Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Centenars de famílies s’informen sobre les Escoles Bressol Municipals a la Jornada de Sensibilització


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/21/2018 03:33:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Centenars de famílies s’informen sobre les Escoles Bressol Municipals a la Jornada de Sensibilització

S’ha donat informació dels serveis educatius dels tres centres municipals i la canalla ha participat en jocs i activitats. També s’han organitzat Jornades de Portes Obertes del 24 al 26 d’abril

Pensant en totes les famílies que tenen canalla de 0 a 3 anys, l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Blanes i les tres Escoles Bressol Municipals de Ca la Guidó, Can Borell i La Plantera han organitzat una experiència que no falta a la seva cita, i que enguany ha tingut lloc avui al matí. Es tracta d’una Jornada de Sensibilització que s’ha fet a peu de carrer, al centre de la vila, per facilitar l’assistència del màxim nombre de persones.


Jornada de Sensibilització de les Escoles Bressol Municipals
Centenars de famílies s’han acostat al recinte instal·lat al Passeig de Mar per informar-se sobre els centres del primer cicle d’educació infantil, que va dels zero als tres anys d’edat. Al llarg del matí, a partir de les 11 i fins les 2 del migdia, el regalim de pares i mares, nens i nenes, i familiars ha estat constant.

Un recinte farcit de jocs i activitats per a la canalla

La Jornada de Sensibilització de les Escoles Bressol Municipals de Blanes s’ha allotjat en un recinte format per tres carpes amb diferents atractius, temàtiques i material al seu interior. Així, hi ha hagut la Carpa de Sant Jordi, amb activitats ambientades en la temàtica pròpia d’aquesta diada: el cavaller Sant Jordi, el drac i la princesa com a principals elements. S’han confeccionat punts de llibre i titelles de pal, i també hi ha hagut un taller de disfresses.


El segon espai ha estat la Carpa Marinera, on la canalla s’ha entretingut fent dues activitats. En la primera hi havia banyeres amb aigua, on es podien confeccionar vaixells amb taps de suro per fer-los navegar. La segona ha consistit en un espai diferenciat amb diverses safates plenes de materials naturals per experimentar i manipular amb sorra, petxines i pedres.


Per últim, a la tercera carpa hi havia dos espais: un s’ha destinat a donar informació i documentació adreçada a les famílies, algunes de les quals també s’han interessat per visitar les instal·lacions dels respectius centres. L’altre espai d’aqueta carpa l’han gaudit els nens i nenes més petits, ja que estava adreçat als més menuts. Per això, hi havia diversos materials sensorials, paneres de tresors, matalassos, contes de roba,... un univers a l’abast de la quitxalla.

Jornades de Portes Obertes del 24 al 26 d’abril

La Jornada de Sensibilització d’avui al matí es completarà durant els propers dies amb una altra experiència que ajuda les famílies a poder tenir una informació encara més detallada. La setmana vinent, del dimarts 24 d’abril i fins el dijous dia 26, hi haurà sengles Jornades de Portes Obertes que s’han programat a cadascuna de les tres Escoles Bressol Municipals (EBM).


Si bé estan adreçades principalment als pares i mares perquè puguin visitar les respectives instal·lacions, també els poden acompanyar els futurs alumnes perquè comencin a familiaritzar-s’hi. Es tracta que puguin ampliar sobre el terreny els dubtes que puguin tenir i formular les preguntes i qüestions d’interès que vulguin. Les Jornades de Portes Obertes es faran en un mateix horari: de 9’30 a 10’30 h i de 15’30 a 17’30 h.

Cada dia es farà en un centre diferent: el dimarts 24 d’abril a l’Escola Bressol Municipal de Can Borell, situada al Carrer Ruben Dario, 14; el dimecres dia 25 a l’Escola Bressol Municipal de Ca la Guidó, al Carrer Lope de Vega, 9; i el dijous 26 d’abril a l’Escola Bressol Municipal de La Plantera, al Carrer Astúries, 15. Durant la visita coneixeran les dependències i també s’informarà a les famílies del projecte pedagògic que s’hi desenvolupa.

Preinscripcions del 30 d’abril a l’11 de maig

Tant la Jornada de Sensibilització d’avui al matí com les Jornades de Portes Obertes que s’han programat de cara als propers dies s’han organitzat dues setmanes abans que comenci el període de preinscripció. Enguany es farà del 30 d’abril a l’11 de maig, des de 2/4 de 10 a 12 del matí, a la Casa de la Cultura. Hi ha més informació online a: https://www.blanes.cat/docweb/educacio.ebressol


De cara al curs 2018-2019 hi haurà 8 línies distribuïdes entre els tres centres. A l’Escola Bressol Municipal de Ca la Guidó n’hi ha dues: 1 per a nens i nenes nascuts el 2017, i 1 pels nascuts al 2016. A l’EBM de Can Borell n’hi ha tres: 1 pels nascuts al 2017 i 2 pels del 2016. Per últim, a l’EBM de La Plantera, hi ha tres línies: 1 pels nens i nenes nascuts durant aquest 2018, 1 pels qui van néixer al 2017, i 1 tercera per als nascuts al 2016.
Data de realització: 04/21/2018 | Data de la darrera actualització: 04/21/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300