Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La ‘15a Setmana de la Pau’ inclourà com a novetat una marxa amb membres de totes les religions


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/23/2018 11:42:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PAU NO A LA GUERRALa ‘15a Setmana de la Pau’ inclourà com a novetat una marxa amb membres de totes les religions

És la primera vegada que la tradicional “Marxa per la Pau” aplega representants de totes les comunitats. Els actes del cicle commemoratiu tindran lloc del 25 de gener al 2 de febrer

La principal novetat de la 15a Setmana de la Pau de Blanes serà precisament l’acte que tancarà el cicle d’aquest 2018, que comença aquesta setmana. Es tracta de la Marxa Per la Pau que es farà el 2 de febrer i, per primera vegada, aplegarà representants de totes les comunitats religioses. Aquesta iniciativa –la darrera de les quals es va fer el gener de 2016- havia aplegat participants de les tres parròquies catòliques i de l’Església Evangèlica Baptista.


18a Marxa per la Pau - Gener 2016
Fins ara s’hi ha sumat la Parròquia Ortodoxa Rumana, el Centre Cristià FEAM, l’Església Evangèlica de Filadèlfia, i l’Assemblea de Déu Kinonia. La proposta d’ampliar la participació a totes les creences ha sorgit de la Taula Interreligiosa, que es reuneix amb caràcter permanent d’ençà que l’any passat es va reprendre el costum de convocar-se de nou. Va ser precisament amb motiu de la Setmana de la Pau 2017, i des de llavors les reunions han estat periòdiques.

19a Marxa per la Pau de Blanes amb totes les religions

Comptant les experiències prèvies realitzades per les tres parròquies i l’església evangèlica baptista, la Marxa per la Pau que tindrà lloc el divendres 2 de febrer al vespre constituirà la seva 19a edició després que la darrera vegada es va fer el Nadal del 2016. L’acció començarà a 2/4 de 9 de la nit, i el punt de partida serà el Banc dels Músics, al Passeig de Mar. Des d’aquí farà un recorregut pel centre de la vila amb diverses aturades per llegir poesies inspirades en la Setmana de la Pau, a càrrec dels portaveus de les comunitats religioses.


Trobada Intereligiosa - Setmana de la Pau 2017
La Marxa per la Pau finalitzarà a la Plaça dels Dies Feiners, on hi haurà un parlament de cloenda a càrrec de l’alcalde de Blanes i regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, Mario Ros. També s’interpretaran dues cançons relacionades amb la temàtica, però sense cap contingut religiós: Em dones força, de Sergio Dalma, i l’emblemàtica Somewhere over the rainbow.

L’acompanyament musical anirà a càrrec del grup de músics i cantants de l’Església del Centre Cristià FEAM de Blanes. D’altra banda, la presentació de l’acte, que tindrà lloc al punt d’arrencada de la marxa, al Banc dels Músics, se n’encarregarà de fer-la Manel Temprado, de l’Institut Serrallarga, col·laborador de la Taula Interreligiosa de Blanes.

15a Setmana de la Pau de Blanes

La 15 Setmana de la Pau de Blanes s’encetarà aquesta setmana, el dijous 25 de gener, amb la Lectura del Manifest per la Pau que es farà al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, a 2/4 de 7 del vespre, abans que tingui lloc el Ple Municipal. El mateix dijous a les 6 de la tarda, la Biblioteca Comarcal allotjarà una sessió molt especial de l’Hora del Conte amb el conegut animador infantil Jordi Tonietti, que presentarà Un Conte, dos contes, tres contes... de la PAU.


Lectura Manifest Setmana de la Pau 2017
L’endemà divendres es farà el Lliurament de Fons als Projectes de Cooperació amb el Tercer Món a la Sala d’Actes Roberto Bolaño, a la Biblioteca Comarcal, al punt de les 7 de la tarda. El diumenge 28 a les 5 de la tarda el Teatre allotjarà una Gala Solidària de dansa en suport a les persones refugiades, organitzat per Acció Solidària Mediterrània.

Xerrades, exposicions i un taller antirumors

La setmana següent, s’han programat dues xerrades a la Biblioteca Comarcal. El dilluns 29 de gener a les 7 del vespre Oriol Amorós, de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, parlarà sobre La realitat dels Refugiats a Catalunya. L’endemà dimarts, 30 de gener, a 2/4 de 7 del vespre, Josep Segarra, de la Junta Executiva del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament tractarà el tema Les raons de la cooperació. La cooperació local i catalana.


Acte lliurament projectes de cooperació i solidaritat
Setmana de la Pau 2017
El dimecres 31 de gener a les 6 de la tarda l’Escola SAFA allotjarà un interessant taller: Formació Antirumors. Prejudicis, tòpics i rumors, amb Pere Cortada, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. D’altra banda, el Centre Cívic de Can Borell allotjarà el 2 de febrer a les 7 del vespre la presentació del projecte de solidaritat de la Fundació Vicenç Ferrer amb Marta Roca, i fins el 23 de març es pot visitar l’exposició fotogràfica d’aquesta mateixa ONG: Filosofia d’Acció. Índia: habitatge i dignitat.

Per últim, també cal apuntar que des del passat 22 de gener i fins al 2 de febrer es pot visitar l’exposició Les raons de la Cooperació. S’allotja al vestíbul de la Biblioteca Comarcal. Com dèiem, la 15a Setmana de la Pau de Blanes culminarà el divendres 2 de febrer amb la celebració de la Marxa per la Pau.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/24/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300