Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Presentació del vi ‘Blanc de Vela’ de les Vinyes de Cal Correu de Blanes, verema del Setembre 2017


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/23/2018 02:15:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Presentació del vi ‘Blanc de Vela’ de les Vinyes de Cal Correu de Blanes, verema del Setembre 2017

Aquesta setmana s’ha presentat a la ‘Galeria d’Art l’Arcada’ el resultat de la darrera verema d’unes vinyes centenàries situades entre Blanes i Lloret, amb la producció de 3.000 ampolles

L’existència de les Vinyes centenàries de Cal Correu de Blanes està reconeguda ja en el 1880, al segle XIX. Posteriorment, la família de Cal Correu era tradicionalment reconeguda durant el segle XX per la seva elaboració de bon vi, que es comercialitzava per a la mateixa població de Blanes, així com d’altres localitats del seu entorn.


Marcial Vives, Lluís Pascual i Narcís Busquets
Enllaçant amb aquesta història familiar, fa temps es va començar a treballar en la producció del vi ‘Blanc de Vela’ de les Vinyes de Cal Correu, impulsades per Marcial Vives, Narcís Busquets i Lluís Pascual, tots tres blanencs de soca rel. Des de llavors, ja es va iniciar una particular singladura, començant a seduir un bon grapat de paladars, més enllà del municipi.

Presentació del resultat de la darrera verema

Aquesta setmana, sis anys més tard de l’inici d’aquesta aventura, s’ha fet una presentació oficial de la verema del setembre passat. L’acte es va allotjar a la ‘Galeria d’Art l’Arcada’: amics, familiars i personalitats relacionades amb aquest àmbit es van aplegar per paladejar la darrera producció que s’ha traduït en 3.000 ampolles, un sensible augment respecte l’anterior.


Entre els assistents a l’acte de presentació s’hi comptaven el tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç i Empresa, Blai Vinaixa; el director de Cava Laviret, Antoni Membrives; així com la presidenta de l’Associació Gastronòmica de Blanes, Roser Vall-Llosada; i l’exalcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, entre d’altres.

Un dels tres principals artífexs del projecte, Lluís Pascual, va donar la benvinguda a tothom, recordant els orígens del projecte. D’altra banda, va deixar clar que no es pretén fer competència a ningú amb tant modesta producció: senzillament vol continuar sent un testimoni viu d’aquell Blanes que en el seu moment va ser una de les poblacions grans productores de vi, agafar aquest històric relleu.


També van fer sengles aportacions l’historiador blanenc Aitor Roger, així com l’enòleg Xavi Garcia. Aitor Roger va recordar que el vi i el cava han format part de la història de Blanes durant nou segles, unes arrels històriques que ara tenen una nova continuïtat. Les vinyes de Cal Correu estan situades entre Blanes i Lloret de Mar, perfilades en el seu costat blanenc pel Torrent de les Vernes, i pel seu costat lloretenc pel Turó de Papalús.

Des d’aquest darrer promontori es pot arribar a veure tant la muntanya de Sant Joan com el Delta de la Tordera, dos emblemàtics emplaçaments que destaquen en aquest municipi on comença la Costa Brava. Les varietats de xarel·lo en la major part (90%) i moscat d’Alexandria per l’altra (10%), donen a aquest vi blanc el testimoni de la llarga història que ja han donat a Blanes al llarg dels segles.


Segons la descripció que va fer l’enòleg Xavi Garcia, es tracta d’un vi blanc de color groc pàl·lid, aromes de fruita blanca (poma) i de fruita tropical (pinya). Boca equilibrada, lleugera i fàcil de beure, fa un bon maridatge amb arrossos, amanides, marisc i peix, i a més a més està molt ben recomanat com a aperitiu. Sobretot ara que la calor començar a apretar i ens avança l’imminent arribada de l’estiu.
Data de realització: 05/23/2018 | Data de la darrera actualització: 05/23/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300