Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes ajorna de nou el debat dels pressupostos municipals del 2018


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/31/2018 11:40:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes ajorna de nou el debat dels pressupostos municipals del 2018

El punt estava inclòs al ple del mes de maig, però a l’inici de la sessió l’alcalde ha avançat que es retirava el punt de l’ordre del dia al no comptar encara amb el recolzament necessari

Finalment el què havia de ser el punt més destacat a debatre en el ple municipal del mes de maig celebrat avui dijous, els pressupostos municipals d’aquest 2018, s’ha tornat a retirar de l’ordre del dia. Així ha estat per segona vegada consecutiva, després que ja es va haver de fer en l’anterior sessió del mes d’abril.


Intervenció de l'alcalde a l'inici del ple
A l’inici del ple l’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha avançat aquest extrem explicant que al no haver-se aconseguit reunir el necessari recolzament, els pressupostos no es debatrien avui. El batlle ha explicat que només es comptava amb 9 vots a favor –els 4 del PSC, 4 del PDeCAT i 1 del PP-, mentre que la resta de grups municipals havien avançat la seva intenció de votar en contra.

Mario Ros ha remarcat que l’equip de govern seguirà treballant per aconseguir aprovar uns pressupostos que ha qualificat de vitals per al futur del poble. Ho ha dit en al·lusió a què una part de l’augment que es proposa –més de 53 M€ aquest 2018, enfront els 46 M€ del 2017- inclou una important millora per a temes d’Acció Social, entre d’altres.


Per la seva banda el tinent d’alcalde d’Hisenda, Nicolás Laguna, ha recordat als grups a l’oposició que durant aquest darrer mes i mig ha arribat a fer fins a 18 reunions amb ells per intentar arribar a un acord. Ho ha explicat en al·lusió a les afirmacions que han fet alguns dels portaveus polítics respecte que no s’havia negociat prou.

Recés per aprovar la Taula del Delta de la Tordera

L’altra punt destacat de l’ordre del dia, la constitució de la Taula de Treball del Delta i la Baixa Tordera, ha pogut prosperar després que s’ha fet un recés d’uns 10 minuts a causa d’una manca de consens respecte un dels punts de l’acord. Així, si el primer punt contemplava l’aprovació de la constitució d’aquest òrgan, en canvi el segon havia de designar un membre titular i un suplent de l’Ajuntament de Blanes com a representants en el Consell Regidor de la Taula.


La proposta de l’equip de govern no s’ha vist de bon ull per part d’alguns dels grups municipals a l’oposició. Davant la necessitat que el tema calia aprovar-lo abans de mitjans del proper mes de juny –igual que hauran fet els altres ajuntaments implicats, de Malgrat, Tordera i Palafolls-, s’ha aturat el ple per tractar la qüestió en una reunió convocada per urgència on han participat representants de les vuit forces polítiques.

El tema s’ha dirimit decidint que el titular serà el regidor de Medi Ambient –sigui qui sigui, sense nominar la persona, sinó el càrrec- mentre que la suplència l’assumirà el primer tinent d’alcalde o, en cas que sigui el mateix regidor, el segon tinent d’alcalde. Després d’aquesta modificació, el tema s’ha aprovat amb 11 vots a favor del PSC, ERC, C’s, CUP i el PP, i els 10 vots d'abstenció del PDeCAT, ICV-EUiA i Batega per Blanes.

Altres temes debatuts al ple municipal

Pel que fa a la resta de punts debatuts al ple municipal, l’aprovació inicial de les bases per a la concessió de subvencions a projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional a l’any 2018 s’ha fet per unanimitat, igual que el tema de la teleassistència i tres de les mocions. Una de les tres propostes d’acord unànimes ha estat la presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes de suport al dret a morir dignament.


Carme Alenyà, d'Amnistia Internacioal, presentant la moció
L’altra moció aprovada per unanimitat ha estat la presentada per aquests dos mateixos grups amb motiu del 17 de maig, Dia Internacional contra la homofòbia, la bifòbia i la transfòbia; i el 2 de maig, Dia Internacional contra el Bullying Escolar. La tercera proposta aprovada amb els vots de tots els grups l’ha presentat el PDeCAT en nom d’Amnistia Internacional de suport i per a la protecció dels defensors dels drets humans a Colòmbia. Aquesta darrera moció l’ha presentat Carme Alenyà, d’Amnistia Internacional de Blanes.

D’altra banda, la modificació de l’Ordenança de Civisme i Convivència l’han recolzat la majoria de grups amb 19 vots, i 2 en contra de la CUP. La delegació de competències al Consell Comarcal de la Selva per a l’execució de la Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies (TOURDERA), s’ha aprovat amb l’abstenció de la CUP; i la moció d’ICV-EUiA, Batega, PDeCAT i EREC per demanar la supressió de 12 llicències per extraure corall vermell ha prosperat amb les tres abstencions de C’s i PP.


Respecte les dues darreres propostes d’acord que s’han debatut, la d’ICV-EUiA i Batega per Blanes contra els comptadors telegestionables també s’ha aprovat amb les abstencions de PP i C’s. Per contra, la moció d’ERC i la CUP en suport al professorat de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca que presenta l’assemblea del professorat del Palau i la Plataforma de Suport 9 del Palau de Sant Andreu de la Barca, l’han recolzat els 18 vots del PSC, ICV-EUiA i PDeCAT, mentre que C’s i PP ho han fet en contra.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/01/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300