Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes destina 25.000 € per a 12 projectes i activitats de Cooperació i Solidaritat Internacionals


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/27/2018 11:39:29 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comptadors SoliarisBlanes destina 25.000 € per a 12 projectes i activitats de Cooperació i Solidaritat Internacionals

A banda d’activitats a Blanes, hi ha projectes internacionals que es desenvolupen a Mèxic, Carib, Hondures, Índia, Nicaragua, Gàmbia, Togo, Grècia, Sàhara, Guinea Equatorial i Ucraïna

El cicle de la 15a Setmana de la Pau de Blanes va continuar ahir al vespre amb un dels seus ingredients més emblemàtics: el lliurament de fons econòmics als Projectes de Cooperació i Solidaritat corresponents al 2017. Allotjat a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, l’acte el van encapçalar l’alcalde i regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, Mario Ros, així com representants de les entitats que formen part de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, regidors i regidores del consistori.


Benvinguda a càrrec de l'alcalde de Blanes
La vetllada es va encetar un breu interludi musical a càrrec de Massibe, un jove de Gunyurkuta –localitat gambiana molt propera a Kuwonku-, que va oferir una mostra de percussió. Per indicacions del propi intèrpret, més que escoltar es tractava de ballar, una invitació que aviat van seguir d’altres companys, així com Pere Gual, de l’Associació de Desenvolupament Agrícola de Kuwnoku.

Actuació de percussió africana a càrrec de Massibe
Abans de donar pas al lliurament de les quantitats econòmiques, les diferents ONG que desenvolupen les actuacions van fer una breu presentació dels seus respectius projectes de cooperació, acompanyant les seves explicacions amb fotografies i vídeos. Els membres de la comissió s’encarreguen cada any de proposar a l’Ajuntament de Blanes a quins projectes se’ls han d’atorgar ajuts.

Blanes destina 25.000 € per a 12 activitats i projectes solidaris

En el pressupost municipal de l’any 2017 es va destinar una partida de 25.000 €, que en aquesta nova anualitat serviran per finançar 12 activitats i projectes solidaris. D’aquest total, n’hi ha sis amb idèntica dotació pressupostària, 3.020 €, que donen continuïtat a programes engegats en diferents localitats als quals ha donat suport l’Ajuntament de Blanes durant els darrers anys.


Representants de les diferents entitats locals i ONGs, regidors
i tècnics d'Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania
És el cas de l’Hospital Santa Bàrbara, a Hondures, impulsat per l’Associació Iberoamericana Filipina a proposta de l’Associació del Voluntariat Blanenc; millorar els recursos hídrics a Anantampur (Índia), de la Fundació Vicenç Ferrer; o bé el projecte de SOARPAL –Solidaritat Arbúcies-Palacagüina- a Nicaràgua. Els altres tres projectes són: construcció d’una aula de formació d’oficis a Kuwonku (Gàmbia); construcció d’aules en una escola de Togo; i el projecte d’Acció Solidària Mediterrània d’alternativa habitacional per a joves a Atenes (Grècia).

D’altra banda, s’han destinat 2.080 € al projecte Vacances en Pau, que promou el Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís. Diversos nens i nenes que viuen als campaments de refugiats de Tindouf (Algèria) passen l’estiu allotjats amb famílies de Blanes. Un altre projecte, dotat amb 1.200 €, el lideren Acció Social i Solidària el Bon Samarità i la ONG Samaritans Purse, que reparteixen caixes de regals coincidint amb les festes nadalenques. Les caixes inclouen material escolar, d’higiene personal i joguines per a infants de Guinea Equatorial, Sàhara i Ucraïna, i en aquesta passada campanya se n’han repartit 6.743 procedents de Catalunya, i 42.288 d’arreu de la península.


Els quatre projectes i activitats restants estan coordinats a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Així, n’hi ha dues actuacions dotades cadascuna d’elles amb 1.000 €: d’una banda per pal·liar els efectes del terratrèmol a Mèxic en la fase de reconstrucció, i de l’altra per seguir donant resposta a l’emergència que va suposar fer front a les conseqüències de l’huracà Irma al seu pas pel Carib. Per últim, la quantitat de 1.100 € correspon a la quota de socis del Fons Català, i 500 € per contribuir a l’Agenda Llatinoamericana 2018.


PROGRAMAENTITAT GESTORA
APORTAT
Colònies per a infants sahrauís a Blanes, “Vacances en Pau”Assoc. Famílies Acollidores Infants Sahrauís
2.080 €
Campanya d’Emergència Terratrèmol de Mêxic: fase de reconstruccióFons Català de Cooperació al Desenvolupament
1.000 €
Ajut d’Emergència efectes Huracà Irma al Carib: fase de reconstruccióFons Català de Cooperació al Desenvolupament
1.000 €
Millores a l’Hospital de Santa Bàrbara (Honduras)Associació
Voluntariat Blanenc
3.020 €
Millora recursos hídrics a Kanaganapalli, Anantampur (Índia)Fundació Vicenç Ferrer
3.020 €
Empoderament de la dona i restitució dret a vida digna a Palacagüina (Nicaragua)Blanes Solidari i SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina)
3.020 €
Construcció Aula de Formació d’Oficis i una casa a Kuwonku (Gàmbia)Assoc. Desenvolupament de Kuwonku
3.020 €
Construcció d’aules al Col·legi Saint Paul de Nassable (Togo)Càritas Interparroquial de Blanes i de Dapaong
3.020 €
Caixes de regal amb material escolar, higiene i joguines infants Guinea Equatorial, Sàhara i UcraïnaAcció Social i Solidària del Bon Samarità i Samaritans Purse
1.200 €
Projecte d’Alternativa Habitacional per a joves a Atenes (Grècia)Acció Solidària Mediterrània

3.020 €
Quota Socis Fons Català 2017Fons Català Coop. Desenv.
1.100 €
Agenda Llatinoamericana 2018Fons Català Coop. Desenv.
500 €
Total :
25.000 €



Data de realització: 01/27/2018 | Data de la darrera actualització: 01/27/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300