Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Amnistia Internacional busca activistes a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/13/2018 12:37:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AmnistiaInternacionalAmnistia Internacional busca activistes a Blanes

La secció blanenca ha fet una trobada per buscar persones que vulguin col·laborar, coincidint amb l’estrena del documental “Grietas”, realitzat amb motiu dels 40 anys d’AI a l’estat espanyol

Amnistia Internacional és un moviment global integrat per persones, en la seva majoria voluntàries, que treballen perquè es respectin els drets humans en tot el món. La seva visió és la d’un planeta on tothom gaudeixi de tots els drets humans proclamats en la Declaració Universal de Drets Humans, i en altres instruments internacionals de drets humans.


Acte Amnistia Internacional de Blanes
Animats per aquesta visió, al 2009 es va posar en marxa a Blanes la secció local d’Amnistia Internacional que, durant tots aquests anys, ha promogut i recolzat diverses campanyes. Ara bé, aquesta ONG, com totes les entitats, tenen clar que és la suma d’esforços de moltes mans les que fan possible que les accions que es duen a terme puguin ser un èxit.

Per això, han organitzat una trobada coincidint amb l’estrena del documental ‘Grietas’ per promoure que persones del municipi sensibilitzades amb els objectius d’AI s’apuntessin per col·laborar amb la ONG. Presentada amb el suggestiu lema de ‘T’apuntes?’, un cop finalitzada la projecció del documental es va obrir un torn obert amb el públic assistent per explicar-los com es pot col·laborar amb l’entitat i quines accions tenen previst dur a terme durant aquest any.


Actualment Amnistia Internacional de Blanes compta amb sis activistes, i estan oberts tant a col·laboradors i col·laboradores continus, com als qui puguin ser-ho de manera puntual. Tot i que seria preferible comptar amb gent que tingui una visió global sobre els drets humans, també estan oberts a activistes que proposin temes concrets per treballar-los de manera conjunta.

Accions endegades per Amnistia Internacional Blanes

Des del 2009, Amnistia Internacional de Blanes ha organitzat accions per reivindicar diversos temes i mantenir viva la flama de la lluita perquè es respectin els Drets Humans. L’any 2015 van organitzar un cicle de Cinema i Drets Humans, comptant amb l’assessorament i suport del crític i expert en cinema Salvador Montalt.


Posteriorment, l’estiu del 2016 van encapçalar diverses accions a Blanes per incidir en la campanya No passis olímpicament!, organitzada per denunciar la vulneració dels Drets Humans a les Olimpíades del Brasil que se celebraven aquell any. Val a dir que precisament l’inici de la campanya va ser a Blanes, coincidint amb la reunió intergrups d’Amnistia Internacional Catalunya (AIC).

L’hivern d’aquell mateix any també va promoure diverses accions de sensibilització i conscienciació al voltant de la crisi de les persones refugiades, així com les vies que hi havia per acollir-les. D’altra banda, des de finals del 2017 ha donat suport a les concentracions i accions per reclamar la llibertat dels presos polítics, d’ençà del tancament dels presidents d’Òmnium i l’ANC –Jordi Cuixart i Jordi Sànchez-, als quals els van seguir altres líders.


D’altra banda, els darrers estius ha col·laborat estretament amb l’Associació Cultural La Focal de Blanes, més concretament en el cicle de cinema compromès Docus a la Fresca, que es fa coincidint amb les nits de tots els divendres del mes d’agost. Precisament serà en el cicle d’aquest 2018 quan es projectarà de nou el documental Grietas, produït per Mediapro amb direcció de Xuban Intxausti, amb motiu dels 40 anys d’Amnistia Internacional a l’estat espanyol.

‘Grietas’ relata 5 històries reals unides per les esquerdes als drets humans

El documental narra cinc històries reals, dures i emotives protagonitzades per persones que lluiten contra la injustícia a l’estat espanyol. El seu nexe comú són les esquerdes per on s’escolen les violacions de drets humans. Les seves protagonistes són Ruth i Isabel, dues dones que després de ser maltractades viuen un procés de transformació personal; així com Ascensión, qui després de 42 anys de recerca aconsegueix trobar les restes del seu pare, afusellat una albada de l’any 1939.


Projecció del documental "Grietas"
Les tres històries restants les protagonitzen Francisco i Aboubakar, que van deixar els seus respectius països a la recerca de refugi i un futur millor, però que malviuen en un campament de barraques; Axun i Mari Carmen, unides pel dolor i la recerca de la veritat, la justícia i la reparació al País Basc; o bé la Lluïsa que, amb tres filles al seu càrrec i sense cap ajuda de l’estat, es veu obligada a ocupar un bloc de vivendes juntament amb altres 15 famílies.

En definitiva, cinc històries unides per un nexe comú: són esquerdes en els drets humans fonamentals de persones normals i corrents, com qualsevol de nosaltres, que tracten de reparar amb el seu impuls, determinació i escassos recursos que tenen al seu abast. Esquerdes a les quals Amnistia Internacional considera que el govern de l’estat té la responsabilitat de fer-hi front.Data de realització: 06/13/2018 | Data de la darrera actualització: 06/13/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300