Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Associació Contra el Càncer de Blanes regala pomes amb motiu del Dia Mundial de lluita contra la malaltia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/05/2018 12:56:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Associació Contra el Càncer de Blanes regala pomes amb motiu del Dia Mundial de lluita contra la malaltia

Voluntàries i voluntaris de l’entitat blanenca van instal·lar una parada informativa i divulgativa dissabte passat al centre de la vila, recollint donatius i regalant pomes de Mas Llorens

Aquest passat diumenge 4 de febrer s’ha commemorat el Dia Mundial contra el Càncer. Per aquest motiu, la junta local de Blanes de l’Associació Contra el Càncer de Catalunya (AECC) va instal·lar una taula informativa dissabte al matí al centre de la vila. Les voluntàries i voluntaris de l’entitat van donar informació sobre la malaltia i van recollir donatius.


A canvi, a banda dels característics globus verds que es reparteixen principalment a la mainada, dissabte també es van regalar pomes, gràcies a la col·laboració de Mas Llorens de Blanes. Al llarg del matí, es van acostar a la parada de l’AECC l’alcalde i la primera tinenta d’alcalde, Mario Ros i Pepa Celaya respectivament, els quals van animar els voluntaris i voluntàries a seguir amb la seva tasca per un bé comú.Codi Europeu Contra el Càncer

El motiu per regalar pomes als qui es van acostar a la taula informativa –una pràctica que ja es porta fent des de fa uns quants anys a Blanes- és perquè entre les mesures que recomana el Codi Europeu Contra el Càncer és menjar de manera saludable. Segons aquestes directrius, el 40% dels càncers es poden prevenir amb hàbits de vida saludables.


Les quatre principals mesures són fer una alimentació saludable, deixar de fumar, diagnòstic precoç i l’exercici físic. Pel que fa al Codi Europeu Contra el Càncer, inclou específicament 12 formes per reduir la incidència d’aquesta malaltia:
  1. No fumeu: no consumiu cap tipus de tabac.
  2. Feu de casa una llar sense fum. Doneu suport a les polítiques antitabac en el vostre lloc de treball.
  3. Mantingueu-vos en un pes saludable.
  4. Feu exercici cada dia. Limiteu el temps que passeu asseguts.

  5. Mengeu saludablement: consumiu cereals integrals, llegums, fruits i verdura; limiteu els aliments hipercalòrics rics en sucres o greixos i prescindiu de les begudes ensucrades; i eviteu la carn processada, limiteu el consum de carn vermella i d’aliments amb molta sal.
  6. Limiteu el consum d’alcohol, encara que el millor per a la prevenció del càncer és evitar les begudes alcohòliques.
  7. Eviteu una exposició excessiva al sol, sobretot en infants. Utilitzeu protecció solar. No utilitzeu cabines de raigs UVA.
  8. A la feina, protegiu-vos de les substàncies cancerígenes complint les instruccions de la normativa de protecció de la salut i la seguretat laboral.
  9. Esbrineu si esteu exposats a la radiació procedent d’alts nivells naturals de radó en el vostre domicili i preneu mesures per reduir-los.

  10. La lactància materna redueix el risc de càncer de la mare. Si podeu, doneu el pit al vostre nadó. La teràpia hormonal substitutiva (THS) augmenta el risc de determinats tipus de càncer. Limiteu el tractament amb THS.
  11. Assegureu-vos que els vostres fills participen en programes de vacunació contra l’Hepatitis B (els nounats) i el virus del Papil·loma Humà (VPH) en el cas de les nenes.
  12. Participeu en programes de detecció precoç del càncer: Colorectal (homes i dones), de Mama (dones), i de Cèrvix o Coll d’Úter (dones).Data de realització: 02/05/2018 | Data de la darrera actualització: 02/05/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300