Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes ensenya més de 500 escolars a ser uns futurs bons usuaris de la via pública


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/09/2018 12:29:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes ensenya més de 500 escolars a ser uns futurs bons usuaris de la via pública

Aquest curs s’ha incorporat com a novetat un test plantejat com un joc a través de la plataforma ‘Kahoot!’. Ja fa gairebé 35 anys que el cos policial s’encarrega del Curs de Mobilitat Segura

Les persones enteses en pedagogia coincideixen en destacar la importància que els nens i nenes adquireixin des de petits hàbits i comportaments adequats en tots els àmbits. Un d’ells és l’educació viària, fonamental per garantir la seguretat d’ells i de totes les persones que conviuen a la via pública, i per prevenir al màxim els fatídics accidents.


Si els infants aprenen des de petits a ser conscients dels perills i riscos de la circulació, així com de les conseqüències que pot tenir no respectar les normes viàries, podran adquirir bons hàbits i actuar correctament. No tan sols des del punt de vista del vianant, sinó també del conductor i el passatger. Conscients de la rellevància d’aquest aprenentatge, des de fa gairebé 35 anys la Policia Local de Blanes imparteix als centres escolars del municipi cada any un curs de Mobilitat Segura, conegut abans com Educació Viària.

No tan sols perquè ha quedat demostrada la seva eficàcia per a la prevenció d’accidents de circulació i lluitar contra les xifres de víctimes que deixen la vida a la carretera. És necessari transmetre’ls des de petits els hàbits i valors que contribueixin a desenvolupar en ells una consciència cívica i ciutadana. Per això, els millors professors que poden tenir en aquest àmbit són els mateixos professionals que s’encarreguen cada dia de vetllar perquè així sigui: la policia local.


Els seus coneixements en la matèria, afegida al l’experiència acumulada de tants anys, són el millor garant que els permet haver superat amb eficàcia més de tres dècades d’educació viària. El positiu feedback que reben els agents quan aquells nens i nenes que van participar en els cursos esdevenen adults consideren que és una de les millors recompenses que poden rebre, i això els estimula a haver-hi donat la necessària continuïtat. Enguany el curs va començar al gener, i les darreres pràctiques s’acabaran d’impartir a finals de maig.

Més de 500 escolars han après enguany mobilitat segura

Aquest curs 2017-2018 la Policia Local de Blanes ha impartit classes de Mobilitat Segura a més de 500 escolars de 5è de primària de tots els centres escolars del municipi: tant els públics com els concertats. Cadascun d’ells ha rebut vuit hores de formació, primer teòrica a les aules i posteriorment pràctica amb bicicletes i karts que han conduit al circuit habilitat al costat de l’Estació de Tren.


Se n’han encarregat d’impartir les lliçons i les pràctiques el sergent Paco Rodríguez i els agents Juan Pérez Laspeñas, Josep Algar i Dani Caparrós, comptant amb la col·laboració esporàdica d’altres agents del cos policial. L’experiència la consideren molt positiva des de diferents punts de vista, i més encara quan fins i tot se’ls ha demanat suport perquè enriqueixin l’aprenentatge d’alguns professors que els han demanat coneixements complementaris en la matèria com especialistes que en són, com a formadors i professionals.

Aprenentatge mòbil electrònic: la novetat incorporada aquest curs

La principal novetat que hi ha hagut aquest curs 2017-2018 ha tingut a veure amb el mètode de validació dels coneixements adquirits pels joves alumnes. La Policia Local de Blanes ha incorporat una aplicació que s’inclou dins l’anomenat aprenentatge mòbil electrònic, permetent als alumnes aprendre mitjançant el joc, però fora d’un context lúdic.


A través de la plataforma gratuïta Kahoot!, els agents de la Policia local de Blanes han pogut reforçar l’aprenentatge dels nens i nenes fent-los participar com a concursants. Utilitzant telèfons mòbils o tauletes, els escolars han contestat les preguntes del qüestionari d’una manera interactiva, participant en grups que sumaven puntuació, en una mena de concurs.


Test "Kahoot!"
D’aquesta manera, també s’ha pogut obtenir una estadística personal de cada alumne, amb el rendiment i el temps de resposta del qüestionari. El fet de competir els uns amb els altres en aquest joc, amb els coneixements adquirits de Mobilitat Segura com a temari, ha engrescat la canalla a participar de manera més activa i atenta, fomentant així una sana competitivitat per posar a prova qui en sabia més sobre la matèria.


Els bons resultats obtinguts faran que de cara a les properes edicions dels cursos de Mobilitat Segura es continuï utilitzant aquesta mateixa eina. Cada curs es poden variar les preguntes i el qüestionari, adaptant-se a cada nova circumstància. En aquesta primera ocasió en què s’ha implementat, s’ha alternat amb les pràctiques en bicicleta al circuit, amb un projector per anar seguint el qüestionari habilitat en un vehicle de la Policia Local.
Data de realització: 05/09/2018 | Data de la darrera actualització: 05/09/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300