Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 1.500 escolars omplen el Passeig de Mar de Blanes en la III Cloenda del Taller ‘Dansa a les Escoles’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/01/2018 02:53:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 1.500 escolars omplen el Passeig de Mar de Blanes en la III Cloenda del Taller ‘Dansa a les Escoles’

Impartit per l’Esbart Joaquim Ruyra, s’ha fet en 10 centres escolars del municipi, que han mostrat el què han après en danses populars d’arrel tradicional catalanes

El Passeig de Mar de Blanes s’ha omplert avui al matí de petits dansaires que participaven en una experiència realitzada per tercer any consecutiu al municipi. Es tractava de la III Cloenda del Taller ‘Dansa a les Escoles’, impartit pel veterà Esbart Joaquim Ruyra, que durant aquests mesos està celebrant diverses activitats commemoratives del 55è aniversari que compleix al 2018.


El Passeig de Mar de Blanes durant la III Cloenda del Taller 'Dansa a les Escoles'
El taller ‘Dansa a les Escoles’ forma part de la Guia de Recursos que cada any posa a disposició de tots els centres el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes coincidint amb els cursos escolars. El primer any que va tenir lloc aquest taller van participar-hi alguns dels centres educatius, mentre que des de l’any passat, i per afegit l’actual, s’ha impartit a les 10 escoles, entre elles 50 alumnes de l’Escola d’Educació Especial Ventijol, com a experiència de dansa inclusiva.

Tots els nenes i nenes pertanyen als cursos de primer a quart d’educació primària, i la festa de cloenda d’avui al matí significa la culminació del treball realitzat als respectius centres educatius, on s’han assajat danses d’arrel tradicional del patrimoni català. Els nens i nenes han ocupat 2.000 m2, la part central del passeig, acompanyats i recolzats per centenars de pares i mares, amics i familiars que també s’hi han concentrat per assistir com a públic privilegiat.

Danses tradicionals catalanes amb música en directe

Els escolars han compartit les danses apreses a les aules: La Bolangera, La Soliplanta, El rotlletó i, coincidint amb la festivitat de Corpus, El Ball de Nans Vell de la Patum de Berga, on algunes escoles fins i tot han estrenat capgrossos que han elaborat els alumnes al centre. També s’han inclòs dos fragments del trepidant i tradicional Ball de Morratxes de Blanes, que han interpretat totes les escoles a l’hora.


Per poder mostrar tot el què han après a les aules, els dansaires han comptat amb la música en directe que han interpretat una cobla de petit format amb prestigiosos músics del folk reunit especialment per a aquesta ocasió. Enguany han intervingut Marcel Casellas (direcció i contrabaix), Carol Durant (violí i veu), Toni Rocosa (clarinet i tenora) i Marçal Ramon (acordió diatònic). Per animar la concurrència i actuar alhora de mestre de cerimònies s’ha comptat amb la participació del periodista blanenc vinculat a l’Esbart J.Ruyra, Quim Rutllant.

L’objectiu de l’activitat, inclosa al cicle Dansa al Carrer que organitza l’Esbart Joaquim Ruyra, té diversos fronts. Un d’ells és donar a conèixer un patrimoni i una manera d’entendre la tradició d’arreu dels Països Catalans a través de les seves danses i melodies més representatives. Una altra fita és donar tot un seguit de material a mestres i professors per utilitzar-ho com a eines pedagògiques, psicomotricitat, llenguatge musical, llengua i totes les aplicacions imaginables si ho creuen convenient.


El desplegament per donar cobertura a la campanya i la cloenda d’avui al matí ha significat un esforç important per a l’Esbart Joaquim Ruyra, ja que representa mesos de treball elaborant els dossiers i el material didàctic pel professorat, assistència tècnica i acompanyament. Per a la multitudinària trobada d’avui al matí s’ha comptat amb una quarantena de monitors de l’esbart per donar cobertura, recolzats amb la tasca indispensable de mestres i personal docent dels centres.

La festa de cloenda s’ha tancat amb el lliurament d’obsequis d’agraïment als representants dels diferents centres educatius que han participat enguany en l’experiència. L’alcalde de Blanes i regidor de Cultura, Mario Ros, ha encapçalat l’acte acompanyat de Marc Coll, qui actuava en nom de l’Esbart Joaquim Ruyra, així com de diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/01/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300