Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes convoca el ple del mes de gener que tindrà lloc el dia 25 amb pocs punts a l’ordre del dia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/22/2018 04:12:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesL’Ajuntament de Blanes convoca el ple del mes de gener que tindrà lloc el dia 25 amb pocs punts a l’ordre del dia

La sessió plenària inclou nou punts, tres dels quals són sengles mocions presentades per ERC, així com per ICV-EUiA i Batega

Tot fa pensar que, a diferència d’altres maratonianes sessions que sol celebrar l’Ajuntament de Blanes, aquesta vegada el ple del mes de gener no s’allargarà gaire estona. En la convocatòria de la sessió plenària, que tindrà el proper dijous 25 de gener al punt de les 7 de la tarda, hi ha inclosos nou punts a l’ordre del dia, tres dels quals corresponen a sengles mocions presentades per ICV-EUiA i ERC.

En les propostes d’acord de la Comissió Informativa General, d’Urbanisme i d’Hisenda, hi quatre temes. El primer és nomenar els representants de l’Ajuntament de Blanes en els diferents òrgans col·legiats que són competència del ple. Així, hi ha des dels diferents consells municipals –de Joventut, d’Esports, etc- fins a d’altres organismes supramunicipals, com per exemple el Consorci de la Costa Brava o el Consell Rector del Paratge Natural d’Interès Nacional de Pinya de Rosa.


Ple Municipal del 28 de desembre
També es confirmarà el conveni amb el Consell Comarcal de la Selva per a la recollida i control d’animals de companyia, així com aplicar una sanció de 2.500 € per haver vulnerat diversos articles de l’ordenança de protecció, tinença i control d’animals. El darrer punt d’aquest primer apartat és la declaració de compatibilitat amb una activitat pública presentada per un treballador del consistori.

Tres mocions: dues d’ICV-EUiA i una d’ERC

Per la seva banda, en la Part de Control on els grups polítics municipals presenten propostes d’acord, se n’han inclòs tres. La primera és d’ERC, que demana que li sigui retirada la condició de fill adoptiu a Pedro Nieto Antúñez, ministre de la Marina durant la dictadura de Francisco Franco. Aquesta distinció va ser atorgada el 6 de juny del 1969, i es vol evitar que l’any vinent s’arribin a complir els 50 anys d’ençà que se li va concedir.

Per la seva banda, les altres dues mocions són d’ICV-EUiA i Batega per Blanes. La primera és en defensa de l’educació com a una eina de cohesió i de suport al manifest Somescola. L’altra proposta d’acord exigeix a la Generalitat de Catalunya el compliment de la legislació sobre el finançament de les escoles bressol municipals, així com el pagament de les quantitats que se li deuen a l’Ajuntament de Blanes destinades al finançament de les escoles concertades.


Per últim, com és habitual en totes les sessions plenàries amb caràcter ordinari, el darrer punt de l’ordre del dia serà l’apartat de Precs i Preguntes. Primer, les que vulguin formular qualsevol dels regidors i regidores, i després a càrrec del públic assistent. En aquest darrer cas l’únic requisit és que la qüestió que es vulgui plantejar s’hagi tractat prèviament en el decurs del ple.Data de realització: 01/22/2018 | Data de la darrera actualització: 01/22/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300