Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les aromàtiques ‘Estores de Corpus’ lluiran al centre de Blanes diumenge vinent, 3 de juny


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/31/2018 10:08:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ESTORES DE CORPUS ASSOCIACIOLes aromàtiques ‘Estores de Corpus’ lluiran al centre de Blanes diumenge vinent, 3 de juny

Han col·laborat vuit artistes blanencs en el disseny de les catifes, i també n’hi haurà dues de commemoratives: pels 50 anys de Càritas Blanes i per l’Aplec de Penyes del RCD Espanyol

Tot està a punt ja perquè diumenge vinent els carrers del centre de Blanes visquin un esdeveniment popular que, especialment durant els darrers anys, se celebra cada vegada amb més intensitat. La confecció de les populars Estores de Corpus reivindica una vocació reconeguda al municipi no tan sols amb el distintiu de Vila Florida, sinó també pels dos extraordinaris paratges que s’hi poden visitar: el Jardí Botànic Marimurtra i el Jardi Tropical Pinya de Rosa.


Estora interior de l'Església Santa Maria confeccionada aquesta setmana
L’Associació d’Estores de Raval de Blanes, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, s’encarrega des de fa temps d’aquesta tradició recuperada, molt apreciada en aquesta vila. Justament el vespre d’aquest passat dimecres els membres de l’entitat van enllestir la confecció de la primera de les catifes, l’única que es pot avançar perquè es fa sota aixopluc.

Es tracta de la que hi ha situada just a l’entrada de l’Església Santa Maria, des d’on sortirà diumenge al vespre la processó que finalitza la tradicional festa, quan es passa per sobre de les estores. Aquests darreres dies també s’han engalanat amb elements florals els carrers on diumenge lluiran les catifes, i també s’han penjat banderoles on es poden veure els dibuixos que es confeccionaran.

Una festa popular per viure-la de més a prop

Per segon any consecutiu, es continuarà amb la principal novetat que es va introduir al 2017. Amb l’objectiu d’apropar encara més a tothom la confecció de les estores, es van canviar els carrers sobre dels quals s’havien estat dibuixant i omplint de material natural durant dècades. Això va ser com seguiran el recorregut que encerclarà el Carrer Nou, un tram del Carrer Ample, la part baixa del Carrer Raval i la Plaça Mossèn Joan Quer, on s’enllaça amb l’Església Santa Maria.


Confecció Estores de Corpus 2017
A l’entrada del temple hi ha un floral rosetó que res té a envejar amb el real que l’il·lumina des del mur principal de la parròquia. L’any passat aquest canvi de recorregut, que l’apropa molt més al centre de la vila, va facilitar que el nombre de visitants que van tenir, així com les mans que es van aplegar per ajudar a confeccionar-les, es multipliquessin.


La confecció de les Estores de Corpus començarà dissabte a la tarda, quan es tallaran les flors i es començaran a dibuixar sobre els carrers els dissenys. El moment culminant arribarà a partir de primera hora del matí del diumenge 3 de juny, quan desenes de voluntaris i voluntàries es dedicaran pacientment a omplir de flors i material natural els dibuixos. Pot col·laborar tothom qui vulgui, gent de totes les edats. Finalment, serà al vespre, pels volts d’un quart de nou, quan la processó del Corpus passarà per sobre les catifes.

Col·laboració de vuit artistes i dues estores commemoratives

Per dissenyar els dibuixos de les estores, l’associació ha comptat amb la col·laboració de vuit artistes blanencs, dos dels quals ho fan per primera vegada: Joel Ristol i Joan Torner. Els qui repeteixen l’experiència encetada fa uns anys són Quim Serrano Bou, Susanna Martín, Narcís Balmanya, Sònia Isern Ros, Antoni Cerdán, i Toni Boronat.


Un dels artistes que ha col·laborat en els dissenys: Quim Serrano Bou
Encara hi haurà dues altres catifes, de caràcter commemoratiu. Una d’elles està dedicada als 50 anys que celebra aquest 2018 Càritas Blanes, mentre que l’altra està directament relacionada amb l’actualitat del proper cap de setmana: el 28è Aplec de Penyes del Reial Club Deportiu Espanyol. En total, a banda de l’entrada a l’interior de l’Església Santa Maria, s’engalanen quatre carrers del centre.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/04/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300