicial i la vulneració de la presumpció d’innocència que, de manera flagrant, s’està produint. També s’ha adreçat directament als dos empresonats que porten més temps privats de llibertat: “Jordis: Sou l’exemple viu de la lluita pacífica d’un poble per a una societat més lliure. Ens volen aïllar i estem més units que mai. L’esperança és més forta que la tristor, la voluntat d’una Catalunya millor i unida és més forta que el rancor”.

La concentració de Blanes l’ha presidit un gegantí llaç groc que identifica la lluita pels presos polítics, fet amb llànties enceses. També s’ha demanat als participants que engeguessin les lots dels mòbils durant el cant col·lectiu que hi ha hagut, la interpretació de l’emblemàtica cançó L’Estaca, de Lluís Llach.


S’ha interpretat en directe amb l’ajut d’una guitarrista després que abans de la lectura del manifest s’ha entonat un altre cant ple de significat, Que vol aquesta gent?, de Maria del Mar Bonet. Per últim, l’acte s’ha tancat amb l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors.

Convocatòria del CDR Blanes per concentrar-se dimecres al Parlament

D’altra banda, els CDR del Barcelonès i l’Assemblea Nacional Catalana han fertuna segona convocatòria per demà dimecres, coincidint amb la sessió de constitució del Parlament, la Presidència i la mesa, fruit de les eleccions del 21-D. L’acció consistirà en concentrar-se davant l’edifici del Parlament de Catalunya a les 10 del matí.

El CDR de Blanes ha recolzat la convocatòria, i per aquest motiu ha informat de la possibilitat d’anar–hi en grup des d’aquesta població de la Costa Brava. L’hora i lloc de trobada és demà dimecres a les vuit del matí a l’Estació de Tren de Blanes, o bé directament a les deu del matí davant el Parlament de Catalunya.


L’objectiu és exigir que es respectin els resultats del 21-D, i en aquest sentit donar suport als diputats electes. L’actualitat parlamentària es podrà seguir en viu i en directe a través d’una pantalla gegant que s’instal·larà a l’exterior per saber com evoluciona el debat per escollir president i mesa del Parlament.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/16/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300