Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes deté un jove després d’una persecució durant la qual va intentar atropellar un agent


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/31/2018 12:48:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local de Blanes deté un jove després d’una persecució durant la qual va intentar atropellar un agent

Està acusat d’atemptat contra l’autoritat, robatori de vehicle, conducció temerària sota els efectes d’estupefaents i sense carnet, així com danys en diversos vehicles

La Policia Local de Blanes ha detingut i identificat un jove de 19 anys, veí d’aquesta població, que va protagonitzar dimarts passat al migdia una espectacular persecució durant la qual va posar en perill la vida d’un dels agents quan intentava aturar-lo. Els fets es van desencadenar quan passaven pocs minuts de les dues del migdia de dimarts passat: un veí de Blanes va trucar la Policia Local avisant que havia vist un vehicle 4 x 4 de color blanc, que circulava en contra direcció de manera temerària, pel barri d’Els Pins.


El vehicle que conduïa el fugitiu, retirat per la grua
Immediatament van acudir-hi diverses patrulles que van iniciar la persecució per diversos carrers. Durant el seguiment, el jove va anar col·lidint i causant desperfectes contra vehicles que estaven estacionats, i inclús va intentar atropellar un dels agents que, després de baixar del cotxe patrulla, li va cridar l’alto ordenant-li que s’aturés. El fugitiu va fer cas omís, i per això el policia va optar per apartar-se per evitar ser envestit.

Paral·lelament, diversos testimonis van informar a la central de la Policia Local que havien identificat de manera fefaent el jove que estava protagonitzant la persecució conduint un vehicle que, posteriorment, es va comprovar que havia estat sostret. Es tracta d’un veí de Blanes conegut pel cos de seguretat per actes delictius anteriors similars als quals se l’ha acabat acusant.

La persecució a peu després que el vehicle es va estampar contra una casa

La persecució en cotxe va acabar quan el fugitiu va xocar contra quatre vehicles, i el que conduïa va acabar estampat contra la façana d’una casa, sense possibilitat de poder tornar a posar-lo en marxa. Va ser llavors quan va continuar escapolint-se a peu i va entrar en un edifici del mateix barri d’Els Pins on viu un seu avi. Al mateix temps, el germà del jove fugitiu que durant la persecució s’havia sumat als esforços policials per atrapar-lo, va acompanyar els agents fins el domicili del mutu familiar, que els va informar que el seu net no era al pis.


La Policia Local i el germà van optar per pujar fins el terrat de l’edifici, on tampoc hi era. Una altra trucada a la prefectura policial, va alertar que havien vist el jove amagat en un balcó de l’edifici del costat, al qual havia accedit a través del terrat colindant. Al anar a cercar-lo els agents i veure’s atrapat, el fugitiu va optar per enfilar-se al voladís del balcó –situat en un setè pis- amenaçant de suïcidar-se.

Novament ajudats pel seu germà, els agents van intentar que desistís, fins que un d’ells va saltar fins el balcó, aconseguint convèncer-lo que baixés del voladís, moment en el qual va quedar detingut. Al sospitar que el jove podia estar sota els efectes de substàncies estupefaents, se li va practicar un test per comprovar si havia consumit alcohol o drogues, donant positiu en aquest darrer cas.

Al mateix temps, al témer pel seu estat de salut, l’ambulància del SEM activada a l’inici del protocol –conjuntament amb els Bombers de la Generalitat- va traslladar-lo a l’Hospital Comarcal de Blanes, on els metges van dictaminar que calia el seu ingrés perquè romangués en observació. Durant la seva estada hospitalària va quedar sota custòdia policial fins l’endemà dimecres a primera hora del matí, quan els metges van dictaminar que calia traslladar-lo a un centre psiquiàtric.


Barri d'Els Pins on va finalitzar l'acció
Va ser llavors quan es va deixar sense efecte la detenció, tot i que se li l’ha citat per la setmana vinent perquè comparegui als Jutjats de Blanes i afronti els càrrecs dels quals se l’acusa: atemptat contra l’autoritat, conducció temerària, robatori de vehicle, conduir sota els efectes de substàncies estupefaents i sense el corresponent permís, així com danys de diversa consideració contra d’altres vehicles. En aquest darrer sentit, la Policia Local de Blanes està acabant de localitzar els propietaris dels cotxes que van resultar afectats.Data de realització: 05/31/2018 | Data de la darrera actualització: 05/31/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300