Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Casa de Andalucía de Blanes celebra la XXVI Romeria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/28/2018 10:37:57 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CasaAndaluciaBlanesLa Casa de Andalucía de Blanes celebra la XXVI Romeria

Un any més l’esplanada del Santuari del Vilar ha allotjat aquesta popular celebració que inclou una ‘Missa Rociera’ i compta amb la participació de veïns de Blanes i d’altres poblacions

Si hi ha una celebració que mai no falta a Blanes per aquestes dates és la que va tenir lloc ahir diumenge a l’esplanada del Santuari del Vilar. Enguany s’ha complert ja la XXVI Romeria que organitza la Casa de Andalucía de Blanes, i que en aquesta edició ha comptat amb el suport de la Penya Malacitana i un bon grapat d’empreses i establiments del municipi.


Missa Rociera a la XXVI Romeria de la Casa de Andalucía de Blanes
Cada any atrau una gran quantitat de participants, tant de Blanes com d’altres poblacions de la rodalia o inclús arribats de molt més enllà, atrets per la singularitat d’aquesta celebració. No tan sols pels seus ingredients, sinó també per l’entorn on s’acull, el paratge del Santuari del Vilar, un espai a l’aire lliure situat a uns set kilòmetres del nucli urbà. Si bé el temps inestable i mig ennuvolat va fer minvar un xic la presència de públic respecte d’altres anys, l’animació i les ganes de festa van ser les mateixes.

La Missa Rociera, un dels actes centrals del matí

Les activitats, per no perdre el costum encetat fa més d’un quart de segle, es van encetar ben d’hora, a les vuit del matí, amb la sortida dels carretons, cavalls i romeros a peu per fer el camí des del barri de Ca la Guidó fins al Vilar. Després, a les 12 del migdia, va arribar l’acte central de la jornada matinal: la Missa Rociera, acompanyada pel cants del Coro Rociero ‘Pasión Flamenca’ de Cunit.


El moment culminant de l’ofici va ser l’ofrena floral que es va fer cap al final per retre honors a la Verge del Rocío, representada per una figura que presidia l’altar aixecat dalt de l’escenari. Durant els darrers anys l’escenari s’ha alçat al mig de la zona boscosa, propiciant que els assistents puguin guarir-se enmig dels arbres de les càlides temperatures que acostumen a haver coincidint amb la celebració.

Rebujito i Potaje Rociero, dos dels elements gastronòmics de la jornada

Després de la missa, la junta de la Casa de Andalucía de Blanes –que torna a encapçalar qui va ser president durant molts anys, Juan Antonio Ortiz- va oferir un vermut popular que va comptar amb la participació de l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat de regidors i regidores de diferents grups polítics de l’Ajuntament de Blanes. Un dels ingredients que no va faltar en el refrigeri va ser el rebujito, una beguda típica molt refrescant, agraïda especialment ahir per la xafogor que feia.


L'alcalde, el president de la Casa de Andalucía i membres de la
junta, acompanyats de regidors i regidores del consistori
Al costat de la zona de vermut es va estar preparant al llarg de tot el matí un altre dels ingredients que mai no falta a la Romeria de Blanes, el típic potaje rociero que es cou en una olla de gran capacitat per poder donar resposta a la demanda. Un dels membres de la junta de l’entitat, Pere Lopera, es va encarregar de la pacient tasca d’anar coent-lo. Es van repartir més d’un miler de racions gràcies als 110 quilos de potaje que es van cuinar. La 26a Romeria de Blanes es va completar a la tarda amb actuacions dels quadres de ball i del Grup de Cajones de la Casa Andalucía, acompanyats de nou pel Coro Rociero ‘Pasión Flamenca’ de Cunit.Data de realització: 05/28/2018 | Data de la darrera actualització: 05/28/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300