Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Gamba de Blanes, protagonista d’un programa televisiu arreu de Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/12/2018 10:15:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLLa Gamba de Blanes, protagonista d’un programa televisiu arreu de Catalunya

El regidor de Promoció de la Ciutat, Blai Vinaixa, i el xef del Restaurant Can Flores, Pere Povill, van participar al magazine “Ben Trobats” promovent les Jornades Gastronòmiques

La tercera edició de les Jornades Gastronòmiques del Mes de la Gamba, que s’està celebrant durant tot aquest mes de maig a Blanes, va viure ahir divendres un punt d’inflexió. Un dels productes estrella de la millor cuina marinera del municipi on comença la Costa Brava va ser protagonista del magazine televisiu matinal Ben Trobats, que se sintonitza arreu de Catalunya a les televisions locals de la XTVL i de la plataforma Movistar.


Clara Tena, Blai Vinaixa i Pere Povill durant l'emissió del programa
El programa s’emet des d’Esplugues Televisió, el dirigeix i presenta la periodista Clara Tena, i inclou des de temes d’interès ciutadà fins a espectacles, humor, misteri, i una especial atenció al món de la gastronomia en general. A la secció final dedicada cada divendres a les diferents varietats de cuina que s’ofereix arreu de Catalunya, es va elaborar en viu i en directe un dels plats que té la gamba com a principal ingredient.

Promoció de les Jornades: “Suquet de Rap amb Gambes i Mongetes”

Amb l’objectiu de promocionar les Jornades Gastronòmiques del Mes de la Gamba, es van desplaçar fins els estudis d’Esplugues Televisió el tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme, Blai Vinaixa, i Pere Porvill, el xef del llegendari Restaurant Can Flores. Aquest és un dels 11 restaurants que participa a les jornades, i és un dels més emblemàtics del municipi no tan sols perquè compta amb prop de 70 anys d’història, sinó perquè està situat a pocs metres de la Llotja del Peix de Blanes.


Blai Vinaixa va remarcar les excel·lències de la gamba de Blanes, producte estrella de la Llotja de la Confraria de Pescadors del port del municipi, així com la implicació dels establiments de restauració que participen a les tres Jornades Gastronòmiques que s’organitzen al llarg de l’any. Així, a banda del Mes de La Gamba que se celebra al maig, a l’abril ja es va fer una nova edició del Mes del Peix Blau, i a l’octubre es tancarà el tercet amb el Mes del Suquet de Peix.

Per la seva banda, el xef del Restaurant Can Flores, Pere Povill, va cuina davant les càmeres un dels plats inclosos a les Jornades Gastronòmiques del Mes de la Gamba: Suquet de rap amb gambes i mongeta del ganxet DO Blanes. La intervenció blanenca al programa es va completar desvetllant la guanyadora del concurs que durant tota aquesta setmana s’ha estat fent entre els telespectadors del magazine Ben Trobats.


En aquesta ocasió se’ls preguntava als concursants quin és el seu plat preferit que tingui la gamba com a ingredient central. El premi va ser per a una teleespectadora que va presentar un plat molt estiuenc amb la gamba i les tomates com a principals ingredients. L’afortunada guanyadora gaudirà d’una nit d’estada a Blanes hostatjada als Apartaments Turístics Pierre et Vacances, així com d’un menú per a dues persones al Restaurant Can Flores, a més a més d’entrades familiars per visitar el Jardí Botànic Marimurtra i un lot de productes blanencs: Comerç de Peix Ros, Verdura Fresca El Banyonet, Cava Ses Vernes, Cava Laviret i Cervesa Popaire.

http://www.xiptv.cat/ben-trobats/capitol/suquet-de-rap-amb-gambes#.WvXEiGvBpRw.whatsapp

11 Restaurants adherits a les Jornades del Mes de la Gamba

Enguany participen a les Jornades Gastronòmiques del Mes de la Gamba 11 restaurants. Això facilita la possibilitat de poder triar una gran varietat de plats que es confeccionen amb la gamba com a ingredient central. Els establiments i respectius xefs són: Arrosseria Las Salinas, Isabel Alves; Can Borrell, Equip de Cuina de Can Borell; Can Flores, Pere Povill; Can Tarranc, Carles Guitart; Celler Sant Antoni, Gioivanni Ferrara; Juanma, Equip del Restaurant; Kiku, Kiku; La Balma, Toni Marín; Sa Nansa, Equip del Restaurant; Lounge & Restaurant Sentits, Òscar Vilà; i Va de Catas, Jacob Gutiérrez.


Alguns dels plats que ofereixen són: rap a la marinera amb gambeta vermella de Blanes; gambetes de Blanes a la planxa; bacallà en salsa verda i amb escamarlanets de Blanes; suquet de rap amb gambes i mongeta del ganxet DO de Blanes; arròs melós amb sèpia i gamba; carpaccio de gamba de Blanes sobre cremós d’arròs, o bé crema de gambes amb ravioli de bolets i gamba, entre d’altres. Com és habitual, s’ha editat un díptic que recull tota la informació, que també es pot consultar online: http://visitblanes.net/gambadeblanesData de realització: 05/12/2018 | Data de la darrera actualització: 05/12/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300