Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La hipnòtica veu de Marion Harper enceta el XXVII Cicle de Concerts ‘Música a l’Esperança’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/08/2018 09:10:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La hipnòtica veu de Marion Harper enceta el XXVII Cicle de Concerts ‘Música a l’Esperança’

La segona sessió del total de quatre que hi haurà arribarà aquest divendres 11 de maig amb el grup ‘Benguelê’, que oferirà ‘Choro’, un estil musical brasiler anterior a la bossa nova

La capella de l’Esperança va allotjar aquest passat divendres la sessió inaugural del nou cicle musical que pren el nom de l’escenari que l’allotja. El XXVII Cicle de Concerts ‘Música a l’Esperança’ va començar posant el llistó molt a munt, amb la música de Marion Harper servida per ella mateixa i acompanyada pels músics blanencs Aleix Iglesias i Joan Vissi.


Marion Harper a la sessió inaugural
del XXVII Cicle de Concerts 'Música a l'Esperança'
Tots dos també són socis fundadors del segell discogràfic independent Luup Records que, tot i comptar tan sols amb quatre anys de vida, actualment ja treballa amb grups de renom al panorama independent, com Pavvla, Museless o la mateixa Marion Harper. El recital de la cantant nascuda a Uruguai, però gironina des del 1996 –quan la seva mare uruguaiana i el seu pare anglès es van traslladar a viure a Hostalric- va conduir al públic assistent a tastar el seu nou disc publicat l’any passat, Hydrangea.


Els entesos han coincidit en destacar l’allunyament que ha significat Hydrangea del tall més romàntic que tenia el seu primer disc, Cotton Candy. D’altra banda, també han elogiat la maduresa sonora de Harper, amb cançons molt més íntimes i personals, que parlen de la pèrdua de l’amor i de la mort. Un disc on imperen les atmosferes gèlides i els sintetitzadors onírics al servei de la hipnòtica veu de Marion Harper que, abans d’arribar a Blanes, ja ha girat el seu treball en sales petites i grans: al Palau de la Música, a l’Apolo, a Razzmatazz...

També han pogut gaudir les seves cançons el públic del Festival Acústica de Figueres i del Festival Altaveu, i ha compartit escenari amb bandes com M83, Dorian o Marlango. El passat mes març va actuar a Berlin, i ha fet una gira de set actuacions per Itàlia, amb Roma i Gènova incloses. Després del seu pas per Blanes, el proper 1 de juny serà al Primavera Sound de Barcelona.

Benguelê, ‘choro’ brasiler, l’11 de maig

Després del brillant inici amb Marion Harper, el següents artistes del XXVII Cicle de Concerts ‘Música a l’Esperança’ aniran trenant un programa eclèctic, com de costum. Així ho va avançar minuts abans de començar el concert el director artístic del festival, Josep Maria Guinart, actuant a portaveu de l’organització, l’Associació Cultural ‘Músics a l’Esperança’.


Josep Ma Guinart dóna la benvinguda als assistents
El proper divendres 11 de maig serà el torn de Benguelê, un grup que oferirà choro, un estil musical brasiler anterior a la bossa nova, que va néixer a finals del 1800 a Rio de Janeiro, fusionant les danses europees amb els ritmes afro-brasilers. En els darrers anys el ‘choro’ ha anat guanyant reconeixements a nivell mundial, gràcies a pel·lícules i documentals com Brasileirinho, de Mika Kaurismâki.


Benguelê, el grup que actuarà l'11 de maig
al XXVII Cicle de Concerts 'Música a l'Esperança'
El grup Benguelê representa una fusió de músics europeus (Catalunya, França i Itàlia) i brasilers tocant els instruments tradicionals del ‘choro’: guitarres de 7 i 6 cordes, pandeiro i flauta. El primer disc del quartet es va publicar tot just l’any passat, i està format per Marcel Vallès (guitarra); Jonas Santana (pandeiro); Rocco Papia (guitarra de 7 cordes) i Néstor López (saxo).

Com és habitual, el concert de Benguelê començarà a les 10 de la nit, i el preu de l’entrada és de 10 €. El XXVII Cicle de Concerts ‘Música a l’Esperança’ continuarà el 18 de maig amb el duet de guitarres Gatticattivi, i es tancarà el dia 25 amb el Quartet Glòria, que oferirà un repertori de temes coneguts i no tan coneguts de música clàssica a través d’un quartet multinacional format per un piano, dos violins i una viola.Data de realització: 05/08/2018 | Data de la darrera actualització: 05/08/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300