Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una xerrada sobre la realitat dels refugiats a Catalunya continua el cicle de la 15a Setmana de la Pau a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/30/2018 12:39:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Una xerrada sobre la realitat dels refugiats a Catalunya continua el cicle de la 15a Setmana de la Pau a Blanes

L’acte va anar a càrrec d’Oriol Amorós, Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, qui va fer una completa radiografia sobre l’actual situació a Catalunya

Aquest passat dilluns van continuar a Blanes els actes de la 15a Setmana de la Pau, encetada dijous passat amb la lectura del manifest i el lliurament dels fons econòmics pels projectes de cooperació. El cicle va continuar ahir amb una xerrada sobre La Realitat dels Refugiats a Catalunya a càrrec d’Oriol Amorós, Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, i encapçalada per l’alcalde de Blanes i regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, Mario Ros.


Oriol Amorós i Mario Ros durant la xerrada de la Setmana de la Pau
La major part de la intervenció d’Oriol Amorós va quedar centrada en fer una completa radiografia de la situació en què es troben les persones refugiades. En l’actualitat, segons les dades que va donar a conèixer, hi ha 65 milions de persones desplaçades arreu del món, 25 milions de les quals són refugiats. Ara bé, paradoxalment un 85% d’aquestes persones han trobat acolliment en països pobres, mentre que a Europa tan sols n’hi ha una petita part.

Oriol Amorós no tan sols va parlar de xifres, també va explicar que majoritàriament la major part de persones desplaçades provenen de Síria, Ucraïna i països de sud Amèrica. Fugen no tan sols de conflictes bèl·lics i la repressió política, sinó també per la inseguretat i la violència, fruit d’amenaces de les màfies que pateixen comerciants i petits botiguers en països com Guatemala, Salvador i Hondures, per exemple.

Prop de 750 reubicacions efectives a l’estat espanyol

Segons les dades que va donar a conèixer el Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, l’estat espanyol ha dut a terme fins ara 744 reubicacions efectives. D’aquestes, 144 provenien d’Itàlia i 600 de Grècia.


A Catalunya el gener de l’any passat es va desplegar un Programa Català propi d’atenció a les persones refugiades, que representava un canvi de model respecte el programa estatal d’acollida. El seu objectiu és atendre les necessitats bàsiques de les persones acollides i, de l’altra, a ajudar-los a assolir una independència social i laboral que els faciliti l’exercici de la plena ciutadania.


Oriol Amorós, Secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania
de la Generalitat
El Programa Català de Refugi (PCR) es desenvolupa en col·laboració amb la ciutadania, la societat civil i el món local. L’any 2016 a Catalunya es va passar de 28 persones acollides en el programa estatal a 471 gràcies a la recerca de places que es va fer des del govern català, els ajuntaments i les entitats. Segons dades publicades fa un any, el gener del 2017 Catalunya va oferir 1.250 places en 45 municipis diferents.

Continua el cicle de la Setmana de la Pau amb noves activitats

Les activitats amb motiu de la 15a Setmana de la Pau de Blanes continuen avui dimarts amb una nova xerrada que tindrà lloc aquesta tarda, de nou a la Biblioteca Comarcal, per tractar sobre Les raons de la Cooperació: La Cooperació Local Catalana. Anirà a càrrec de Josep Segarra, secretari de la Junta Executiva del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, qui també parlarà sobre l’exposició Les raons de la cooperació que s’allotja aquests dies a la Biblioteca Comarcal.

Dimecres s’impartirà el taller Formació Antirumors, prejudicis, tòpics i rumors a càrrec de Pere Cortada, secretari de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat. L’activitat començarà a les sis de la tarda a l’Escola SAFA, i per últim divendres a les set de la tarda hi haurà una darrera xerrada per presentar el projecte de solidaritat i cooperació amb el tercer món de la Fundació Vicenç Ferrer.


Anirà a càrrec de Marta Roca, tècnica de la Unitat de Finançament Públic del Departament de Programes i Subvencions, i s’allotjarà a la sala d’actes del Casal Cívic de Can Borell. Abans que comenci la xerrada, a ¾ de 7 de la tarda, també està previst que es faci la inauguració oficial de l’exposició fotogràfica Filosofia d’Acció. Índia: habitatges i dignitat, de la Fundació Vicenç Ferrer.

La 19a Marxa per la Pau tancarà divendres la Setmana de la Pau

El cicle de la 15a Setmana de la Pau de Blanes es tancarà divendres vinent 2 de febrer al vespre, amb la 19a Marxa per la Pau, que comptarà amb la participació de representants de totes les religions del municipi. L’activitat començarà a 2/4 de 9 de la nit al Banc dels Músics del Passeig de Mar.


Després d’una presentació a càrrec de Manel Temprado, professor de l’Institut Serrallarga, la marxa seguirà pel Passeig de Mar, Carrer Ample, Passeig de Dintre, Carrer Muralla, Carrer Raval, Plaça Verge Maria i Plaça dels Dies Feiners, on finalitzarà. Al llarg de la marxa es faran dues aturades davant l’Ajuntament i a la Plaça Verge Maria, on es faran sengles lectures de poemes i textos.
Data de realització: 01/30/2018 | Data de la darrera actualització: 01/30/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300