Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes allotjarà dijous l’estrena del primer curtmetratge de ‘Kedem’ i un debat sobre teràpies naturals amb Josep Pàmies


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/21/2018 11:19:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes allotjarà dijous l’estrena del primer curtmetratge de ‘Kedem’ i un debat sobre teràpies naturals amb Josep Pàmies

La primera incursió cinematogràfica de l’entitat, que dóna suport a adults amb discapacitats físiques i psíquiques, es titula ‘La Plantita’ i tracta sobre l’ús de l’estèvia. Compta amb guió i direcció de l’actriu Maria Sola

El Teatre de Blanes allotjarà aquest dijous 24 de maig a 2/4 de 8 del vespre un esdeveniment que comptarà amb dos principals pols d’atracció. D’una banda, l’Associació Kedem -que dóna suport a adults amb discapacitats físiques i psíquiques organitzant activitats lúdiques i de lleure-, projectarà el primer curtmetratge que protagonitzen els seus membres, titulat ‘La Plantita’.


Rodatge de "La Plantita"
D’altra banda, a la segona part de l’acte hi haurà una taula rodona al voltant d’un dels temes centrals sobre el qual tracta la pel·lícula: les teràpies naturals i la medicina convencional. Això és perquè la primera incursió en el món del cinema de l’entitat blanenca, amb guió i direcció de l’actriu Maria Sola, compta entre els seus col·laboradors estel·lars –de fet també intervé fent un cameo al film- amb un acèrrim defensor de les teràpies naturals, Josep Pàmies.


A la dreta de la imatge Maria Sola, directora i guionista del film,
amb l'equip de producció durant l'enregistrament d'escenes
Ara bé, ni el curtmetratge ni el debat que hi haurà posteriorment a la seva projecció busquen convèncer ningú sobre un tema de fons tan delicat com és la salut. Es tracta, sobretot, de celebrar i compartir plegats una notícia molt destacada: que l’entitat ‘Kedem’ ha rodat la seva primera producció cinematogràfica professional, un curtmetratge de 18 minuts de durada plantejat com una comèdia, en clau d’humor, per passar una estona entretinguda.

Estrena de ‘La Plantita’ al més pur estil de Hollywood

Per això, l’acte que tindrà lloc aquest dijous al Teatre de Blanes s’ha plantejat com una estrena cinematogràfica que res tindrà a envejar a les presentacions que es fan a Hollywood o a l’entrega dels premis Oscar de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts Cinematogràfiques. Al vestíbul teatral es desplegarà la coneguda catifa vermella –la mítica ‘red carpet’-, per on desfilaran els actors i actrius acompanyats de familiars i amics, l’equip de producció i tothom qui ha col·laborat.


Sessió de maquillatge previ amb els actors i actrius
Després de travessar la catifa vermella, els esperarà un Photocall on podran fotografiar-se per immortalitzar i recordar una efemèride tant destacada. El públic podrà començar a accedir al recinte a partir de les 7 de la tarda per fotografiar-se al Photocall després de passejar-se per la catifa vermella, i després triar el seu seient al pati de butaques.

L’entrada és gratuïta fins esgotar l’aforament i es demana que, tenint en compte la transcendència de l’acte, es vagi vestit i vestida per a la ocasió i donar suport als protagonistes de l’acte. Aquests no són d’altres que els actors i actrius del grup ‘Kedem Teatre’, que ja compten amb una llarga trajectòria dalt dels escenaris havent protagonitzat diverses obres igualment dirigides i escrites per Maria Sola.


Un cop s’hagi projectat el curtmetratge hi haurà una breu actuació musical, amb la interpretació en viu i en directe de la cançó que forma part de la banda sonora del film. El tema musical –titulat també La Plantita- és una rumba d’encomanadissa tonada que s’encarregaran d’interpretar a l’escenari del Teatre de Blanes la mateixa autora, Maria Sola, acompanyada a la guitarra per Hugo Martínez, i al cajón gitano per Víctor Català.

Aprofitant l’encomanadissa tonada de la rumba, desfilaran dalt l’escenari els membres de Kedem Teatre que han protagonitzat el curtmetratge. Serà així com el públic anirà coneixent les persones que donen vida als personatges de la trama, els veterans actors i actrius a qui la directora i artífex tant del grup teatral com del curtmetratge i la composició de la cançó, Maria Sola anirà nomenant perquè l’acompanyin dalt l’escenari.

La planta de l’estèvia, el fil conductor del curtmetratge

En aquesta ocasió, el leitmotiv de la història que protagonitzen els actors i actrius de ‘Kedem Teatre’ parla sobre l’estèvia, la plantita a què fa referència el títol de la pel·lícula. En les obres teatrals que han protagonitzat fins ara –igualment escrites i dirigides per Maria Sola- les trames giren a l’entorn de l’amistat i l’amor, i tenen la música com a fil conductor. Ara, amb el curtmetratge ‘La Plantita’, han fet un pas més enllà, però sense perdre l’humor que caracteritza les seves produccions.


L’argument se centra en la família Manel entre els quals s’hi compta el Tio Paquito, que pateix diabetis. Com sol passar a les entranyables històries que ens planteja Kedem Teatre, la sobtada visita d’una veïna a la família, que s’estava preparant per dinar, els donarà una important informació al voltant de la planta de l’estèvia com alternativa per tractar la diabetis que pateix el Tio Paquito, i a partir d’aquí s’iniciarà una difícil recerca que propiciarà situacions molt divertides.

Debat sobre Teràpies Naturals vs Medicina Convencional

Així serà com s’arribarà a la segona part de l’acte d’aquest dijous 24 de maig, que abordarà la temàtica que es planteja a través del curtmetratge. Kedem Teatre haurà mostrat amb la seva particular visió i la impagable col·laboració de Josep Pàmies la prohibició de la venda de la planta de l’estèvia, que durant un temps va ser il·legal.


En l’actualitat no està prohibida la venda per fer-se infusions, com una planta natural, però en canvi està prohibida per fer elaboracions alimentàries, tal com queda reflectit a la trama de La Plantita. Hi ha molta gent que defensa l’ús de l’estèvia enfront els edulcorants químics com a opció més natural per a les persones que pateixen diabetis.

Tot i que el curtmetratge es mostra clarament a favor d’aquestes tesis, el què es pretén amb el debat posterior que hi haurà a la segona part de l’acte és tractar aquesta qüestió des de la més absoluta imparcialitat. Partint d’aquesta base, es comptarà amb la participació del propi Josep Pàmies, acompanyat del doctor en medicina Daniel Adan, i la sociòloga Cristina Sánchez Miret. Moderarà la taula rodona el comunicador Valentí Hinarejos, qui al llarg de tota la vetllada serà el mestre de cerimònies de la vetllada, que es tancarà amb un torn obert al públic assistent perquè pugui fer preguntes.


L’acte l’han organitzat conjuntament l’Associació Kedem i l’Ajuntament de Blanes comptant amb la col·laboració d’un bon grapat de professionals en diversos àmbits, empreses, establiments comercials i de restauració, entitats i particulars. Un d’ells ha estat l’artista blanenc internacional Quim Serrano, autor tant del cartell de difusió de l’acte com de la caràtula de la pel·lícula.


Data de realització: 05/21/2018 | Data de la darrera actualització: 05/21/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300