Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes gairebé triplica la participació de la 5a Marxa Solidària ‘Oncolliga’t en Marxa’ amb 816 assistents


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/20/2018 04:21:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes gairebé triplica la participació de la 5a Marxa Solidària ‘Oncolliga’t en Marxa’ amb 816 assistents

En la primera edició hi van haver 300 persones, i en canvi aquest 2018 s’han superat totes les expectatives. També s’han duplicat les empreses patrocinadores que han col·laborat

Si habitualment la Marxa ‘Oncolliga’t en Marxa’ ja sol ser un esdeveniment festiu amb l’objectiu d’organitzar un acte solidari per a una molt bona causa, en aquesta ocasió diversos condicionants han fet que l’alegria hagi tingut encara més motius per esclatar. Una d’elles ha estat que enguany s’ha gairebé triplicat el nombre de participants que hi ha hagut, amb 816 persones, mentre que en la primera edició en què es va organitzar van haver-ne 300.


Sortida 5a Marxa Solidària 'Oncolliga't en Marxa'
Organitzada per la Fundació Oncolliga de Blanes, es compta amb la inestimable col·laboració del Grup Fondistes Blanes, així com de l’Ajuntament i d’un bon grapat d’empreses que, plegades, fan possible que sigui realitat any rere any. Precisament aquí s’ha d’anar a buscar un altre dels motius per a l’alegria amb què s’ha viscut la marxa d’enguany: el nombre de patrocinadors que cada any donen suport en l’organització de la marxa s’ha literalment duplicat en relació al 2017.

L’única recança enmig de tantes notícies positives ha estat que, al haver superat les 600 inscripcions que donaven opció a obsequi segur, hi ha hagut molts participants que se n’han quedat sense. De fet, l’obsequi consisteix en una samarreta tècnica per fer esport que du escrit el nom de l’esdeveniment esportiu solidari, i que cada any ha anat canviant de color; en aquesta ocasió era de color blanc.


La Fundació Oncolliga de Blanes va rescatar samarretes sobrants d’anteriors edicions per poder obsequiar a uns quants participants, però finalment els stocks es van esgotar. Per això, l’entitat blanenca ja ha avançat que, de cara a l’any vinent, ja s’han apuntat la idea de tenir-ne previstes unes quantes més... amb el prec implícit que continuï havent-hi la mateix resposta que aquest 2018, és clar.

Una marxa solidària per a totes les edats i condicions físiques

El què fa tan popular i festiva aquesta marxa és que està adreçada a gent de totes les edats i condicions físiques. La immensa majoria fan el recorregut de vuit quilòmetres principalment arran de mar caminant a pas viu o passejant, i ben pocs i poques opten per córrer. És habitual veure grups d’amics i amigues així com famílies senceres, inclosos infants que van en carretons. També n’hi ha que opten per anar amb els seus animals de companyia, en la línia d’altres esdeveniments esportius que tan sovint es fan a Blanes.


El tret de sortida de la 5a Marxa Oncolliga’t en Marxa s’ha donat aquest diumenge a les 10 del matí des del Passeig de Mar, el mateix punt d’arribada. Per participar calia fer un donatiu de 8 €, i tots els diners recollits es destinen per a la Fundació Oncolliga, una entitat sense ànim de lucre que va néixer fa 14 anys amb la intenció de donar un nou impuls a la tasca que la Lliga Catalana d’Ajuda al Malalt de Càncer venia fent des del 1996. A Blanes, la seu local de l’entitat es va presentar el maig de l’any 2014 i, des d’aquell mateix any, ja es va organitzar la primera edició de la popular marxa.

Suport d’Oncolliga Blanes al Festival de Música ‘Les Nits de Marimurtra’

En aquesta mateixa línia, els voluntaris i voluntàries de la Fundació Oncolliga Blanes seran els qui el proper mes d’agost es faran càrrec del servei de bar durant les 4 sessions de Les Nits de Marimurtra que es faran al Jardí Botànic Marimurtra, al Templet de Linné. Serà el segon any consecutiu en què es farà aquesta col·laboració, gràcies a la col·laboració en aquest cas de la Fundació Carl Faust.


Aquí el recolzament en tots els sentits també ha estat molt positiu d’entrada. No tan sols perquè no faltaran mans per ajudar a servir, sinó també perquè ja compten amb la matèria prima que oferiran: el cava, la cervesa i altres entreteniments gastronòmics que els han cedit de franc per contribuir d’aquesta manera en la lluita contra el càncer. S’oferirà pa amb tomàquet i pernil acompanyat de cava o cervesa local: tots són productes de proximitat.Data de realització: 05/20/2018 | Data de la darrera actualització: 05/20/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300