Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les Estores de Flors de Corpus de Blanes atrauen de nou centenars de visitants malgrat la pluja


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2018 12:10:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les Estores de Flors de Corpus de Blanes atrauen de nou centenars de visitants malgrat la pluja

Per segon any consecutiu, les multicolors catifes es van realitzar en la nova ubicació més cèntrica, comptant amb dissenys de 8 artistes blanencs i dos escuts commemoratius d’esdeveniments

La confecció de les tradicionals Estores de Flors de Corpus de Blanes va tornar a atraure ahir diumenge una gran quantitat de visitants locals i foranis, un nombre que ja va augmentar molt l’any passat, quan es va canviar la ubicació per primera vegada. L’objectiu dels organitzadors, l’Associació Estores de Raval de Blanes, era apropar encara més a tothom la confecció i la visita, un entreteniment que sol atraure des de sempre no tan sols veïns de la població, sinó també estrangers que molts cops desconeixen en què consisteix aquesta tradició.


Confecció Estores de Corpus 2018
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Siguin d’aquí o de fora, el què tothom ha coincidit en valorar positivament és que des de l’any passat s’hagi apropat la seva ubicació. D’aquesta manera, el seu recorregut rectangular baixava pel Carrer Nou, tombava un tram del Carrer Ample, girava per la part sud del Carrer Raval, i omplia la Plaça Mossèn Joan Quer fins arribar a l’Església Santa Maria, a l’interior de la qual també n’hi havia una altra, just a l’entrada del temple. En total, 714 m2 d’aromàtiques estores.

L’única cosa que va deslluir un xic la jornada d’intens treball que suposa fer perdurar aquesta tradició d’art efímer, va ser la pluja que a estones feia una tímida i imperceptible presència, i en canvi en d’altres moments va ser molt més insidiosa. Finalment, però, l’esforç va valer la pena, i un any més les aromàtiques i coloristes catifes van lluir amb llum pròpia al centre de la vila, al voltant del barri de Raval.


Quim Serrano, un dels artistes blanencs que ha col·laborat de nou
El canvi d’ubicació ha suposat un augment del nombre de persones que tenen majors facilitats per acostar-s’hi, però també les mans que s’hi atansen per ajudar a omplir els dissenys diumenge, quan en calen moltes. Totes són benvingudes: des de les més grans fins les més petites, contribuint també a la festiva jornada la suma d’esforços d’amics i veïns. La feina d’aquest cap de setmana va començar la tarda del dissabte, quan d’una banda diversos grups de veïns i amics desfloraven les flors, i d’altres grups començaven a dibuixar al terra els dissenys que l’endemà s’haurien d’omplir.

Col·laboració de 8 artistes blanencs en el disseny de les estores

L’Associació Estores de Raval de Blanes ha comptat una vegada més amb la col·laboració de 8 artistes blanenc que han dissenyat sengles estores, a les quals han conferit el seu estil. Els mateixos artistes –la major part dels quals ja havien col·laborat anteriorment- s’han encarregat a peu de carrer d’anar donant forma a les seves creacions, ajudats per amics, familiars i col·laboradors espontanis.

Resseguint el camí que al vespre va fer la Processó de Corpus per sobre les catifes, al capdamunt del Carrer Nou hi havia un mar de reivindicatives roses grogues que Quim Serrano va dissenyar enguany amb motiu de Sant Jordi, mentre que a la part baixa lluïa un mar de vaixells i peixos dissenyats per Joan Torner, que ha participat en la confecció d’estores per primera vegada.


Al carrer Ample hi havia la composició Toni Boronat que reproduïa la façana de l’església Santa Maria. Més amunt, la de Joel Ristol, col·laborador per primer cop en aquesta experiència, i que ha presentat un intens collage farcit de referents blanencs: la torre de l’Església Santa Maria, el Templet de Linné del Jardí Botànic Marimurtra, la Font Gòtica...

Enfilant el Carrer Raval, Antoni Cerdan va dissenyar una estora amb el seu conegut estil mironià; i Sònia Isern va crear un fons marí amb imaginatives i coloristes criatures flotant. Abans d’arribar a la Plaça Mossèn Joan Quer hi havia una catifa per recordar que Blanes és un dels municipis de Catalunya distingit amb el reconeixement de Viles Florides.


Finalment, en aquesta plaça Narcís Balmanya va immortalitzar ahir el perfil d’un dels racons més emblemàtics de Blanes, Cala S’Agulla; i més a munt Susanna Martín va crear unes coloristes tulipes encapçalades per unes angelicals ales amb un cor al mig. Pel que fa a l’estora de l’Església Santa Maria, es tractava d’una creació de l’Associació Estores de Raval de Blanes que simulava un rosetó, com si fos el reflex del què hi ha just al capdamunt d’on estava situada.

Per últim, les altres dues estores que completaven el recorregut commemoraven dos esdeveniments. D’una banda, amb motiu de la celebració durant el passat cap de setmana del 28è Aplec de Penyes del RCD Espanyol a Blanes, i de l’altra pels 50 anys que enguany compleix Càrites Interparroquial Blanes. Totes dues estaven instal·lades al Carrer Ample: la primera a tocar del Carrer Nou i la segona a la cruïlla amb el Carrer Raval.


Com és habitual, la Processó de Corpus de quarts de nou de la nit va posar punt i final a totes les creacions, quan la comitiva passa per sobre les estores que tants esforços han suposat. És, tal com la seva pròpia denominació proclama, art efímer.Data de realització: 06/04/2018 | Data de la darrera actualització: 06/04/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300