Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes estrena nou local


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/29/2018 12:20:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes estrena nou local

Aquest cap de setmana ha celebrat la festa d’inauguració i l’assemblea de socis, on un dels temes tractats va ser la convocatòria del prestigiós 46è Concurs Quillat de Fotografia

L’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes ha viscut un intens cap de setmana amb dues destacades notícies per celebrar. Una d’elles ha estat la inauguració del nou local cedit per l’Ajuntament de Blanes on s’hi ha traslladat recentment. Situat a la Plaça Argentina número 2, al barri d’Els Pins, es tracta d’una casa on fa uns anys s’hi havia ubicat el servei de Salut Mental.


Festa d'Inauguració nou local AFIC
Per donar més rellevància a aquest canvi, dissabte al migdia es va celebrar una festa inaugural que van encapçalar el president de l’AFIC, Juan Laguna, i la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Pepa Celaya. També van assistir altres membres de la junta, socis i sòcies de l’AFIC, així com el segon tinent d’alcalde del consistori, Nicolás Laguna.

Conveni de cessió del local per a l’AFIC

El Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i l’AFIC han signat un conveni perquè l’entitat pugui ocupar part de la casa situada a la Plaça Argentina, on compartiran espai amb la Fundació Oncolliga. Més endavant hi ha la possibilitat que la resta de l’edifici es pugui destinar a magatzem o perquè l’utilitzi una altra entitat encara per determinar.


D'esquerra a dreta: Pepa Celaya, Nicolás Laguna i Juan Laguna
durant l'acte d'inauguració
Fins ara l’AFIC tenia el seu local als baixos de la Plaça Nostra Senyora del Vilar, on hi ha les dependències de Serveis Socials, que necessiten ampliar el seu espai. Fruit d’aquesta demanda, des de l’ajuntament es va trobar un altre local alternatiu molt proper al què fina ara ocupaven. Aquest darrer detall és molt important, ja que tant les assemblees com les sessions fotogràfiques i les reunions dels veredictes dels concursos fotogràfics que organitzen s’allotgen al Teatre dels Pins, situat a la Plaça Nostra Senyora del Vilar.

El president de l’AFIC, Juan Laguna, ha destacat que, davant la comoditat que significava per a ells poder estar al costat del local on fan les assemblees i trobades, ara han guanyat un pati interior ple de possibilitats. De fet va ser en aquets pati on es va allotjar el piscolabis per celebrar la inauguració.


Durant molts anys, aquesta casa del barri d’Els Pins va allotjar el servei de Salut Mental. Durant el 2016, els departaments d’Urbanisme i les Brigades Municipals van realitzar-hi una intensa reforma, millorant i rehabilitant les parts més deteriorades de l’edificació. Un de les actuacions més destacades va ser enderrocar un cobert que ocupava bona part del pati, guanyant un espai diàfan que de cara a l’estiu pot tenir múltiples utilitats.

Assemblea de l’AFIC abans de la inauguració

La intensa jornada que va viure dissabte passat l’AFIC es va encetar abans que tingués lloc la festa inaugural, quan els socis i sòcies de l’AFIC van celebrar una assemblea al Teatre dels Pins. L’objectiu va ser fer balanç de les activitats anuals, així com plantejar els nous reptes i objectius d’aquest nou any 2018. En aquest darrer sentit, un dels principals temes que es va tractar van ser els canvis que es volen introduir en la gestió i la recepció dels treballs que concorrin al prestigiós concurs fotogràfic Quillat, que l’entitat organitzarà enguany per 46a edició consecutiva.


Interior local AFIC
Actualment l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes aplega 119 socis i sòcies, i un dels temes en què incideixen especialment és en l’àmbit formatiu, obert també a la participació d’aficionats al mon de la fotografia en general. Al llarg de l’any col·labora amb l’Ajuntament de Blanes i nombroses entitats del municipi en diversos temes. Un dels més destacat és el Concurs Fotogràfic de la Festa Major que organitza amb el consistori blanenc, i que compta amb tres categories: focs d’artifici, correfoc i actes de la festa major.


La Marató de TV3, l’Associació Kedem?, l’Associació Catalunya Contra el Càncer, la Fundació Aspronis... el llistat de temàtiques i entitats amb qui col·labora l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes és llarg i intens. D’altra banda, també dóna suport al consistori en la tria de la fotografia que els darrers anys identifica el cartell de la convocatòria del Concurs Internacional de Focs d’Artifici Costa Brava que se celebra a Blanes.
Data de realització: 01/29/2018 | Data de la darrera actualització: 01/29/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300