Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 22è Homenatge a la Gent Gran del proper diumenge posarà punt i final a diversos actes celebrats al maig


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/01/2018 09:53:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

gent granEl 22è Homenatge a la Gent Gran del proper diumenge posarà punt i final a diversos actes celebrats al maig

Al llarg d’aquestes setmanes s’han celebrat diversos actes protagonitzats per jubilats i pensionistes de la vila, entre ells una sessió de ‘Cine Fòrum’ amb ‘Tot passejant a Miss Daisy’

Durant tot el mes de maig la gent gran de Blanes ha protagonitzat diversos actes que s’han organitzat arreu del municipi i que culminaran diumenge vinent, el 3 de juny, amb el XXII Homenatge a la Gent Gran. La festa s’allotjarà a l’envelat situat al costat de l’antic pavelló poliesportiu, i inclourà diversos ingredients que també encapçalen diferents entitats de pensionistes i jubilats del municipi.


Homenatge a la Gent Gran 2017
Autor Fotografies: Herminio Martino
Organitzat pel Consell Municipal de les Persones Grans de l’Àrea d’Acció social de l’Ajuntament de Blanes, l’homenatge començarà a les cinc de la tarda, i culminarà amb l’Homenatge a les Noces d’Or de diverses parelles. Durant la festa hi haurà una Desfilada de Vestits de Paper i Balls Country del Casal Cívic Benet Ribas i l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes; Sardanes, Sevillanes, Ball Modern i Jotes de la Casa del Mar i l’Associació de Pre-Juibilats i Pensionistes de la Casa del Mar, així com actuacions del Grup Miratge de la Casa d’Ardales.

Cine Fòrum amb ‘Tot passejant a Miss Daisy’

Entre els actes protagonitzats per la gent gran que s’han fet durant aquest mes de maig cal incloure el Concert de Cant Coral celebrat d’homenatge a Ma Rosa Vidal el passat dissabte al Teatre, o bé la sessió de Cine Fòrum que es va acollir fa una setmana al Casal Cívic Benet Ribas. Es va encarregar d’introduir la sessió la directora de l’equipament de la Generalitat on s’allotja el casal, Susanna Sola, qui va avançar el contingut de la sessió, que també va comptar amb la presència del president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Josep Lluís Merino.


Sessió de Cine Fòrum al Casal Cívic Benet Ribas
En relació a aquesta darrera vetllada, val a dir que l’objectiu no tan sols era debatre sobre la pel·lícula, sinó aprofundir en un tema de fons en què es treballa des de fa temps: els drets de les persones grans. Per això es va comptar amb la participació de Marc Balazó, de l’Obra Social ‘La Caixa’, que promou el programa Patrimoni de la Humitat, Per un bon tracte a les persones grans, Violència: Tolerància Zero. Es tracta de combatre el maltractament cap a aquetes persones, una qüestió de Drets Humans i de Solidaritat Social, recordant-los que són el passat, present i el futur de tots i totes, la memòria del nostre país.

Prenent aquests precedents, se’ls recorda que mereixen ser respectats i tenir una vida digna, podent decidir sobre tot allò que els afecta. En aquesta línia, les temàtiques que es van tractar al voltant de la pel·lícula que es va projectar, ‘Tot passejant a Miss Daisy’, va ser recordar la importància de tenir amics, de ser escoltat i poder compartir alegries i neguis amb algú. Igualment, es va parlar de quin paper exerceix la família envers la gent gran.


Projecció del film "Tot passejant a Miss Daisy"
Anàlogament, se’ls va recomanar que socialitzessin, que anessin a casals i centres on es relacionin amb altres contemporanis, involucrar-se en activitats que els permetin tenir una il·lusió i no dependre dels fills o familiars per omplir d’interès la pròpia vida. Després d’aquesta projecció, aquest 2018 està previst que es faci una nova sessió de Cine Fòrum cap a la tardor amb el film ‘El verano de sus vidas’, que curiosament està protagonitzat per Morgan Freeman, qui també encapçalava el repartiment de ‘Tot passejant a Miss Daisy’.Data de realització: 06/01/2018 | Data de la darrera actualització: 06/01/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300